Ολυμπιακός: Το χθεσινοβραδινό (μεταμεσονύκτιο) ώρα Ελλάδας διαδικτυακό ρεπορτάζ της εξειδικευμένης σε θέματα και ρεπορτάζ Βαλένθια, Superdeporte, έβαλε ακόμη μεγαλύτερη "φωτιά" στην υπόθεση της ανανέωσης του Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Σε 10 μέρες ο Νορβηγός θα είναι ελεύθερος να υπογράψει όπου επιθυμεί, αφού θα μπαίνει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του, το οποίο παρά τις εκατέρωθεν τοποθετήσεις για καλό κλίμα και αμοιβαιότητα προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία οι εδώ και καιρό διαπραγματεύσεις, δεν έχει επεκταθεί.

Η ισπανική ιστοσελίδα λοιπόν αναλύει τη βασική μεταγραφική προτεραιότητα του Ιανουαρίου για τις "νυχτερίδες", που δεν είναι άλλη από την προσθήκη ενός δεξιού μπακ. Νο1 στόχος του ισπανικού συλλόγου, ο Ζοάο Κανσέλο. Γνωστός στο "Μεστάγια" ο Πορτογάλος αφού αγωνίστηκε εκεί την τετραετία 2014-18 προτού παραχωρηθεί, αρχικά, στη Γιουβέντους και πλέον, από το περασμένο καλοκαίρι, να ανήκει στο δυναμικό της Μάντσεστερ Σίτι. Εκεί όμως δεν αγωνίζεται και εκεί φαίνεται πως ποντάρουν οι "νυχτερίδες" προκειμένου να ζητήσουν τον δανεισμό του από τους "πολίτες".

Το ρεπορτάζ αναγνωρίζει πως η προσπάθεια τους για την επιστροφή του Πορτογάλου μπακ είναι πολύ δύσκολη, τονίζεται όμως πως δεν είναι ακατόρθωτη. Σε περίπτωση όμως που δεν τελεσφορήσει γίνεται λόγος για τις εναλλακτικές επιλογές που έχουν προκύψει από το scouting της Βαλένθια και του υπευθύνου του σχετικού τομέα, Χόρχε Λόπες. Πρόκειται για δύο Νορβηγούς, τον Γιόνας Σβένσον της Αλκμααρ και τον αρχηγό του Ολυμπιακού.

Επισημαίνεται ξεκάθαρα πως το μόνο που έχει  κάνει ως τώρα η Βαλένθια στην περίπτωση του Ομάρ Ελαμπντελαουί είναι να τον παρακολουθήσει (τελευταίο παιχνίδι που το έκανε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα την περασμένη εβδομάδα), χωρίς να προβεί σε κάποια άλλη ενέργει ως τώρα, αφού ξεκάθαρα η προτεραιότητα είναι ο Κανσέλο.

Ο άσος του Ολυμπιακού είναι ο μόνος ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, κάτι που μπορεί να παίξει ρόλο και στην τελική επιλογή της Βαλένθια, το ενδιαφέρον της οποίας προφανώς είναι υπαρκτό, σε καμία περίπτωση όμως δεν μοιάζει (όπως άλλωστε ισχυρίζεται και το σχετικό ρεπορτάζ) προχωρημένο.

Σε κάθε περίπτωση, ανάλογες ιστορίες και θέματα θα προκύπτουν ολοένα και περισσότερο όσο ο παίκτης δεν ανανεώνει με τον Ολυμπιακό, δίνοντας έτσι το δικαίωμα σε διάφορες προσεγγίσεις και κρούσεις, που από την Πρωτοχρονιά (και τουλάχιστον εν όψει καλοκαιριού), οι Eερυθρόλευκοι δεν θα μπορούν να ελέγξουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος Τσούμιτς; Αυτός θα είναι το "μπαμ" του Μαρινάκη - Έλληνας άσος που παίζει στο εξωτερικό!