Ολυμπιακός: Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Μαξι Λοβέρα στο sportdog ο Γιώργος Φράγκος, άριστος γνώστης του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, καθώς ο 20χρονος άσος έχει όλα τα φόντα να έρθει και να παίξει βασικός στον Ολυμπιακό.

Σημείωσε στις δηλώσεις του ότι ο Λοβέρα με την παρουσία του στην 11άδα μπορεί να βοηθήσει ευρύτερα στην επιθετική λειτουργία των Πειραιωτών, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η θέση που του ταιριάζει είναι εκείνη πίσω από τον επιθετικό.

Μπορεί να συνεργαστεί άριστα με τον Αραμπί, ενώ έχει εμπειρία από καυτή ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Ροζάριο. Τέλος, αναφέρθηκε και στον Φραν Σολδάνο, που ξεχωρίζει ήδη με τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς και ίσως χρειαζόταν να πάρει περισσότερες ευκαιρίες στο λιμάνι.

"Παραιτήθηκε ο προπονητής για τον Λοβέρα"

"Είναι παίκτης μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλή περίπτωση, αλλά πρέπει πρώτα να προσαρμοστεί. Γιατί είναι πολύ νεαρός και δεν έχει πάρει το βάρος να αγωνιστεί βασικός και να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του. Αλλά όποτε έπαιζε βοηθούσε όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά και ευρύτερα στην επιθετική λειτουργία. Μπορεί να κάνει το απρόσμενο, αν προσεχθεί πολύ μπορεί να αποδεχτεί καλύτερος από αυτούς που έχει τώρα στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός. Είναι πάρα πολύ καλή περίπτωση. Πήγε να χάσει τον προπονητή της η Ροζάριο επειδή έφυγε ο Λοβέρα. Του εξήγησαν ότι είχαν μεγάλη ανάγκη τα χρήματα από τη διοίκηση, αν και τον θεωρούσε αναπόσπαστο κομμάτι των πλάνων του. Υπάρχει φημολογία ότι κατέθεσε και παραίτηση, αλλά μεταπείστηκε και έμεινε", σχολίασε αρχικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Τον έχω δει να παίζει και στις πτέρυγες όχι με τόσο μεγάλη επιτυχία, θεωρώ ότι αποδίδει καλύτερα ως δεύτερος επιθετικός πίσω από τον φορ. Είναι γρήγορος, παίζει με πρόσωπο στην εστία, είναι περιφερειακός, μπορεί να δημιουργήσει αναταραχή στην αντίπαλη άμυνα, ανοίγει διαδρόμους στους επιθετικούς".



Μπορεί να σταθεί άμεσα στη βασική 11άδα του Ολυμπιακού;

"Ποιοτικά θεωρώ ότι είναι ικανός να παίξει βασικός, αλλά θέλει δουλειά. Δεν είναι ο σούπερ σταρ που θα έρθει και θα πάρει φανέλα βασικού. Αλλά από πλευράς ικανοτήτων δεδομένα μπορεί να πάρει μέρος άμεσα στο ροτέισον του Ολυμπιακού. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει κάνει πρωταθλητισμό ποτέ, δηλαδή δεν γνωρίζει πως είναι μια ήττα να αποτελεί καταστροφή γιατί μπορεί η ομάδα του να μείνει πίσω στη διεκδίκηση του τίτλου. Η Ροζάριο έχει καυτή έδρα, δηλαδή δεν θα μπει στο Καραϊσκάκη και θα κοπούν τα γόνατά του, αλλά η Ροζάριο ειδικά φέτος παλεύει για την παραμονή της. Δεν έχει εμπειρία πρωταθλητισμού, δεν είχε ποτέ το αγωνιστικό άγχος του πρωταθλητισμού".

"Ταιριάζει με Ελ Αραμπί "

Ποιοι συμπαίκτες του ταιριάζουν στην 11άδα του Ολυμπιακού;

"Μπορεί να λειτουργήσει ως αντι-Φορτούνης. Δεν έχει όλα χαρακτηριστικά του Φορτούνη, αλλά είναι παίκτης που του ταιριάζει. Μπορεί να παίξει με τον Ελ Αραμπί αλλά δεν νομίζω ότι είναι για τις πτέρυγες, είναι καλός για τον άξονα. Μπορεί στο 4-2-3-1 να γίνει ο δεύτερος επιθετικός. Και να μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα παιδί 20 ετών, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται όσον αφορά τον χαρακτήρα και το ταλέντο του που ακόμα εξελίσσεται".

Μπορούμε να πούμε ότι θυμίζει κάποιον;

"Μπορώ να τον δω ως τον Ούμπιδες του Αστέρα Τρίπολης και του Άρη, αν και είναι πιο πολύ χαφ ο Ούμπιδες. Είναι παίκτης που έχει διάφορες θέσεις στο γήπεδο".

Τέλος, πες μου δύο λόγια για τον Σολδάνο και την παρουσία του στην Μπόκα μετά την αποχώρηση από τον Ολυμπιακό.

"Τον πήραν στην Μπόκα που πηγαίνει για να κατακτήσει τα πάντα και προσπαθούν να γεμίσουν όσο μπορούν περισσότερο το ρόστερ, για να είναι ανταγωνιστική η ομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο ο Σολδάνο έπαιξε ακόμα και βασικός στο ντέρμπι της Κυριακής με τη Ρίβερ! Ο Αλφάρο τον υπολογίζει και πιθανότατα αν περάσει η Μπόκα να είναι στο πρωτάθλημα βασικός. Γιατί στην Αργεντινή χρειάζονται μια 11άδα για τη μία διοργάνωση και μία για την άλλη. Ο Σολδάνο με το που έγινε η μεταγραφή, μπήκε στην αποστολή και σκόραρε στο πρώτο λεπτό με την Μπάνφιλντ. Ίσως να δείχνει ότι μπορούσε να πάρει περισσότερες ευκαιρίες στον Ολυμπιακό".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καράφλιασε" τελείως ο Μαρτίνς! Τι έκαναν στο Ρέντη Καμαρά και Σισέ - Γι’ αυτό "τρώνε" πάγκο