Facebook Pixel Σαν στο σπίτι της η ΑΕΚ στη Ριζούπολη
| 2019-10-17 00:29:00

Σαν στο σπίτι της – Δεν χάνει η ΑΕΚ στη Ριζούπολη

Sportdog Team
Σαν στο σπίτι της – Δεν χάνει η ΑΕΚ στη Ριζούπολη

Τρομερή παράδοση της Ένωσης στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης.

Σαν στο… σπίτι της! Κάπως έτσι νιώθει η ΑΕΚ όταν καλείται αγωνιστεί στη Ριζούπολη. Είτε ως γηπεδούχους, είτε ως φιλοξενούμενος.

Έχοντας, τις καλύτερες αναμνήσεις από το γειτονικό «Γεώργιος Καμάρας», που βρίσκεται μια ανάσα από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Και στο οποίο φαίνεται, πως η κιτρινόμαυρη… αύρα από την διπλανή, κιτρινόμαυρη πόλη, σπρώχνει την ομάδα από επιτυχία σε επιτυχία. Με την ΑΕΚ, να έχει «χτίσει» μια τρομερή παράδοση στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης, όπου παραμένει αήττητη ΠΑΡΑΚΑΛΩ για 26 σερί ματς και περισσότερα από 30 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από τις 9 Απριλίου του 1989 και το 2-1 από τον Απόλλωνα. Αυτή, ήταν (και) η τελευταία ήττα της Ένωσης στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Έκτοτε και μέχι σήμερα, σε 26 ματς με 11 διαφορετικές αντίπαλες ομάδες, όπου η ΑΕΚ κλήθηκε να αγωνιστεί στη διπλανή γειτονιά, βγήκε αλώβητη. Κανένας, δεν μπόρεσε να την νικήσει! Πιο συγκεκριμένα, με αντίπαλο τους Ολυμπιακό, Απόλλων, Λαμία, Αχαρναϊκό, Κηφισιά, Πανσερραϊκό, Φωστήρα, Εθνικό, Κέρκυρα, ΠΑΝΟ Μαλλιών και Γκόριτσα, οι κιτρινόμαυροι «μετρούν» 21 νίκες και 5 ισοπαλίες. Αποτελέσματα, που έχουν το καθένα τη δική του σημασία.

Ξεχωρίζουν προφανώς, για την ΑΕΚ, οι «κολλητές» νίκες επί του Ολυμπιακού το διάστημα που οι «ερυθρόλευκοι» χρησιμοποιούσαν το «Γ. Καμάρας» ως έδρα. Όπου την περίοδο 2002/03, η Ένωση επικράτησε με 2-1 χάρη σε γκολ του Κατσουράνη στο φινάλε και την επόμενη 1-0 με σκόρερ τον Λάκη. Παράλληλα η ΑΕΚ, έχει πανηγυρίσει και ευρωπαϊκή πρόκριση στη Ριζούπολη, όταν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2004 νίκησε με 1-0 την Γκόριτσα (σκόρερ ο Σοάρες στο 88'), ένα αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με το 1-1 της Σλοβακίας, την έστειλε στους ομίλους του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Και φυσικά, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε όσα ζήσαμε στο φινάλε της σεζόν 2017/18.

Που βρήκε την ΑΕΚ, να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος ύστερ από 24 χρόνια, σε μια φιέστα που έμεινε στην Ιστορία. Με την ομάδα να επικρατεί 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης με το γκολ του Σέρχιο Αραούχο, να σηκώνει την κούπα του πρωταθλήματος και εν συνεχεία να ακολουθεί ένα ατελείωτο πάρτι με σημείο εκκίνησης τη Ριζούπολη και τερματισμό την Αγιά Σοφιά…

ΠΗΓΗ: aek365.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags