Facebook Pixel Περιμένουν την Petit Chateau με 2εκατ. ευρώ
| 2011-09-18 18:11:00

Περιμένουν την Petit Chateau με 2εκατ. ευρώ

Περιμένουν την Petit Chateau με 2εκατ. ευρώ

Το βράδυ της Δευτέρας αναμένονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της ιταλικής εταιρείας με τα λεφτά στο χέρι. Τρίτη και κρισιμότερη επίσκεψη των υποψήφιων επενδυτών στην χώρα μας.

Δευτέρα της... κρίσης για την ΑΕΚ καθώς αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί το τελικό ραντεβού των ανθρώπων της Ένωσης με τους εκπροσώπους της «Petit Chateau». Οι δύο πλευρές έχουν ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο των συζητήσεων τους και έχουν συμφωνήσει να συναντηθούν τη Δευτέρα το βράδυ. Οι άνθρωποι της «Petit Chateau» έρχονται λοιπόν στην Αθήνα και μαζί τους φέρνουν και τα 2εκατ. ευρώ που θα οριστικοποιήσουν την συμφωνία.

Το σημαντικό είναι πως το ποσό θα δοθεί τελικά σε μετρητά και όχι με τη μορφή εγγυητικής όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί. Οι Ιταλοί θα δώσουν τα χρήματα και θα τα πάρουν σε μετοχές αμέσως μόλις πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ. Τότε θα πρέπει να βάλουν και τα υπόλοιπα οκτώ εκατομμύρια και να αποκτήσουν περίπου το 30% των μετοχών της ΑΕΚ όπως προβλέπει η συμφωνία. Αν δεν το κάνουν τότε απλά θα κρατήσουν το μερίδιο που θα αντιστοιχεί στα 2εκατ. ευρώ που έδωσαν αρχικά. Έτσι η Ένωση δεν θα δώσει πίσω το ποσό. Μοναδική περίπτωση να πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα είναι αν δεν προχωρήσει σε αύξηση ΜΚ κάτι το οποίο η ΑΕΚ δεν έχει κανέναν λόγο να το κάνει.

Το θέμα είναι πάντως πως η υπόθεση έχει μπει στην τελική της ευθεία και τα πάντα θα κριθούν άμεσα. Οι δύο πλευρές έχουν ανταλλάξει συμβάσεις τις οποίες έχουν δει δικηγόροι και έχουν κάνει τις απαραίτητες παρατηρήσεις και σημειώσεις. Οι Ιταλοί μάλιστα τονίζουν ότι έρχονται στην Αθήνα όχι μόνο για να κλείσουν τη συμφωνία αλλά και για να ξεκινήσουν τη συνεργασία με την ΑΕΚ.

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες του aek365.gr η αυριανή επίσκεψη των εκπροσώπων της «Petit Chateau» στην χώρα μας θα είναι η τρίτη. Οι Ιταλοί έχουν έρθει ήδη άλλες δύο φορές και οι συναντήσεις αυτές έκαναν τους ανθρώπους της ΑΕΚ να δουν την υπόθεση με άλλο μάτι. Αρχικά υπήρχε έντονη δυσπιστία (λόγω και των όσων είχαν συμβεί στο παρελθόν από άλλες περιπτώσεις υποψηφίων επενδυτών) αλλά τα όσα ειπώθηκαν στις συναντήσεις και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν άλλαξαν το κλίμα. Στην ΑΕΚ πείστηκαν πως πρόκειται για μια σοβαρή προσέγγιση και μάλιστα πλέον δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους. Θεωρούν πως το θέμα έχει προχωρήσει πολύ σωστά και αν όλα πάνε καλά στο ραντεβού της Δευτέρας η συμφωνία θα ολοκληρωθεί.

Αναφορικά τώρα με το θέμα της «Morgan Stanley» οι άνθρωποι της «Petit Chateau» έχουν ενημερωθεί πλήρως. Τονίζουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και μόλις η συνεργασία ξεκινήσει τότε θα δοθεί ένα ποσό που θα κλείσει τις δανειακές απαιτήσεις.

ΠΗΓΗ: aek365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags