Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ: Με πρωταγωνιστή για ακόμα ένα ματς τον Κάρολ Σφιντέρσκι, ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Τρίπολη επικρατώντας με 2-1 του Αστέρα και έφτασε τους 14 βαθμούς, όντας έναν πόντο πίσω από την πρωτοπόρο Ξάνθη.

Ο Πολωνός φορ πέτυχε το πρώτο γκολ του Δικεφάλου στο 33’ και ξεκίνησε τη φάση για το δεύτερο, που σημειώθηκε με αυτογκόλ του Μαρτίνεθ στο 47’. Ο Αστέρας μείωσε με τον Σουάρεθ στο 58’, όμως οι Θεσσαλονικείς άντεξαν και κράτησαν τη νίκη.

Οι Αρκάδες, από την πλευρά τους, εξακολουθούν να προβληματίζουν, καθώς γνώρισαν την πέμπτη ήττα τους σε έξι αγώνες.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ και προσπάθησε να «χτυπήσει» τον Αστέρα με γρήγορη κυκλοφορία στον άξονα και κάθετες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας για Σφιντέρσκι και Λημνιό. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 11’ και ήταν για τον ΠΑΟΚ. Η φάση ξεκίνησε από μακρινή μπαλιά ακριβείας του γκολκίπερ Ζίβκοβιτς, που βρήκε τον Γιαννούλη στα αριστερά. Αυτός γύρισε για τον Σφιντέρσκι, ο οποίος δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε έπειτα από παρέμβαση αμυντικού και την έστειλε άουτ από τη μικρή περιοχή.

Ο Αστέρας έκανε αισθητή την παρουσία του στην επίθεση μετά το 20’, έχοντας ένα πεντάλεπτο, στο οποίο απείλησε τον ΠΑΟΚ. Η πιο επικίνδυνη φάση που δημιούργησαν οι Αρκάδες σημειώθηκε στο 25’, όταν ο Φερνάντεθ έφυγε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς, πλάσαρε από διαγώνια θέση και ο Σέρβος γκολκίπερ απέκρουσε.

Το γκολ που «δικαιούταν» ο ΠΑΟΚ βάσει της εικόνας του αγώνα ήρθε στο 33’. Ο Μάτος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σουάρεθ δεν μπόρεσε να απομακρύνει υπό την πίεση του Σφιντέρσκι. Ο φορμαρισμένος Πολωνός κοντρόλαρε όμορφα την μπάλα με το αριστερό και εν συνεχεία πλάσαρε τον Παπαδόπουλο με δεξί πλασέ για το 1-0!

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να «κλειδώνει» τη νίκη στο 47’, καθώς διπλασίασε το προβάδισμά του. Ο Σφιντέρσκι βρήκε τον Ελ Καντουρί στα αριστερά, ο Μαροκινός πάτησε περιοχή και γύρισε παράλληλα, με τον Μαρτίνεθ να πετυχαίνει αυτογκόλ στην προσπάθειά του να απομακρύνει.

Ο Αστέρας, ωστόσο, απάντησε άμεσα και ξαναμπήκε στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Στο 58’ ο Σουάρεθ νίκησε τον Μάτος έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και με κεφαλιά μείωσε σε 2-1, δίνοντας συνέχεια στο αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει δεχθεί γκολ σε όλα τα φετινά του παιχνίδια!

Ο Αστέρας απείλησε στο 64’ με ένα σουτ του Μαρτίνεθ που έδιωξε στην κλειστή του γωνία ο Ζίβκοβιτς και αυτή ήταν ουσιαστικά η μοναδική του ευκαιρία μέχρι το φινάλε. Ο ΠΑΟΚ «πάγωσε» τον ρυθμό, με σκοπό να κρατήσει το προβάδισμα και να χτυπήσει στην κόντρα. Ο Δικέφαλος είχε δύο καλές στιγμές με μακρινά σουτ του Ντόουγκλας (70’) και του Λημνιού (86’), που έφυγαν λίγο άουτ. Η άμυνα του Θεσσαλονικών δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα παρά την προσπάθεια του Αστέρα να πιέσει και ο ΠΑΟΚ έφυγε με σημαντική νίκη από την Τρίπολη.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Κάρολ Σφιντέρσκι ήταν ξανά… όλα τα λεφτά για τον ΠΑΟΚ. Πέτυχε ένα «σεντερφορίσιο» γκολ και έφτιαξε ακόμα ένα «σπάζοντας» με υποδειγματικό τρόπο την μπάλα στα πλάγια.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 3-4-3 κατέβασε τον Αστέρα Τρίπολης ο Μπόρχα Χιμένεθ. Τερματοφύλακας ήταν ο Παπαδόπουλος, με τριάδα στην άμυνα τους Βαλιέντε, Σουάρεθ και Ματρικάρντι, τον Βλάχο να καλύπτει όλο τη δεξιά πλευρά και τον Μαρτίνεθ την αριστερή. Το δίδυμο του άξονα συνέθεσαν οι Μουνάφο και Καπίγια, ενώ στην επίθεση δεξιά κινήθηκε ο Γκαρσία, αριστερά ο Ριέρα και στην κορυφή ο Μπαράλες.

Ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα παρατάχθηκε με 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ζίβκοβιτς, με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλη να αποτελούν την τετράδα της άμυνας, από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα ξεκίνησαν οι Μίσιτς και Ντόουγκλας, με δεξί χαφ τον Λημνιό και αριστερό τον Ελ Καντουρί, ενώ ο Μπίσεσβαρ κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σφιντέρσκι.

Η ΦΑΣΗ: Η απόκρουση του Ζίβκοβιτς στο σουτ του Μαρτίνεθ στο 64’ δεν ήταν δύσκολη, όμως απεσόβησε την ισοφάριση του Αστέρα, σε ένα σημείο που οι παίκτες του Χιμένεθ είχαν ανεβεί ψυχολογικά και πίεζαν.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Οι διαιτητής VAR, Άγγελος Ευαγγέλου, ελέγχεται για τη φάση του 41’, όταν οι παίκτες του Αστέρα ζήτησαν πέναλτι για τράβηγμα του Μάτος στον Σουάρεθ, όμως δεν είδε παράβαση, και ο διαιτητής διέταξε τη συνέχιση του αγώνα.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Το 0-1 του Σφιντέρσκι

Το 0-2 με αυτογκόλ του Μαρτίνεθ

Το 1-2 με τον Σουάρεθ

Οι συνθέσεις του αγώνα

Αστέρας Τρίπολης (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Μαρτίνεζ, Ματρικάρντι (89' Φερνάντεθ), Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο (77' Χαουρέγκι), Καπίγια, Ριέρα (82' Σίτο), Φερνάντεζ, Μπαράλες

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς, Αουγκούστο, Λημνιός, Ελ Καντουρί (77' Πέλκας), Μπίσεσβαρ (67' Μαουρίσιο), Σβιντέρσκι (77' Άκπομ)