Κάθε άλλο παρά... καινοφανές ήταν το σχόλιο που έκανε ο Μιγκέλ Καρντόσο στο περιθώριο της χθεσινής πρώτης της ΑΕΚ, με το οποίο προσδιόρισε τον αριθμό των μεταγραφικών κινήσεων που απομένουν για την Ένωση. Τρεις... ταβάνι ο σχετικός αριθμός και αν τα βάλει κανείς κάτω, είναι προφανές για ποιες θέσεις μιλάει ο Πορτογάλος προπονητής.

Η πρώτη και ήδη… στοχοποιημένη στον Ντανιέλε Βέρντε (αν αληθεύουν πάντως τα σενάρια που θέλουν Μαγιόρκα και Μπέτις να μπαίνουν στη διεκδίκηση του Ιταλού άσου της Ρόμα, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ…) για τη θέση του εξτρέμ. Η δεύτερη, γνωστή και αυτή και αφορά τον βασικό φορ που θα διαδεχτεί τον Έκι Πόνσε.

Και η τρίτη; Εδώ τα πράγματα… παίζουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μία πιθανότητα είναι να αφορά έναν στόπερ ακόμη και αυτό σε περίπτωση που ο Σβάρνας δεν πείσει τον Καρντόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Η δεύτερη πιθανότητα αφορά την προσθήκη ενός ακόμη έξτρεμ, αφού Κλωναρίδης, Αλμπάνης και ο νιόφερτος Ντέλετις, επίσης φέρονται να κρίνονται από τον Πορτογάλο προπονητή.

Ίσως βέβαια να υπάρχει και... συνδυασμός και ο Καρντόσο να εισηγηθεί και στόπερ και εξτρέμ. Αυτό όμως είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία της προετοιμασίας και αφού ο Πορτογάλος έχει μια σαφή εικόνα των δυνατότητων των παικτών του και στο κατά πόσον αυτοί μπορούν να ανταποκριθούν στο στιλ ποδοσφαίρου που ο ίδιος θέλει να παρουσιάσει στην ΑΕΚ.

Και φυσικά, στην όλη συζήτηση, δεν συνυπολογίζονται οι ανάγκες που μπορεί να προκύψουν από ενδεχόμενες πωλήσεις, με σαφώς επικρατέστερη αυτή του Μπάρκα, ο οποίος αν παραχωρηθεί θα αποκτηθεί διάδοχός του προκειμένου να συμπληρωθεί η τριάδα των Τσιντώντα, (και του νιόφερτου) Αθανασιάδη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε πριν από λίγο: To πρώτο "χτύπημα" από Νταμπίζα - "Κλέβει" Έλληνα άσο της ΑΕΚ!