Facebook Pixel Λαμία - ΑΕΚ: "Φρέναρε" τον Καρέρα η Λαμία - Δεν... βλεπόταν η ΑΕΚ, "πέταξε" δύο βαθμούς στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-12-21 21:55:00

"Φρέναρε" τον Καρέρα η Λαμία - Δεν... βλεπόταν η ΑΕΚ, "πέταξε" δύο βαθμούς στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Φρέναρε" τον Καρέρα η Λαμία - Δεν... βλεπόταν η ΑΕΚ, "πέταξε" δύο βαθμούς στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)

"Κόλλησε" στο 0-0 η Ένωση.

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, η ΑΕΚ προβλημάτισε με την απόδοσή της, έμεινε στο 0-0 με τη Λαμία και υπέστη την πρώτη απώλεια βαθμών με τον Μάσιμο Καρέρα στην τεχνική της ηγεσία.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, με Βασιλόγιαννη και Γιακουμάκη, ενώ ζήτησαν αμφότερες από ένα πέναλτι, με τον διαιτητή Σκουλά να μην βλέπει κάτι το επιλήψιμο.

Η ΑΕΚ έμεινε στην 3η θέση με 28 βαθμούς, 9 λιγότερους από τους πρωτοπόρους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ενώ η Λαμία διατήρησε το αήττητο στην έδρα της και ανέβηκε στην 9η θέση με 18 πόντους.

Το ματς

Λίγα πράγματα παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, παρά το πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα με δύο σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 4’ η ΑΕΚ έφυγε στην κόντρα, με τον Λιβάγια να περνά κάθετη μπαλιά στον Ολιβέιρα, αυτόν να πλασάρει από διαγώνια θέση και τον Θεοδωρόπουλο να κάνει δύσκολη επέμβαση. Στο 9’ ήταν η σειρά του Τσιντώτα κρατώντας απαραβίαστη την εστία της ΑΕΚ. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βασιλόγιαννη, ο Έλληνας γκολκίπερ απέκρουσε την μπάλα, η οποία στη συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τη Λαμία να αμύνεται εξαιρετικά και να μην επιτρέπει στην ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της. Οι Κιτρινόμαυροι απείλησαν στο 17’ με μια σέντρα-σουτ του Μάνταλου, όμως στη συνέχεια «σίγησαν» επιθετικά και δεν είχαν την απαραίτητη φαντασία για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Ουσιαστικά, η μόνη στιγμή που έγιναν επικίνδυνοι για τα αντίπαλα καρέ ήταν στο 38’, όταν ο Βύντρα έδιωξε με τάκλιν το σουτ του Λόπες εντός περιοχής. Σα να μην έφτανε στον Μάσιμο Καρέρα η αδυναμία των παικτών του να γίνουν απειλητικοί, ο Ιταλός τεχνικός έχασε και τον Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 44’.

Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να είναι ιδιαιτέρως υποτονική και να δυσκολεύεται πάρα πολύ να φτιάξει ευκαιρίες. Όχι μόνο αυτό, αλλά ήταν η Λαμία αυτή που δημιούργησε τις πιο επικίνδυνες φάσεις στα καρέ της Ένωσης. Στο 49’ ο Τιρόνε έκανε την προβολή μετά από διαδοχικά λάθη του Λόπες και του Σιμόες. Ο Τσιντώτας βρήκε λίγο την μπάλα, που πήρε πορεία προς τα δίχτυα, με τον Βράνιες να την απομακρύνει πριν περάσει τη γραμμή. Στο 65’ ο Μπεχαράνο σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Λαμίας, στέλνοντας την μπάλα άουτ με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Ο Γιακουμάκης, που πήρε τη θέση του τραυματία Ολιβέιρα, ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της ΑΕΚ και ο μόνος που έφτασε κοντά στο γκολ. Στο 72’ σούταρε άουτ από δύσκολη θέση, ενώ στο 79’ στάθηκε άτυχος. Από εκτέλεση φάουλ του Λόπες, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και έφτασε στον Γιακουμάκη. Αυτός έκανε την προβολή από τη μικρή, όμως έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Ο Λιβάγια πρωταγωνίστησε στις δύο τελευταίες ευκαιρίες της ΑΕΚ, αφού στο 85’ το σουτ του κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 93’ ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε το γυριστό που επιχείρησε ο Κροάτης. Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπεχαράνο λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει με σουτ τον Τσιντώτα, ο οποίος πετάχτηκε και έδιωξε στη γωνία του.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ δυσκολευόταν να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, το γεγονός ότι ο Πέτρος Μάνταλος ήταν… εξαφανισμένος στο γήπεδο, έκανε ακόμη πιο «φτωχή» την Ένωση στον τομέα της δημιουργίας.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε τη Λαμία ο Άκης Μάντζιος. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Θεοδωρόπουλος, με τετράδα στην άμυνα τους Ασίγκμπα, Βύντρα, Αντέτζο και Βάντερσον από τα δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν οι Σκόνδρας και Μπεχαράνο, ενώ οι Τιρόνε, Ρόμανιτς και Βασιλόγιαννης πλαισίωσαν τον μοναδικό προωθημένο, Τουράμ.

Ο Μάσιμο Καρέρα κατέβασε την ΑΕΚ με 3-5-2. Τερματοφύλακας ο Τσιντώντας, τριάδα στην άμυνα οι Μπακάκης, Βράνιες και Τσιγκρίνσκι, δεξί μπακ-χαφ ο Παουλίνιο και αριστερό ο Λόπες. Σιμόες και Κρίστιτστις ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ ο Μάνταλος κινήθηκε πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Λιβάγια και Ολιβέιρα.

Η ΦΑΣΗ: Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ στο 79’, με την μπάλα να μη κάνει το…χατήρι στον Γιακουμάκη και να καταλήγει στο δοκάρι.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Στο 49’ η Λαμία ζήτησε πέναλτι διαμαρτυρόμενη για χέρι του Σιμόες εντός περιοχής, ενώ το ίδιο συνέβη για την ΑΕΚ στο 71’, όταν ο Αλμπάνης έπεσε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Ρόμανιτς. Ούτε ο Σκουλάς ούτε οι υπεύθυνοι του VAR έκριναν πως υπάρχει κάτι μεμπτό σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Βάντερσον, Βύντρα, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Τιρόνε (73' Σάλιακας), Βασιλόγιαννης (91 Μπουλούλης), Τουράμ

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης (46' Αλμπάνης), Λόπες, Παουλίνιο, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάια, Ολιβέιρα (44' Γιακουμάκης)

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags