Εθνική Ελλάδας: Πάνω κάτω τα… προβλεπόμενα είπε ο Τζον φαν’τ Σιπ στη σημερινή του συνέντευξη – παρουσίαση ως νέου εκλέκτορα της Εθνικής Ελλάδας. Υπάρχουν διάφορα που μπορεί να σταθεί κανείς, αυτό όμως που προφανώς προκάλεσε τις περισσότερες εντυπώσεις ήταν η απάντηση του Ολλανδού τεχνικού για τον Κώστα Μήτρογλου, τον οποίο και δεν κάλεσε για τα επερχόμενα ματς με Φινλανδία και Λιχτενστάιν. Και η απάντηση του, ομολογουμένως, μπορεί να θεωρηθεί και αμφίσημη αναφορικά με το μέλλον του «Μητρογκόλ» στη «γαλανόλευκη».

«Κάθε παίκτης που έχει χρόνο συμμετοχής, θα βρίσκεται στα υπόψιν μας. Ο Μήτρογλου πέτυχε πράγματι γκολ, ωστόσο χρειάζεται χρόνο. Ξέρουμε την ποιότητά του, μιλήσαμε μαζί του κι εφόσον συνεχίσει έτσι, θα μπορέσει να επανέλθει. Από εκεί κι έπειτα, οι παίκτες χρειάζονται πειθαρχία, ώστε να αμύνονται και να επιτίθενται μαζί. Μιλάμε με τους παίκτες και θα τους το ζητήσουμε συγκεκριμένα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Φαν’τ Σιπ.

Ως και τη δεύτερη πρόταση, όλα λογικά και όλα αληθινά. Οντως ο Ολλανδός μίλησε με τον Μήτρογλου, πριν καν αυτός μετακομίσει στην PSV, όντως ενημερώθηκε για την κατάσταση του, όντως η κουβέντα ήταν στο στιλ «βρες τον ρυθμό σου και εδώ είμαστε», ωστόσο ποτέ ο Ελληνας στράικερ δεν άκουσε από τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό πως δεν θα βρίσκεται στην αποστολή για τα επερχόμενα ματς των προκριματικών.

Ούτε και φυσικά, η δικαιολογία που επικαλέστηκε ο Φαν’τ Σιπ περί χρόνου συμμετοχής, μπορεί να έχει (απόλυτη) βάση, αν μάλιστα δει κανείς το πόσο έχουν αγωνιστεί ως τώρα ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην αποστολή. Αλλά το πιο ιντριγκαδόρικο σίγουρα συνίσταται στην τελευταία πρόταση των δηλώσεων του Ολλανδού, ο οποίος – απαντώντας για τον Μήτρογλου και αν βρίσκεται στα πλάνα του, μην το ξεχνάμε – έκανε λόγο για πειθαρχία, για άμυνα κτλ κτλ.

Υπονοεί κάτι ο νέος εκλέκτορας αναφορικά με το στιλ παιχνιδιού του Μήτρογλου; Και αν ναι, τότε είναι σαφές πως υπάρχει θέμα, αφού είναι ξεκάθαρο πως ο «Μητρογκόλ» δεν πρόκειται, με τόσα χρόνια καριέρας, ν’ αλλάξει στιλ και προσέγγιση στο παιχνίδι του. Σίγουρα πάντως χρειάζονται περισσότερο ξεκάθαρες απαντήσεις για ένα κεφάλαιο του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως είναι ο στράικερ της PSV, ειδικά μάλιστα όταν μιλάμε για  μια θέση που δεν υπάρχει και το απεριόριστο βάθος στο ρόστερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διπλή "βόμβα" Ίβιτς - Και προπονητής και μεταγραφάρα - Τον φέρνει ελεύθερο - Φοβερές εξελίξεις