Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Οι αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν στην ομάδα!

Δύο-τρεις ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα χρειάζεται ο Ολυμπιακός το προσεχές καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog ο Πέτρος Ξανθόπουλος.

Ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε στον προγραμματισμό που θα πρέπει να γίνει στο λιμάνι το προσεχές καλοκαίρι, συμπληρώνοντας ότι δεν πρέπει να πωληθεί ο Φορτούνης, σε αντίθεση με τον Σισέ που αν έρθει μια πρόταση στα επίπεδα που γράφει ο Τύπος, πρέπει ο Ολυμπιακός να τον δώσει με... πέντε χέρια!

"Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά στο τελευταίο ματς εναντίον του Παναιτωλικού, αλλά ας μην κρυβόμαστε αυτά τα παιχνίδια είναι αδιάφορα. Ο Ολυμπιακός τώρα είναι ομάδα χωρίς στόχους, αλλά παίζει καλό ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να κρίνουμε από τέτοια ματς, όμως. Το καλό είναι πως συνεχίζουν να έχουν κίνητρο, κι αυτό πιστώνεται στον προπονητή τους", ήταν το αρχικό σχόλιο του παλαίμαχου άσου στο sportdog και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την επόμενη μέρα στον σύλλογο:

"Από τώρα, λοιπόν, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να κοιτάξει να φτιάξει την ομάδα του. Καταρχήν να παραμείνει ο προπονητής του. Έχουν δει τις ατέλειες και τα προβλήματα, ξέρουν τι χρειάζεται να γίνει στον προγραμματισμό και είμαι σίγουρος ότι θα τα κάνουν όλα".

Ποιο ήταν το φετινό πρόβλημα του Ολυμπιακού και έμεινε μακριά από τις επιτυχίες;

"Αυτό που πλήρωσε ο Ολυμπιακός φέτος ήταν το γεγονός ότι δεν ήταν αποτελεσματικός. Εκεί κρίθηκε το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ είχε φέτος πιο πολλούς παίκτες με προσωπικότητα. Κάτι που διέκρινε πάντα το ρόστερ του Ολυμπιακού. Γι' αυτό και χρειάζεται να αποκτηθούν δύο-τρεις παίκτες με προσωπικότητα, που να ξεχωρίζουν και να ηγούνται μέσα στο γήπεδο".

Είδαμε παίκτες που είναι αμφίβολο το μέλλον τους στο Λιμάνι, όπως ο Ζιλ Ντίας και ο Χασάν, να κάνουν πολύ καλό παιχνίδι.

"Δεν μπορείς να κρίνεις έναν παίκτη από ένα ματς αν είναι καλός ή όχι, αν κάνει σε μια ομάδα ή όχι. Ο προγραμματισμός που κάνει μια ομάδα δείχνει αυτά τα πράγματα. Ο Χασάν, μάλιστα, είναι δανεικός και χρειάζονται πολλά χρήματα για να παραμείνει. Σε μια θέση που ο ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν καλύτερο παίκτη από αυτόν".

Υπάρχει στο προσκήνιο και το ζήτημα των πωλήσεων. Για παράδειγμα εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν ευρωπαϊκές Σειρήνες για τον Φορτούνη.

"Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να μπει ξανά στη διαδικασία να πουλήσει και να ξαναχτίσει. Θα είναι μειονέκτημα για τον Ολυμπιακό αν χάσει τον Φορτούνη, θα πρέπει να κρατήσει τον καλό κορμό που έχει και να χτίσει πάνω του. Σε αυτό το κομμάτι ο Φορτούνης είναι πολύ σημαντικός. Έχω την αίσθηση ότι θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό".

Ενδιαφέρον φαίνεται ότι υπάρχει και για τον Σισέ, ενώ ακούγονται τα αστρονομικά ποσά των 10 και 15 εκατ. ευρώ που μπορεί να ζητήσει ο Ολυμπιακός για την παραχώρησή του.

"Αν βρεθούν αυτά τα λεφτά να τον δώσουν με πέντε χέρια! Το πρώτο έλλειμμα του Ολυμπιακού βρίσκεται στα σέντερ μπακ, χρειάζεται να θωρακίσει τα στόπερ του. Στην άμυνα δεδομένα χρειάζεται ένας παίκτης με προσωπικότητα, καθώς φέτος ο Ολυμπιακός έφαγε πολλά γκολ από το κέντρο της άμυνας. Ο Μολέδο, για παράδειγμα, που γράφεται κάθε τόσο, μπορεί να προσφέρει. Γιατί έχει προσωπικότητα, έχει παίξει ήδη στην Ελλάδα, θα ήταν μια καλή επιλογή. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν αμυντικό που να μπορεί να κατεβάσει σωστά από την άμυνα την μπάλα, κάτι που δεν μπορεί να το κάνει (τουλάχιστον όχι ακόμα) ο Σισέ".

Κλείνοντας, κάντε ένα περίγραμμα για τον προγραμματισμό που θεωρείτε ότι χρειάζεται να κάνει ο Ολυμπιακός ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

"Στο τέρμα, θεωρώ ότι ο Σα είναι πολύ καλή επιλογή. Χρειάζεται να τον πλαισιώσει κάποιος αξιόλογος. Στην άμυνα είπαμε για τα σέντερ μπακ, συν έναν αριστερό μπακ αν πωληθεί ο Κούτρης. Το ίδιο και δεξιά αν πωληθεί ο Ομάρ. Στα χαφ είναι πιο γεμάτος ο Ολυμπιακός, έχει καλούς παίκτες, αν παραμείνουν οι ίδιοι μπορούν να κάνουν πολύ καλή δουλειά. Στην επίθεση χρειάζεται έναν φορ κλάσης και σαφώς χρειάζεται να πάρει πιο πολλά γκολ από τους πλάγιους. Ο Μασούρας δίνει γκολ, ο Ποντένσε όχι με τη συχνότητα που πρέπει. Κάνει τα πάντα στο γήπεδο ο Ποντένσε, αν είχε και την τελική προσπάθεια θα έπαιζε στην Μπαρτσελόνα και όχι στον Ολυμπιακό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα "σκάσει" από ζήλια ο Φορτούνης! Ούτε Σισέ, ούτε Κούτρης - Αυτόν θέλει η Μίλαν!