Από την περασμένη εβδομάδα, μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, σέρνεται η φημολογία πως μέχρι τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, ο Νίκος Κωστένογλου παίζει τη θέση του στον πάγκο. Λεγόταν αυτό, είναι η αλήθεια, και πριν το Καραϊσκάκη, ωστόσο το αποτέλεσμα και η εμφάνιση των "κιτρινόμαυρων" δεν... ξεκαθάρισε τα πράγματα, ούτε και κατέστησε επιβεβλημένη κάποια αλλαγή.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, προσπαθώντας εμφανώς να κατευναστεί η συγκεκριμένη φημολογία υπήρξαν διαρροές (και όχι μόνο) με τις οποίες διατρανώνονταν η πρόθεση της διοίκησης του συλλόγου να συνεχίσει με τον "Κωστέ" στον πάγκο και μάλιστα να βγει και η σεζόν.

Έχουμε αρκετές φορές στο παρελθόν επισημάνει στο sportdog πως κανείς στην ομάδα δεν έχει το παραμικρό παράπονο από τον Έλληνα τεχνικό. Κλήθηκε να αναλάβει την ομάδα σε μια… καταστροφική (φαινομενικά) στιγμή και ανταποκρίθηκε, βελτιώνοντας σαφέστατα την εικόνα… αποσύνθεσης που υπήρχε επί Μιγκέλ Καρντόσο.

Ο προβληματισμός φυσικά ήταν αν και εφόσον ο Νίκος Κωστένογλου μπορεί να είναι αυτός που θα κρατήσει την ΑΕΚ, ανταγωνιστική, στη μάχη του τίτλου.

Η χθεσινή νίκη επί του Ατρόμητου, κακά τα ψέματα, δεν βοήθησε. Όχι μόνο για τον τρόπο που ήρθε, αφού για δευτερόλεπτα η Ένωση πήρε το "τρίποντο" (έχοντας γυρίσει το ματς χάρη σε δώρο του τερματοφύλακα Χρήστο Μανδά), αλλά κυρίως για τις αρχικές επιλογές του προπονητή, ο οποίος προτίμησε να βάλει "δεκάρι" τον Ντανιέλε Βέρντε (επαναφέροντας τον στο αρχικό σχήμα) και να τραβήξει στα άκρα τον Μάρκο Λιβάγια.

Σχήμα που στο πρώτο 20λεπτο αποδείχτηκε τελείως δυσλειτουργικό, επηρεάζοντας την ομάδα, η οποία βρέθηκε να κυνηγάει και πάλι στο σκορ προτού επιστρέψει στην... κανονικότητα, με μια πιο ορθολογική διάταξη των παικτών στο γήπεδο (κάτι που άλλωστε είχε γίνει και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ).

Αν προστεθεί σε αυτά και η κακή ανασταλτική λειτουργία (που φυσικά δεν είναι μόνο θέμα προπονητή, εξυπακούεται αυτό), αλλά και η γενικότερη εικόνα... αλάνας που διαπιστώθηκε και χθες σε πολλά μέρη του παιχνιδιού της ομάδας, ο προβληματισμός για το αν και κατά πόσον βοηθάει την ομάδα η παράταση της παραμονής του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο προφανώς και παραμένει. Και, συνεπώς, ολοένα και θα φουντώνει και η σεναριολογία περί αναζήτησης διάδοχης λύσης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο ΣΟΚ στον ΠΑΟ μετά την Τούμπα - "Καθαρίζουν" τον Δώνη - "Πανηγυρίζουν" στην ΑΕΚ