ΠΑΟΚ - Άμπελ Φερέιρα: Οι Θεσσαλονικείς τα βρήκαν σε όλα με τον 40χρονο τεχνικό, ο οποίος θα αποτελέσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον διάδοχο του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Πορτογάλος αποτελεί το νέο μεγάλο όνομα της προπονητικής στη χώρα του, ενώ τα όσα πέτυχε με την παρουσία του στη Μπράγκα έχουν ανεβάσει τις μετοχές του όχι μόνο στην Πορτογαλία, αλλά και παγκοσμίως.

Χαρακτηριστικό της αξίας του Φερέιρα είναι το γεγονός ότι το διάσημο περιοδικό «FourFourTwo» τον συμπεριέλαβε στη λίστα των 50 κορυφαίων προπονητών παγκοσμίως για το 2018, με το νέο τεχνικό του ΠΑΟΚ να καταλαμβάνει την 44η θέση!

«Προωθήθηκε από την δεύτερη ομάδα της Μπράγκα στην πρώτη τον Απρίλιο του 2017. Ο βετεράνος πλάγιος μπακ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει καθιερωθεί από πολύ νωρίς ως ένας από τους πιο ελπιδοφόρους προπονητές. Ξεχωρίζει για την τακτική του ευελιξία, την αφοσίωση του στον υψηλό ρυθμό παιχνιδιού και για την ικανότητα του να κάνει αλλαγές στο παιχνίδι.

Τελείωσε την σεζόν 2017/18 με πολύ καλό τρόπο και ξεκίνησε την επόμενη πολύ δυναμικά, παίρνοντας το προβάδισμα μαζί με την Μπενφίκα και στις πρώτες εφτά αγωνιστικές ήταν μπροστά από την Πόρτο και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι συντάκτες της λίστας για τον Άμπελ Φερέιρα.