Με τα καλύτερα λόγια για τον Άμπελ Φερέιρα και την απόφαση του ΠΑΟΚ να τον προσλάβει ως προπονητή μίλησε ο Μιγκέλ Κορέια, αρχισυντάκτης της A Bola!

Συζητώντας με τον Γιώργο Σπανομανώλη στον ΣΠΟΡ FM 94,6, μετέφερε την εκτίμηση που υπάρχει στην Πορτογαλία για το έργο που παρουσίασε στην Μπράγκα.

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι το ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα του θεωρήθηκε καλύτερο ακόμα και από των τριών «μεγάλων» (Πόρτο, Σπόρτινγκ, Μπενφίκα) υπογράμμισε την πίστη ότι κάποια στιγμή θα δουλέψει σε σπουδαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κορέια

Για τις προσδοκίες του ΠΑΟΚ από τον Φερέιρα: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να περιμένει πολλά πράγματα γιατί είναι καλός προπονητής. Έφτιαξε ποιοτική ομάδα στην Μπράγκα και θα καταλάβουν γρήγορα στην Ελλάδα πόσο καλός τεχνικός είναι».

Για το σύστημα και το στιλ ποδοσφαίρου που προτιμά: «Παίζει 4-4-2 και κάποιες φορές 4-3-3. Εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Δεν τον ενδιαφέρει να εστιάσει σε 1-2 παίκτες, αλλά να φτιάξει ομάδα. Αυτό έκανε στην Μπράγκα και έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Εδώ λένε ότι ήταν καλύτερο κι απ’ αυτό που έπαιζαν Πόρτο, Μπενφίκα και Σπόρτινγκ».

Για το αν είναι εξέλιξη για τον Φερέιρα ο ΠΑΟΚ: «Ο Φερέιρα θα κάνει ένα καινούργιο βήμα στην καριέρα του, γιατί στην Μπράγκα ήταν δύσκολο να κάνει κάτι καλύτερο. Στον ΠΑΟΚ θα μπορέσει να διεκδικήσει την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Στην Πορτογαλία όλοι πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα δουλέψει στην Αγγλία, στην Ισπανία και γενικώς σε κάποιο μεγάλο πρωτάθλημα».

Για το αν ζητήθηκε η γνώμη του Φερνάντο Σάντος και τις αποδοχές του Φερέιρα στην Μπράγκα: «Δεν ξέρω αν μίλησε ο Σάντος, αλλά νομίζω ότι όλες οι ομάδες από την Ελλάδα που θέλουν να πάρουν προπονητή από την Πορτογαλία τον ρωτάνε. Όσο για τα χρήματα που έπαιρνε στην Μπράγκα, δεν τα ξέρω ακριβώς, αλλά νομίζω ότι ήταν λιγότερα απ’ αυτά που θα παίρνει στον ΠΑΟΚ».