Εποχή Φερέιρα από σήμερα στον ΠΑΟΚ. Οι νταμπλούχοι με εξαιρετικές κινήσεις, αποφασιστικότητα και... ρευστό, πήραν από την Μπράγκα τον 40χρονο τεχνικό, αντικαθιστώντας άμεσα -και πιθανότατα παραπάνω από επάξια- τον Ράζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο τους.

Ο Πορτογάλος προπονητής αναμένεται σήμερα στην Ολλανδία προκειμένου εκεί να επισημοποιηθεί η συμφωνία του με τον Δικέφαλο και να πιάσει αμέσως δουλειά, βρίσκοντας και την αποστολή των πρωταθλητών, η οποία θα πραγματοποιήσει εκεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Ο Φερέιρα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ. Μένει να δούμε αν αυτό θα είναι "κλειστό" ή όχι (2+1),  θα γίνει εισπράττοντας δύο εκατ. ευρώ  ετησίως ο πιο ακριβοπληρωμένος τεχνικός που έχει δουλέψει ποτέ στην Ελλάδα, ενώ θα είναι και ο πρώτος που ελληνική ομάδα "αγοράζει" από σύλλογο του εξωτερικού, με τον ίδιο να λύνει το θέμα της ρήτρας του, ζητώντας από τον πρόεδρο της Μπράγκα να κάνει δεκτή την πρόταση των 2 εκατ. ευρώ  που του κατέθεσε ο ΠΑΟΚ.

Θα έχει μαζί του τουλάχιστον δύο συνεργάτες, είναι ενήμερος στο διάστημα που μεσολάβησε από την στιγμή που ο ίδιος δήλωσε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ την επιθυμία του να αναλάβει τον Δικέφαλο τόσο για το ρόστερ όσο και για τις μεταγραφικές κινήσεις που γίνονται, αλλά για να έχει μια καλύτερη εικόνα του δυναμικού ζήτησε να είναι στην Ολλανδία όλοι οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό και συμπεριλήφθηκαν σε αυτήν ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν υπολογίζονταν με το προηγούμενο καθεστώς (Κάτσε, Χατζηϊσαϊας), αλλά και κάποιοι νεαροί, οι οποίο προαλείφονταν για να παραχωρηθούν δανεικοί.

Ανάλογα με το τι θα δει ο Φερέιρα,  ο οποίος φέρεται να έχει πει στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ πως χρειάζεται μια εβδομάδα για να έχει ίδια άποψη για το ρόστερ, θα προσαρμοστούν και οι εναπομείνασες μεταγραφικές κινήσεις των πρωταθλητών. Όπως είναι τώρα δομημένη η κατάσταση, εκεί που σίγουρα εστιάζει ο ΠΑΟΚ είναι στην προσθήκη ενός συμπληρωματικού αριστερού μπακ, ενός ακόμη μέσου, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτούς που υπάρχουν στο ρόστερ και ίσως –αργότερα στο καλοκαίρι– ενός φορ που θα συμπληρώσει την τριάδα των επιθετικών.

Από εκεί και πέρα, ανάλογα τις διαπιστώσεις και τις ανάγκες του Φερέιρα, θα προσαρμοστεί και το πλάνο…