Facebook Pixel Οι "κουβαρντάδες" και οι "τσιγκούνηδες"
| 2011-09-27 11:58:00

Οι "κουβαρντάδες" και οι "τσιγκούνηδες"

Οι "κουβαρντάδες" και οι "τσιγκούνηδες"

Θεωρούνται οι ανοιχτοχέρηδες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Πρόκειται για τη Μάντσεστερ Σίτι. Θεωρούνται οι …Σκωτσέζοι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Πρόκειται για την Μπάγερν Μονάχου.

Περισσότερες από τις μισές ευρωπαϊκές ομάδες έχουν απώλειες, σύμφωνα με τους ισολογισμούς τους, αναφέρει η UEFA στην επίσημη έκθεσή της.

Μάλιστα, το 25% των ευρωπαϊκών ομάδων ξοδεύουν 16,5 δολάρια για κάθε 13,5 δολάρια που μπαίνουν στα ταμεία τους, σύμφωνα με τους «New York Times». Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις δύο ομάδες που διασταυρώνουν τα ξίφη τους, στο Μόναχο;

Καμία από τις δύο δεν ανησυχεί για την οικονομική της ευρωστία, αφού και οι δύο σύλλογοι είναι απόλυτα υγιείς στα ταμεία τους. Ο καθένας, όμως, το καταφέρνει με διαφορετικό τρόπο.

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να ανακοίνωσε απώλειες 121 εκατ. λιρών (προ φόρων), ωστόσο είναι η ομάδα που έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη στήριξη από τον ιδιοκτήτη της, μετά την Τσέλσι. Συγκεκριμένα, μόνο σε ρευστό, ο Σεΐχης Μανσούρ «βάζει» 493 εκατ. λίρες, με μόνο τον Ρομάν Αμπράμοβιτς να «βάζει» περισσότερα. (Δείτε εδώ τα πλήρη στοιχεία).

Όταν η Σίτι τα «βρήκε σκούρα» δεν πτοήθηκε. Αντίθετα η λύση δόθηκε από την «Etihad». Η χορηγία μαμούθ, τα κέρδη πολλά, τα έσοδα ακόμη περισσότερα, όπως όμως και οι υποψίες της UEFA. Για την στάση του Μισέλ Πλατινί, οι «πολίτες» κατηγορούν την Μπάγερν και την Άρσεναλ. Η πολιτική της Σίτι έχει ενοχλήσει τους Βαυαρούς, οι οποίοι προσπαθούν με εντελώς διαφορετική τακτική να «επιβιώσουν» οικονομικά.

«Ο Καρλ-Χάινς Ρουμενίγκε δεν θέλει να μπαίνουν τόσα πολλά χρήματα στις ομάδες –και κυρίως από ξένους επενδυτές- αφού αυτό κάποια στιγμή μπορεί να μειώσει τη δύναμη του αθλήματος», είναι το σχόλιο των Βρετανών δημοσιογράφων για την επιλογή της Μπάγερν να ξοδεύει τόσα όσα κερδίζει.

Μάλιστα, το …μένος των Άγγλων για τις επιλογές των Γερμανών γίνεται ακόμη μεγαλύτερο από την στιγμή που η Πρέμιερ Λιγκ συνεισφέρει με 123,7 εκατ. λίρες στην UEFA, για να καλυφθούν οι επιχορηγήσεις της ομοσπονδίας, ενώ η Μπουντεσλίγκα ούτε ένα ευρώ. Όλα αυτά, την ώρα που «η επιρροή των Γερμανών παραγόντων στην UEFA αυξάνει, ενώ οι Άγγλοι παραμένουν στα χαρακώματα», γράφει ο αγγλικός Τύπος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Μπάγερν εξακολουθεί να κρατά τον ίδιο κορμό για πολλά χρόνια, κάτι που είναι βασικό συστατικό επιτυχίας. «Το κλειδί είναι να κρατάς παίκτες και επιτελείο ίδιο. Μπορεί να αλλάξεις προπονητή, αλλά παίκτες, υπαλλήλους και τα βασικά μέλη του επιτελείου σου πρέπει να τα κρατάς σταθερά», δηλώνει στη «Daily Mail» ο Μαρκ Χιουζ πρώην τεχνικός της Σίτι και πρώην παίκτης της Μπάγερν.

Μένει να φανεί, αν όλα αυτά θα παίξουν ρόλο στην απόδοση των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, την Τρίτη το βράδυ.

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags