ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ντόμινο είναι οι μεταγραφές. Ακόμη και αυτές που δεν γίνονται.  Ακόμη και όταν έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος. Λειτουργούν ανταγωνισμοί, συμφέροντα,  φίλια και μη επικοινωνιακά τρικ, καλοθελητές αναλαμβάνουν δράση και γενικότερα οτιδήποτε μπορεί να συμβάλλει (ή όχι…) στην ενίσχυση ή στην αποδόμηση ενός σεναρίου προβάλλεται, ανεξαρτήτως αν έχει υπόσταση ή όχι. 

Δεδομένο λοιπόν πρώτο. Τον περασμένο Ιανουάριο, η Ρεν ζήτησε τον Γιαννούλη από τον ΠΑΟΚ, προσφέροντας ένα ποσό μεγαλύτερο των 2 εκατ. ευρώ. Τότε,  στον «δικέφαλο» το σκέφτηκαν αρκετά, τελικά όμως επέλεξαν να μην συναινέσουν. Αυτό που δεν ήξεραν ήταν πως οι άνθρωποι του γαλλικού συλλόγου, χωρίς υπερβολή, είναι… ερωτευμένοι με τον Γιαννούλη από την εποχή που αγωνίζονταν στον Ατρόμητο.

Και έτσι, έστω και στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, τον «θυμήθηκαν» ξανά, επιδιώκοντας να κάνουν στο παρά ένα το κόλπο γκρόσο με την απόκτηση του. Κατέθεσαν δύο διαδοχικές προτάσεις, την πρώτη κάτω από 4 εκατ. ευρώ,  τη δεύτερη (και τελική) λίγο λιγότερο από τα 4,5, προσφέροντας σε αυτήν και ποσοστό μεταπώλησης. Πόσο που… ταρακούνησε – όπως έχουμε πει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας – κάποιους στον ΠΑΟΚ, επειδή όμως δεν υπήρχε παντελώς καμία εναλλακτική λύση, οι υπεύθυνοι των νταμπλούχων αρνήθηκαν την πρόταση, ζητώντας από τη Ρεν τη ρήτρα του Γιαννούλη, γνωρίζοντας σε κάθε περίπτωση πως ως… εκεί πάνω, ο γαλλικός σύλλογος δεν θα έφτανε.

Και αυτό είναι το δεύτερο δεδομένο. Υπάρχει και τρίτο. Όπως γνωρίζει με ασφάλεια ο sportdog, η Ρεν, ως δομημένος οργανισμός, δεν ασχολήθηκε ποτέ με κανέναν άλλον αριστερό μπακ από την Ελλάδα. Τον Γιαννούλη ήθελαν οι Βρετόνοι από τον Ιανουάριο, τον Γιαννούλη παρακολουθούν για χρόνια και τον Γιαννούλη επιδίωξαν να πάρουν και τώρα. Όχι έχοντας «φάει άκυρο», όπως γράφτηκε, νωρίτερα από τον Ολυμπιακό, όπου και δημοσιεύτηκε πως πρόσφεραν 5,5 εκατ. ευρώ για τον Τσιμίκα.

Κάτι που βάσει του ρεπορτάζ μας δεν επιβεβαιώνεται ούτε από την πλευρά του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού (ο οποίος δεν έμαθε ποτέ, τίποτα και από κανέναν για την ύπαρξη έστω ενδιαφέροντος της Ρεν), ούτε από τους «ερυθρόλευκους», αλλά – κυρίως – από τους ανθρώπους της Ρεν, οι οποίοι αδιαμφισβήτητα, επαναλαμβάνουμε, από την Ελλάδα είχαν (και έχουν ακόμη) μάτια μόνο για τον Γιαννούλη.

Γούστα είναι αυτά από τη μία πλευρά και απολύτως λογικό από την άλλη, κοντά στο βασιλικό, να ποτίζεται (ή να προσπαθούν τουλάχιστον κάποιοι να ποτιστεί) και η γλάστρα…

Υ.Γ. Και για να το κλείσουμε και αυτό. Ο ΠΑΟΚ, από την στιγμή που πήρε την απόφαση μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, πως θέλει να πουλήσει, είχε προτάσεις για δύο μόνο παίκτες του: τον προαναφερθέντα Γιαννούλη και τον Σβιντέρσκι. Για κανέναν άλλο δεν ήρθε τίποτα, παρά το «σήμα» που ουσιαστικά έστειλαν από την επομένη κιόλας του αποκλεισμού από την Σλόβαν οι πρωταθλητές Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρεπορτάζ-βόμβα: Πήγε να πουλήσει top παίκτη στο παρά ένα ο Σαββίδης - Θα... έπεφτε η Τούμπα!