ΑΕΚ - Μίγκελ Καρντόσο: Οι χτεσινές δηλώσεις του μετά το νικηφόρο φιλικό της ΑΕΚ στη Λαμία, αποτελούν μια ακόμη δικαίωση του ρεπορτάζ του sportdog. Ο Πορτογάλος τεχνικός παραδέχτηκε πως εξετάζει την αγορά για την εύρεση ενός ακόμη στόπερ, αφού – όπως χαρακτηριστικά τόνισε – θα πρέπει (μεταξύ άλλων) να υπάρχει και προσεκτική διαχείριση του Τσιγκρίνσκι.

Ο «σκύλος», πολύ πριν… έρθει ο Πορτογάλος, μεταφέροντας την αρχική αξιολόγηση των ανθρώπων του μεταγραφικού σχεδιασμού της Ενωσης, είχε επισημάνει πως η απόκτηση δύο στόπερ θα ήταν προτεραιότητα. Και ο λόγος ήταν αυτός που… σιγά σιγά ανακαλύπτεται καθολικά. Πρώτον, ότι ο Σβάρνας δεν μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση σε μια τόσο μεγάλη σεζόν όσο αυτή που ξεκινάει σε ένα μήνα και, επιπρόσθετα (και δευτερευόντως) δεν μπορεί να αποτελεί μια αξιόπιστη εναλλακτική στους υπάρχοντες τρεις στόπερ που ιεραρχικά βρίσκονται πιο ψηλά από αυτόν.

Τα θέματα υγείας και η ευπάθεια του Τσιγκρίνσκι γνωστά και πλέον καταλυτικά στην σκέψη και του Μίγκελ Καρντόσο στην ΑΕΚ. Πίσω όμως δεν πάει ούτε και ο Οικονόμου (αρκετά ταλαιπωρήθηκε από μικροτραυματισμούς και πέρυσι, ενώ στα παιχνίδια που δεν έπαιξε με τον Τσιγκρίνσκι δίπλα του δεν ήταν καθόλου καλός…), ενώ με τον Βράνιες και τον τρόπο παιχνιδιού του (κάρτες, τιμωρίες κτλ) κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Το προφανές λοιπόν γίνεται πλέον επιβεβλημένο. Δεδομένα εξετάζονται πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, ο Καρντόσο όμως, αλλά και το μεταγραφικό επιτελείο της Ενωσης, δεν βιάζεται. Λογικά, η όποια κίνηση προαλείφεται για μετά τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια των «κιτρινόμαυρων», ίσως και ακόμη πιο πίσω, αφού θα πρόκειται για έναν κεντρικό αμυντικό, ο οποίος σαφώς θα  μπορεί να μπει «σφήνα» στην προαναφερθείσα τριάδα, αλλά αρχικά θα έρθει ως συμπληρωματική λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε "βόμβα" στο ελληνικό μπάσκετ - Δεν μαζεύεται - Σε απόγνωση με Ολυμπιακό!