Facebook Pixel Βόλος – Ολυμπιακός: Έβαλε... Φωτιά στο πρωτάθλημα! «Μπλόκο» στον Βόλο για Ολυμπιακό, έξαλλοι στο Λιμάνι με τη διαιτησία
| 2019-12-22 19:19:00

Έβαλε... Φωτιά στο πρωτάθλημα! "Μπλόκο" στον Βόλο για Ολυμπιακό, έξαλλοι στο Λιμάνι με τη διαιτησία

του Βαγγέλη Καράμαλη
Έβαλε... Φωτιά στο πρωτάθλημα! "Μπλόκο" στον Βόλο για Ολυμπιακό, έξαλλοι στο Λιμάνι με τη διαιτησία

«Κόλλησαν» στο 0-0 οι Πειραιώτες, ακυρώθηκε κανονικό γκολ.

Βόλος – Ολυμπιακός: Δύο βαθμούς άφησε στον Βόλο ο Ολυμπιακός, ο οποίος έμεινε στο 0-0 έχοντας τρομερά παράπονα από τον διαιτητή Φωτιά και το VAR, καθώς στο πρώτο ημίχρονο ακυρώθηκε για οφσάιντ κανονικό γκολ του Σουντανί, ενώ υπήρξε και τράβηγμα για πέναλτι στον Ελ Αραμπί, που δεν δόθηκε παρά την χρήση VAR.

Ο Ολυμπιακός, που είχε και αγωνιστικά προβλήματα καθώς στο πρώτο ημίχρονο αποχώρησαν τραυματίες οι Σουντανί και Μπρούνο, βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση μόνος του, αλλά στο +1 από τον ΠΑΟΚ, που την Δευτέρα υποδέχεται στην Τούμπα τον Ατρόμητο και έχει την ευκαιρία να τον προσπεράσει πριν τη διακοπή για τις γιορτές.

Χαμός με το VAR – Δύο αναγκαστικές αλλαγές και... παραλίγο ξύλο!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τρομερή ένταση από τα πρώτα λεπτά και παρότι ο Ολυμπιακός προσπαθούσε με τους Σουντανί – Ελ Αραμπί να πιέσει για το γρήγορο γκολ, όπως συνέβη στα προηγούμενα παιχνίδια του, ο Βόλος ήταν καλά στημένος και δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα. Οι Πειραιώτες απείλησαν με ένα σουτ του Καμαρά που έφυγε άουτ, ενώ στο 13’ οι γηπεδούχοι απάντησαν όταν το σουτ του Τόρες έφυγε λίγο πάνω από την εστία.

Η φάση του πρώτου ημιχρόνου ωστόσο σημειώθηκε στο 17’, όταν ο Σουντανί έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πλάσαρε σωστά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε από το VAR ως οφσάιντ, αν και από τα ριπλέι φάνηκε πως καλυπτόταν. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των Πειραιωτών, με τον Πέδρο Μαρτίνς να διαμαρτύρεται έντονα στον 4ο διαιτητή και τους Αχιλλέα Μπέο και Κώστα Καραπαπά να έχουν έναν απίστευτο καυγά στα όρια του αγωνιστικού χώρου, ενώ το ματς ήταν σε εξέλιξη (Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ).

Ο Μαρτίνς όμως είχε κι άλλα προβλήματα να αντιμετωπίσει, καθώς στο 31’ αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού ο Μπρούνο και στη θέση του πέρασε ο Λοβέρα, ενώ στις καθυστερήσεις βγήκε με τραυματισμό και ο Σουντανί ο οποίος έπαιζε με πρόβλημα από νωρίς και  στη θέση του πέρασε ο Γκερέρο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Βόλος ήταν αυτός που είχε και πάλι τη μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 42’ ο Σα έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του Μουνίθ, ενώ στις καθυστερήσεις υπήρξαν νέες διαμαρτυρίες από τον Ολυμπιακό για πέναλτι. Ο Φεράρι φάνηκε από το ριπλέι να τραβάει εντός περιοχής τον Ελ Αραμπί, ο Φωτιάς είδε τη φάση και στο VAR, όμως έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Δοκάρια, ευκαιρίες, Λάζαρος αλλά... Νο γκολ και γκέλα!

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε τόση ένταση και διακοπές, όμως είχαμε πολύ καλό ρυθμό στο ματς και πολλές φάσεις. Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να βρει το γκολ της νίκης και από τα πρώτα λεπτά πίεσε πολύ ψηλά. Στο 48’ ο Μασούρας δεν πρόλαβε την μπάλα σε κενή εστία μετά από σέντρα του Μπουχαλάκη, ενώ στο 52’ παραλίγο ο Σεμέδο να σημειώσει αυτογκόλ, όταν ο Σα έκανε λάθος εκτίμηση, η μπάλα πέρασε και χτύπησε στον Πορτογάλο που την είδε να φεύγει εκατοστά δίπλα από το δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός πάντως όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε ρυθμούς και με τον Λοβέρα να είναι ο κορυφαίος του γηπέδου, προσπαθούσε να σπάσει την άμυνα των γηπεδούχων και τα κατάφερε στο 67’ όταν ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 68’ σημάδεψε το δοκάρι με σουτ εντός περιοχής. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και στο 72’ ο Λοβέρα με εκτέλεση φάουλ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, με τον Γκαραβέλη να έχει βρει μάλιστα την μπάλα με τα ακροδάκτυλα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «Ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν, μπήκε ως τρίτη αλλαγή και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, όμως το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός πέταξε δύο βαθμούς, ενώ εάν ο ΠΑΟΚ νικήσει τη Δευτέρα τον Ατρόμητο, τότε θα είναι δεύτερος μετά από καιρό και στο -2!

Βόλος: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φερράρι, Διαμαντής, Τσίκα, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης, Μουνίθ, Γέντρισεκ (66’ Τσαούσης), Τόρες (90+2 Μάντζης), Λύρατζης

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας (78’ Χριστοδουλόπουλος), Μπρούνο (31’ Λοβέρα), Σουντανί (45+1 Γκερέρο), Ελ Αραμπί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags