Facebook Pixel Νίκη Ολυμπιακού με 1-0 επί της ΑΕΛ στη Λάρισα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-09-01 21:07:00

Με την ψυχή στο στόμα ο Ολυμπιακός - «Διπλό» στην ΑΕΛ με Βαλμπουενά και VAR! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Με την ψυχή στο στόμα ο Ολυμπιακός - «Διπλό» στην ΑΕΛ με Βαλμπουενά και VAR! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύσκολη νίκη με 1-0 για τους Ερυθρόλευκους.

Το 2/2 στο πρωτάθλημα της Superleague έκανε ο Ολυμπιακός, που δυσκολεύτηκε αρκετά, όμως επικράτησε τελικά με 1-0 της ΑΕΛ στη Λάρισα, με ένα πέναλτι του Ματιέ Βαλμπουενά από το 7' της αναμέτρησης.

Ο αγώνας στιγματίστηκε από τις συνεχείς χρήσεις VAR, ορθές όλες από τον διαιτητή Ευαγγέλου, τόσο στην φάση του πέναλτι, αφού ο Μπέρτος βρίσκει από πίσω στο πόδι τον Ελ Αραμπί, όσο και στα δύο γκολ που πέτυχε ο Μαροκινός στο 35' και το 38', τα οποία ακυρώθηκαν ορθά ως οφσάιντ.

Άτυχη στην τελευταία φάση του αγώνα η ΑΕΛ, καθώς ο Ζίβκοβιτς έπιασε ένα φοβερό σουτ στο 92', όμως η μπάλα... έγλυψε το δεξί δοκάρι του Ζοσέ Σα. Έξαλλος κατά την διάρκεια του πρώτου μέρους ο Αλέξης Κούγιας για την υπόδειξη του πέναλτι στο 6ο λεπτό.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο αγώνας στην Λάρισα ξεκίνησε... επεισοδιακά και με το VAR να είναι πρωταγωνιστής της όλης υπόθεσης. Στο 6' ο Ελ Αραμπί μπήκε στη περιοχή, ο Μπέρτος τον βρήκε από πίσω στο πόδι και ο διαιτητής Ευαγγέλου, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, αποφάσισε να υποδείξει το πέναλτι. Στο 7' ο Βαλμπουενά το εκτέλεσε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ για τον Ολυμπιακό και προκαλώντας αντιδράσεις στις τάξεις της ΑΕΛ και στον Αλέξη Κούγια.

Οι Ερυθρόλευκοι χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ ήλεγξαν το ματς και στο 14' έφτασαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, όταν ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Βαλμπουενά, όμως ο Κρίστινσον απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 33' ο Ομάρ μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε πάνω στον Κρίστινσον, ενώ στη συνέχεια ακυρώθηκαν δύο γκολ μετά από την χρήση του VAR.



Αρχικά, στο 35' δεν μέτρησε ορθώς ένα γκολ του Ελ Αραμπί, που στο 38΄σκόραρε και πάλι με κεφαλιά, όμως μετά από την χρήση VAR ο Ευαγγέλου το ακύρωσε, αφού φαίνεται έστω και ελάχιστα να είναι εκτεθειμένος ο Μαροκινός. Η πρώτη καλή φάση της -νευρικής κατά τ' άλλα- ΑΕΛ στο πρώτο μέρος ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν ο Ντάουντα βρέθηκε ολομόναχος στην μικρή περιοχή ύστερα από μια εκτέλεση φάουλ, αλλά αστόχησε.

Το δεύτερο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από την νευρικότητα των δύο ομάδων, καθώς καμία από τις δύο δεν μπορούσε να δημιουργήσεις τις μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο Ολυμπιακός απείλησε με κάποια μακρινά σουτ των Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη, ενώ στο ίδιο διάστημα οι γηπεδούχοι έδειχναν... ανήμποροι να φτάσουν κοντά στην περιοχή των Ερυθρόλευκων.

Στη συνέχεια ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε το σύστημά του σε 4-3-3 βάζοντας στο ματς τον Καμαρά αντί του Μασούρα και περνώντας τον Βαλμπουενά στα άκρα της επίθεσης, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το ματς, όμως να γλιτώνει για εκατοστά την ισοφάριση στο 92'.

Ο Ζίβκοβιτς είδε την μπάλα να του στρώνεται εκτός περιοχής, έπιασε ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα έγλυψε το δεξί δοκάρι του Ζα και βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση της αναμέτρησης, που βρήκε νικητές τους Πειραιώτες με 1-0, κάνοντας έτσι το 2/2 στο πρωτάθλημα.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Η ΑΕΛ παρατάχθηκε με διάταξη 5-3-2, με τον Κρίστινσον στο τέρμα και τους Ζίβκοβιτς, Μπράλιτς, Μόρα, Μιχαήλ και Μπέρτο στην άμυνα. Οι Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς και Φατιόν ήταν στην μεσαία γραμμή και προωθημένοι οι Ντάουντα και Μπούστος.

Από πλευράς Ολυμπιακού (4-2-3-1) ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Σισέ-Μεριά στο κέντρο της άμυνας, ο Ομάρ στο δεξί άκρο και ο Τσιμίκας στο αριστερό. Οι Μπουχαλάκης και Γκιλιέρμε ήταν στον άξονα, οι Ποντένσε, Βαλμπουενά και Μασούρας η τριάδα μπροστά τους και στην επίθεση ήταν ο Ελ Αραμπί.

ΑΕΛ (5-3-2): Κρίστινσον, Μπέρτος (79’ Καρανίκας), Μπράλιτς, Μόρας, Μιχαήλ, Ζίβκοβιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (64’ Νούνιτς), Σεσέροβιτς, Μπούστος, Ντάουντα (81’ Φιλίποβιτς). 

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας (65’ Κούτρης), Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας (61’ Καμαρά), Βαλμπουενά, Ποντένσε (82’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί. 

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν για ένα ακόμα ματς ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος εκτός του γκολ που πέτυχε ήταν ο εκφραστής όλων των επιθέσεων της ομάδας του και γενικά ήταν σωστός σε σχεδόν όλα όσα έκανε στον αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena.

Η ΦΑΣΗ: Το πέναλτι στο 6' ήταν η φάση που έκρινε τον αγώνα και έβγαλε τον Αλέξη Κούγια από τα... ρούχα του. Ο διαιτητής Ευαγγέλου συμβουλεύτηκε το VAR και υπέδειξε την άσπρη βούλα σε χτύπημα του Μπέρτου από πίσω στο πόδι στον Ελ Αραμπί και όπως φαίνεται είχε δίκιο.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Με το VAR να πρωταγωνιστεί και πάλι, ο διαιτητής Ευαγγέλου πήρε τις σωστές αποφάσεις, τόσο στο πέναλτι που έδωσε, όσο και στα γκολ του Ελ Αραμπί που ακύρωσε, αφού και τα δύο ήταν οφσάιντ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός χωρίς να θέλξει με την απόδοσή του πήρε την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και έδειξε ότι ακόμα και στην μέτρια έως κακή βραδιά του μπορεί να πάρει επαγγελματικές νίκες, την ώρα που η ΑΕΛ πίεσε αρκετά, αλλά εκτός από την φάση του 92' και του πρώτου μέρους με τον Ντάουντα δεν απείλησε ξανά τον Σα.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ την φάση που έκρινε την αναμέτρηση

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags