Την άποψη ότι ο Αμπέλ Φερέιρα θα έχει πολλές επιτυχίες αν πλαισιωθεί με το ρόστερ που θέλει εξέφρασε ο Λούκα Στογιάνοβιτς.

Πρόκειται για έναν από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ζήσει τον Πορτογάλο προπονητή του Δικεφάλου όταν ο τελευταίος προπονούσε την Σπόρτινγκ Β και νυν ηγέτης της Τσουκαρίτσκι (11 γκολ και 7 ασίστ σε 35 παιχνίδια). Ο 25χρονος Σέρβος μέσος στα 18 του πήγε από την Παρτίζαν στην ομάδα της Λισαβόνας και την περίοδο 2013-‘14 συνάντησε τον Φερέιρα, ο οποίος, όπως μας λέει ο ίδιος ο παίκτης, τον επηρέασε σημαντικά στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο. Ακολούθησε η πορεία του Στογιάνοβιτς σε Απόλλωνα Λεμεσού, Μουσκρόν, Αντβέρπ και την ομάδα της πατρίδας του, την Τσουκαρίτσκι.

-Λούκα, πώς βλέπεις την παρουσία του Αμπέλ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ;

«Ο Αμπέλ έχει κάνει ήδη αρκετά παρά το νεαρό της ηλικίας του και πιστεύω ότι τώρα είναι έτοιμος να αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει ακόμη περισσότερα ως προπονητής και μακριά από την πατρίδα του σε αυτόν τον δύσκολο ρόλο. Είναι μια καλή επιλογή για τον ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι αν πλαισιωθεί από το ρόστερ που ο ίδιος θέλει, τότε η ομάδα θα έχει πολλές επιτυχίες».

-Θες να μας πεις για την εμπειρία που είχες εσύ μαζί του στη Σπόρτινγκ;

«Ημουν τυχερός που συνεργάστηκα μαζί του μετά την Παρτιζάν, στη Σπόρτινγκ και έχω να πω ότι είχε μεγάλη επιρροή πάνω μου, στην ωρίμανσή μου και στο να προσαρμοστώ στο επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου. Μου έμαθε να δίνω μάχη για να πετύχω πολλά γκολ και νίκες και στην νοοτροπία νικητή. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι παίκτες του τον αγαπούν και θέλουν να κατακτούν τρόπαια μαζί του».

-Τι στυλ ποδοσφαίρου του αρέσει και ποιο σύστημα χρησιμοποιεί συνήθως;

«Βασίζεται στο 4-1-3-2, με το οποίο έφερε καλά αποτελέσματα στην Πορτογαλία, αλλά νομίζω ότι θα προσαρμοστεί γρήγορα σε ένα ακόμη πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα του θα έχει την κατοχή της μπάλας, θα πλησιάζει προς την αντίπαλη περιοχή με σωστό ποδόσφαιρο, με στόχο να ανοίξει την άμυνα. Ηταν πάντα το πρώτο που έλεγε στους παίκτες».

-Αγωνιζόσουν μέχρι πέρυσι στον Απόλλωνα Λεμεσού, άρα γνωρίζεις για την έτερη ομάα της πόλης, την ΑΕΛ, που είναι αντίπαλος του Αρη στο Europa League.

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον Αρη. Η ΑΕ Λεμεσού είναι ομάδα που μάχεται μέσα στο γήπεδο και πραγματικά δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γινει. Νομίζω θα είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι».