ΑΕΚ - Μιγκέλ Καρντόσο: Ποτέ και για κανέναν λόγο μια διαρροή, δεν πτοεί το ρεπορτάζ και την ονοματολογία.

Μόλις χτες ήταν που η ΑΕΚ, προφανώς θέλοντας να προλάβει τα διάφορα σενάρια, διέρρευσε πως πρόθεση του συλλόγου είναι να μην βιαστεί για την τελική του επιλογή ως προς τον στόπερ που αναζητά ο Μιγκέλ Καρντόσο για να ολοκληρώσει το ρόστερ του.

Και όμως, από χτες, δύο νέα ονόματα προέκυψαν στο μεταγραφικό προσκήνιο της Ενωσης. Πρώτος, ο Μαρσέλο, ο 30χρονος Βραζιλιάνος στόπερ, με τον οποίο ο Πορτογάλος τεχνικός συνεργάστηκε στη Ρίο Αβε. Μέσω των εμφανίσεων του εκεί, μετακόμισε πέρυσι το καλοκαίρι στην Σπόρτινγκ, χωρίς όμως να παίξει λεπτό. Ο Καρντόσο, προσπάθησε να τον πάρει στην Θέλτα, όπου βρίσκονταν στα μέσα της περασμένης σεζόν, ο Μαρσέλο όμως προτίμησε τη μετακόμιση στο MLS και τους Chicago Fire, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας ως τον Δεκέμβριο του 2020. 

Παρουσιάζεται να μην έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα της ζωής στην αμερικανική μεγαλούπολη κάτι που εκτιμάται πως δίνει κάποιο πάτημα στον Καρντόσο να κυνηγήσει την περίπτωση του. Ακόμη και αν ισχύει, το δύσκολο εδώ συνίσταται στους κανονισμούς του αμερικάνικου πρωταθλήματος, που ουσιαστικά καθιστούν πολύ, μα πάρα πολύ δύσκολο το σπάσιμο συμβολαίων, αφού μόνο έτσι θα  μπορέσει η ΑΕΚ να τον αποκτήσει (δεν γίνεται προφανώς να πάει να τον αγοράσει από το Σικάγο).

Δεύτερο όνομα, αυτό του Οσκαρ Ντουάρτε. Σαφώς πιο εύκολη περίπτωση ο 30χρονος Κοσταρικανός, ο οποίος ύστερα από τρία χρόνια (συμπληρωματικής) παρουσίας στην Εσπανιόλ, έμεινε ελεύθερος από τους Καταλανούς. Βρίσκεται στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο του 2013 όταν και μετακόμισε στην Μπριζ και ύστερα από 2,5 χρόνια στο βελγικό πρωτάθλημα, «αναβαθμίστηκε» με τη μεταγραφή στην Εσπανιόλ και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος, προτάθηκε στην Ενωση και σίγουρα είναι μεταξύ αυτών που σκανάρονται από τον Καρντόσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μολότοφ" στον Ολυμπιακό λίγες ώρες πριν από τη ρεβάνς με Πλζεν!