Ολα τα σημάδια δείχνουν πως βαδίζουμε σε happy end. Όσο παρακινδυνευμένο και αν είναι να εκτιμηθεί κάτι τέτοιο για την… σαπουνόπερα της ανανέωσης του Φερνάντο Βαρέλα, είναι ορισμένα πράγματα που «φωτογραφίζουν» καταστάσεις. Τουλάχιστον… σήμερα, τώρα.

Πρώτον, το χτεσινό δημοσίευμα στη Ρουμανία με το οποίο δημοσιοποιήθηκε νέα, βελτιωμένη πρόταση του ΠΑΟΚ στον Αφρικανό στόπερ, με 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Το ξεκαθαρίζουμε, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Αυτό το ποσό ήταν οι αρχικές απαιτήσεις του Βαρέλα, με τις οποίες οι υπεύθυνοι των νταμπλούχων δεν πρόκειται να συμφωνήσουν ποτέ.

Η πρόταση τους αφορά συμβόλαιο που θα ξεπερνάει, κλιμακωτά τα 3 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία. Αύξηση σημαντική, αφού η αρχική προσφορά του ΠΑΟΚ ήταν περίπου 1 εκατ. ευρώ λιγότερα. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι συνήθως καλά ενημερωμένοι σε θέματα ΠΑΟΚ Ρουμάνοι δίνουν το πρώτο στίγμα παραμονής Βαρέλα.

Το δεύτερο έρχεται από τη συνέντευξη του ίδιου του στυλοβάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, στην Forza. Θα έφευγε, θα αποχαιρετούσε και η εφημερίδα που εκφράζει ουσιαστικά τον «δικέφαλο» θα τον φιλοξενούσε σε μια «συνέντευξη ζωής», όπως την χαρακτηρίζει, «χτυπώντας» μάλιστα και στο πρωτοσέλιδο της το απολύτως σαφώς, ξεκάθαρο και φωτογραφικό που ειπώθηκε από τον Βαρέλα: «τα παιδιά μου δεν φεύγουν από τη Θεσσαλονίκη για κανέναν λόγο».

Μένει να δούμε αν αυτά τα σημάδια, σε συνδυασμό με την επικείμενη, όπως λέγεται, άφιξη του μάνατζερ του Αφρικανού στόπερ – η αμοιβή του οποίου αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» για την επίτευξη συμφωνίας – θα επιβεβαιωθούν, όπως φυσικά και οι φήμες (αλλά αυτές μετά το, όποιο, τέλος της συγκεκριμένης υπόθεσης) που θέλουν ελληνικό δάχτυλο να παρεμβάλλεται, με κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης, στην διαπραγμάτευση ΠΑΟΚ – Βαρέλα.