Εθνική Ελλάδας: Ενδεκάδα, ή σκέψεις περί αυτής εν όψει του μεθαυριανού ματς στην Ιταλία, ο Τζον Φαν'τ Σιπ έχει στο μυαλό του. Αλλά μέχρι και χθες τουλάχιστον, μόνο εκεί. Ούτε και χθες στις προπονήσεις φανέρωσε κάτι από αυτές, αρκούμενος σε προπονητικά μίνι διπλά, 7x7 και 8x8 με έμφαση στην ανάπτυξη και στην κυκλοφορία της μπάλας.

Όπως έδειξε στα δύο πρώτα του ματς στα ηνία της "γαλανόλευκης", ο Ολλανδός συνηθίζει να αποκαλύπτει την ενδεκάδα στους παίκτες του, το πολύ ως και το μεσημέρι της μέρας του αγώνα. Συνεπώς, αυτή της Ιταλίας, μεσημεράκι Σαββάτου (το αργότερο) θα προκύψει στα αποδυτήρια.

Ο τελευταίος που κλήθηκε να τα πλαισιώσει, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο τραυματισμός του Βασίλη Μπάρκα η αφορμή για να επιστρέψει στην Εθνική Ελλάδας, αφού αρχικά, το προφανές και παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του 30χρονου τερματοφύλακα αφενός του κόστισε θέση στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ και οπότε, μοιραία, δεν συμπεριλήφθηκε στις αρχικές κλήσεις.

Κι όσο πρώιμο ή παρακινδυνευμένο φαντάζει, το "χτύπημα" στην πρώτη σελίδα της (πάντα καλά ενημερωμένης σε οτιδήποτε σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα με τον ΠΑΟΚ) Metrosport, είναι εντυπωσιακό, αφού όπως αναφέρεται ο "Πασχαλάκης θα είναι ο τερματοφύλακας της Εθνικής με την Ιταλία".

Προκαλεί εντύπωση. Ένας τερματοφύλακας που διανύει τη χειρότερη περίοδο της ζωής του, που έχει χάσει τη θέση στην ομάδα του, που βλέπει ακόμη και ρεπόρτερ της ομάδας στην οποία αγωνίζονται να κριτικάρουν την καθυστέρηση του προπονητή να τον αφήσει στον πάγκο, που δεν ήταν καν στις αρχικές κλήσεις του εκλέκτορα, να μπαίνει στην Εθνική  από... συγκυρία και να παίρνει φανέλα βασικού, για μόλις δεύτερη φορά στην καριέρα του και πρώτη μετά από τις 30 Μαΐου στο φιλικό με την Τουρκία στην Αττάλεια;

Και πού δηλαδή να μην είχε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έναν τερματοφύλακα που είναι αναντικατάστατος στην Μπενφίκα, όντας ο καλύτερος φετινός της παίκτης και μεταξύ των πλέον φορμαρισμένων στην Ευρώπη στη θέση του σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρομερή αποκάλυψη: "Ντου" Μελισσανίδη στην "καψούρα" του Σαββίδη - Θα γίνει "σκοτωμός"!