Facebook Pixel Νίκη για τον Ολυμπιακό, 2-0 την ΑΕΚ στο Φάληρο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-10-27 21:35:00

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός - Κέρδισε και την ΑΕΚ και πήγε στο +8 - Ξανά πάνω από ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός - Κέρδισε και την ΑΕΚ και πήγε στο +8 - Ξανά πάνω από ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πήραν το ντέρμπι με 2-0 οι Ερυθρόλευκοι.

Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Superleague και ανέβηκε ξανά στην κορυφή, στο +2 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ενώ αποσπάστηκε οκτώ βαθμούς από την Ένωση, η οποία έμεινε στην πέμπτη θέση.

Το σκορ για τους Ερυθρόλευκους άνοιξε μόλις στο 9' ο Σεμέδο με κοντινή προβολή, ύστερα από γύρισμα του Σουντανί, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 77' ο Καμαρά, ο οποίος πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση.

Στο 26' ακυρώθηκε ορθώς γκολ του Ελ Αραμπί, μετά από χρήση VAR, καθώς στην αρχή της φάσης ο Γκιλιέρμε είχε κάνει χέρι στον χώρο του κέντρου.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον ενθουσιασμό της εξέδρας στο πλάι του, παίρνοντας τον έλεγχο και απειλώντας στο 8' με ένα σουτ του Καμαρά, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσιντώτας. Από αυτή τη φάση προήλθε το γκολ των Ερυθρόλευκων, όταν ο Αλμπάνης πήγε να διώξει με το κεφάλι στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά δεν τα κατάφερε, με την μπάλα να φτάνει από τον Ελ Αραμπί στον Σουντανί, ο οποίος γύρισε παράλληλα στον Σεμέδο, που προ κενής εστίας άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ δεν αιφνιδιάστηκε από το γκολ και βγήκε αμέσως μπροστά για να απαντήσει, χάνοντας σημαντική ευκαιρία με τον Ολιβέιρα στο 16', αλλά ο Σα δήλωσε "παρών" και αποσόβησε τον κίνδυνο, κάτι που έκανε και στο 21' σε νέο σουτ του Πορτογάλου επιθετικού της Ένωσης. Στο 26' ο Ελ Αραμπί εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των Βράνιες και Τσιντώτα και απέφυγε τον Τσιγκρίνσκι για να σκοράρει, όμως μετά από τη χρήση VAR το γκολ ακυρώθηκε, καθώς στην αρχή της φάσης ο Γκιλιέρμε είχε βρει την μπάλα με το χέρι στον χώρο του κέντρου.



Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι, χωρίς όμως να έχουν απειλήσει με κλασικές ευκαιρίες την εστία του Τσιντώτα, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έμπαιναν αρκετά δυναμικά σε κάθε φάση, προκαλώντας πολλές φορές τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών και των ανθρώπων του Ολυμπιακού.

Με το ξεκίνημα τους δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 49' ο Καμαρά έβγαλε κάθετη στον Ομάρ, ο οποίος πλάσαρε τον Τσιντώντα, όμως ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έδιωξε σε κόρνερ. Από την μεριά τους οι Κιτρινόμαυροι άρχισαν να ανεβάζουν την πίεσή τους στην άμυνα του Ολυμπιακού, με τον Κωστένογλου να περνάει στο ματς τους Σιμάο και Βέρντε, με τους Ερυθρόλευκους να ρίχνουν ρυθμούς σε αυτό το διάστημα.

Στο 62' ένα σουτ του Σιμάο έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι του Σα, ενώ στο 67' ο Βέρντε κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως την έστειλε αρκετά έξω. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έβρισκε χώρους στο ανοιχτό γήπεδο και απείλησε με ένα ωραίο σουτ του Καμαρά στο 65' και στο 69' ξανά με τον Αφρικανό, που ήταν... παντού στο γήπεδο. 

Οι δύο προπονητές συνέχισαν τις κινήσεις τους με τον Μαρτίνς να ρίχνει στο ματς τους Γκερέρο και Μασούρα και τον Κωστένογλου να περνάει στο γήπεδο τον Γιακουμάκη. Παρότι η ΑΕΚ προσπαθούσε να πιέσει, ο Ολυμπιακός κατάφερε με τον καλύτερο παίκτη του γηπέδου, τον Μαντί Καμαρά, να πετύχει και δεύτερο γκολ και να "κλειδώσει" το τρίποντο στο 77'. Ο μέσος από τη Γουινέα έδωσε δεξιά στον Ποντένσε, ο τελευταίος του την επέστρεψε ξανά και ο Καμαρά με όμορφο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Τσιντώτα, που ακούμπησε τη μπάλα, για να διαμορφώσει το 2-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά η ΑΕΚ πίεσε χωρίς να καταφέρει να απειλήσει πέρα από ένα αρκετά άστοχο ψαλιδάκι του Ολιβέιρα, με τον Ολυμπιακό να φτάνει τελικά στο τρίποντο παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +2 από τον ΠΑΟΚ και αφήνοντας την Ένωση στην πέμπτη θέση και το -8.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Μαντί Καμαρά έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με την φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς εκτός από το όμορφο γκολ που σημείωσε και "σφράγισε" τη νίκη της ομάδας του, ήταν... πανταχού παρών στο γήπεδο, κλέβοντας μπάλες, μοιράζοντας σωστά το παιχνίδι και συμμετέχοντας σε πολλές από τις μεγάλες φάσεις των Ερυθρόλευκων στο ματς.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με σύστημα 4-3-3 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, έχοντας τον Σα στο τέρμα, τους Σεμέδο και Αβραάμ Παπαδόπουλου στο κέντρο της άμυνας, τον Ομάρ στο δεξί άκρο και τον Τσιμίκα στο αριστερό. Τριάδα στα χαφ ήταν οι Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά, οι Σουντανί και Ποντένσε στα δύο άκρα και μοναδικός προωθημένος ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Από πλευράς ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τον Τσιντώτα στο τέρμα, τους Τσιγκρίνσκι και Βράνιες στα στόπερ, τον Μπακάκη δεξιά και τον Λόπες αριστερά. Οι Σιμόες και Γαλανόπουλος ήταν τα δύο χαφ, στα εξτρέμ ήταν οι Αλμπάνης και Ντέλετιτς και ο Λιβάγια πήρε θέση πίσω από τον προωθημένο Ολιβέιρα σε ελεύθερο ρόλο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (89' Λοβέρα), Καμαρά, Ποντένσε, Σουντανί (60' Μασούρας), Ελ Αραμπί (72' Γκερέρο).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Γαλανόπουλος (58' Σιμάο), Σιμόες, Ντέλετιτς (66' Βέρντε), Αλμπάνης (72' Γιακουμάκης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Η ΦΑΣΗ: Η σουτάρα του Καμαρά στο δεύτερο γκολ ήταν χωρίς αμφιβολία το highlight της αναμέτρησης.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Πορτογάλος Σόουζα έδειξε αρκετή επιείκια στο πρώτο ημίχρονο στα δυνατά μαρκαρίσματα, όμως στο δεύτερο μέρος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει πολλές φορές την κίτρινη κάρτα, όντας σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο. Ορθή ήταν και η απόφασή του να ακυρώσει το γκολ που πέτυχε ο Ελ Αραμπί στο 26', καθώς στο ξεκίνημα της φάσης στο κέντρο είχε προηγηθεί χέρι του Γκιλιέρμε.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός δεν έπιασε υψηλή απόδοση, όμως ήταν πιο ουσιαστικός κάνοντας γκολ τις καλές του ευκαιρίες, φτάνοντας σε μια σημαντική νίκη στην πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα. Από την άλλη μεριά η ΑΕΚ προσπάθησε αρκετά, ειδικά στα πρώτα λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκε, αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το ματς.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ τα γκολ του αγώνα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags