Facebook Pixel Ανάλυση για το πλάνο Κωστένογλου στο ματς με τον Ολυμπιακό
| 2019-10-28 14:25:00

Γιατί ο Μαρτίνς "γλέντησε" τον Κωστένογλου - Αδιανόητο "έγκλημα" με Λιβάγια - Είναι... τελειωμένος;

του Γιώργου Θεοδωράκη
Γιατί ο Μαρτίνς "γλέντησε" τον Κωστένογλου - Αδιανόητο "έγκλημα" με Λιβάγια - Είναι... τελειωμένος;

Θέλει προπονητή. Ήταν οι χειρότεροι. Είχε να παίξει δύο μήνες!

Κακή η εικόνα της ΑΕΚ κανείς δεν μπορεί να πει πως ήταν χθες στο ντέρμπι. Ούτε και για έλλειψη προσπάθειας μπορεί να κατηγορήσει κανείς τους παίκτες της. Ισως όμως, τελικά, αυτό να είναι το χειρότερο. Η Ένωση, παίζοντας (ή τουλάχιστον προσπαθώντας να παίξει) δεν μπόρεσε να προβληματίσει τον Ολυμπιακό. 

Αυτό που λέγαμε πάντως στο sportdog καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και είχε να κάνει με το τεστ, το σημαντικότερο φετινό, του Νίκου Κωστένογλου, ουσιαστική εξέλιξη δεν προκύπτει. Ο Ελληνας τεχνικός δεν… προβιβάστηκε, ούτε όμως και "έμεινε" κιόλας. Απλώς, για ακόμη μια φορά δείχνει το προπονητικό του ταβάνι, το οποίο μάλλον δεν ταιριάζει σε ομάδα πρωταθλητισμού, παρότι φυσικά κανείς δεν αναιρεί το γεγονός πως ανέλαβε ως… αλεξιπτωτιστής σε μια περίοδο πολύ δύσκολη και τα έφερε βόλτα. Τα διαχειρίστηκε. Είναι όμως σαφώς όμως, πως η Ένωση πλέον θέλει προπονητή και όχι διαχειριστή. 

Οι επιλογές του Κωστένογλου που συζητιούνται έχουν κυρίως να κάνουν με τη στελέχωση του κέντρου της ΑΕΚ. Ο "Κωστέ" επέλεξε να παίξει με δύο χαφ έναντι των τριών που διατήρησε στην ενδεκάδα του ο Μαρτίνς. Τριών που μαζί, είχαν διανύσει πάνω από 32 χιλιόμετρα πριν τέσσερις μόλις μέρες το ματς με την Μπάγερν. Ετσι, η Ενωση δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να αξιοποιήσει την κούραση των χαφ των "ερυθρολεύκων", δεν μπόρεσε να πιέσει, δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στη μόνιμη υπεραριθμία τους. Δεν είναι τυχαίο πως Σιμόες και Γαλανόπουλος ήταν πιθανώς οι χειρότεροι των Κιτρινόμαυρων χθες.

Ακόμη όμως και τα ρίσκα που πήρε ο Κωστένογλου στο δεύτερο μέρος, δημιούργησαν αμφιβολίες. Αντί να καλύψει την υπεραριθμία στο κέντρο, αλλάζει μέσο με μέσο. Χάνει τα τρεξίματα του Γαλανόπουλου και προσπαθεί να κερδίσει από τη δημιουργία του Σιμάο, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά, χθες, ύστερα από την 1η Σεπτεμβρίου, με τον Κρίστισιτς, ο οποίος πάνω που άρχισε να δείχνει πως βρίσκει ρυθμό και πατήματα, ξαφνικά βρέθηκε -και μονιμοποιείται- στον πάγκο (θέμα διαχείρισης προπονητή προφανώς).

Με αυτήν του την επιλογή, ο Κωστένογλου επέτρεψε στον Καμαρά να… αλωνίζει, χωρίς ο (μόνος "τρεχαλατζής") Σιμόες να μπορεί να βρίσκεται… παντού για να κόβει (ο Σιμάο παρότι θετικός, το ανασταλτικό δεν το έχει). Προσθέστε και την αλλαγή του Αλμπάνη με τον Γιακουμάκη και τη μετατόπιση του Λιβάγια στα άκρα και το… γλυκό -για τον Μαρτίνς- έδεσε. Ο Κροάτης δεν γυρίζει ποτέ και για κανέναν λόγο να καλύψει τον μπακ του, ο Ολυμπιακός έβγαλε τέσσερις επιθέσεις με τον Ποντένσε πάνω στον Λόπες και γύρισμα στον ανενόχλητο Καμαρά, η μία "έγραψε" και αυτό ήταν όλο.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα με τον Κωστένογλου, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά. Το μόνο σίγουρο είναι πως -ανεξαρτήτως της εκτίμησης που χαίρει απ’ όλη την ομάδα ο "Κωστέ"- αν η ΑΕΚ θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική μέχρι τέλους, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα την κατάσταση. Ο Κωστένογλου, όταν χρειάστηκε, λύσεις έδωσε. Πλέον, όμως η Ενωση θέλει περισσότερα από λύσεις σε προβλήματα, γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα, θα αρχίσουν να δημιουργούνται νέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελή ξεφτίλα για την ΑΕΚ - Γι' αυτό έχουν ξενερώσει τελείως οι οπαδοί της - Έπιασε πάτο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags