Facebook Pixel Έμειναν στο μηδέν Παναθηναϊκός και Άρης
| 2019-12-22 21:21:00

Μηδέν εις το πηλίκο στο ΟΑΚΑ - "Κόλλησαν" Παναθηναϊκός και Άρης - Χαμένη ευκαιρία για 4άδα

του Δημήτρη Σκούφου
Μηδέν εις το πηλίκο στο ΟΑΚΑ - "Κόλλησαν" Παναθηναϊκός και Άρης - Χαμένη ευκαιρία για 4άδα

Έμειναν στο 0-0.

Ένα ματς που πολύ γρήγορα θα ξεχάσουμε διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, όπου Παναθηναϊκός και Άρης έμειναν στο 0-0, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία να αναρριχηθούν στην τέταρτη θέση της Superleague.

Στην μεγαλύτερη διάρκειά του ο αγώνας ήταν κακής ποιότητας, εκτός από ένα εικοσάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Άρης είχε ορισμένες καλές φάσεις με τον εξαιρετικό Φετφατζίδη, που του ακυρώθηκε και ορθά γκολ ως οφσάιντ, ενώ ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τετ-α-τετ του Μακέντα και με δοκάρι του Κουρμπέλη.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Το πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ είναι σίγουρο ότι θα θέλουν να ξεχάσουν και οι δύο ομάδες, καθώς πρόκειται για ένα από τα χειρότερα 45λεπτα που έχουμε δει φέτος στην Superleague. Ο Άρης πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όντας λίγο πιο ζωηρός και έχοντας μια καλή ευκαιρία με σουτ του Λάρσον (ύστερα από τακουνάκι του Φετφατζίδη) στο 12', ενώ ο Παναθηναϊκός είχε ξεκάθαρα πρόβλημα δημιουργίας.

Οι Πράσινοι προσπαθούσαν να παίξουν μόνο από τα άκρα, χωρίς να έχουν βοήθειες από τον άξονα, έχοντας πιο κινητικό τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος πήρε πάνω του αρκετές πρωτοβουλίες, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια απειλητική κατάσταση στην εστία του Κουέστα. Η μοναδική σημαντική φάση του Παναθηναϊκού στα καρέ του Ισπανού τερματοφύλακα ήταν στο 22', όταν ο Μακέντα έβγαλε την κάθετη στον Περέα, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ από πλάγια με τον Κουέστα, όμως ο τελευταίος έπεσε στα πόδια του και παραχώρησε κόρνερ.

Η εικόνα του δεύτερου μέρους ήταν σαφώς βελτιωμένη, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί στο 50' με ένα σουτ του Δώνη και τον Νούνες να στέλνει την κεφαλιά άουτ στο 56', όντας από πλεονεκτική θέση. Ο Άρης είχε μια καλή φάση με τον Λάρσον στο επόμενο λεπτό, ενώ είδε τον Φετφατζίδη να σκοράρει στο 62' από πολύ δύσκολη γωνία, αλλά το γκολ του να ακυρώνεται ορθά καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το γκολ αυτό ξύπνησε λίγο τους Πράσινους, που στο 64' απώλεσαν σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Μπουζούκης έδωσε στον Μακέντα, αυτός μπήκε στην περιοχή και φάτσα με τον Κουέστα, πλάσαρε λίγο άουτ.

Στο 74' ο "καυτός" σήμερα Φετφατζίδης έκανε πανέμορφη ενέργεια πάνω στην γραμμή του άουτ και μπήκε στην περιοχή από πλάγια κάνοντας σουτ, αλλά ο Διούδης ήταν "παρών" και μπλόκαρε. Η αλλαγή του Δώνη με τον Ζαχίντ έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια στους γηπεδούχους, με τον Νορβηγό να έχει στο ενεργητικό του την εκτέλεση του φάουλ στο 82', όπου ο Κουρμπέλης έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κουέστα.

Στο 85' καταγράφηκε η τελευταία σημαντική στιγμή στο ματς με τον Ρόουζ να πιάνει ωραία κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω, με το 0-0 να παραμένει μέχρι τέλος στο βροχερό ΟΑΚΑ και τις δύο ομάδες να παραμένουν ισόβαθμες με 22 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ: Από μέτριο έως κακό το ματς στο ΟΑΚΑ, με ελάχιστες εκλάμψεις και με τους παίκτες αμφοτέρων να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα στις σπουδαιότερες στιγμές τους.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1 και τον Διούδη στο τέρμα, τους Νούνες και Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας, τον Αποστολάκη στο δεξί άκρο και τον Ινσούα στο αριστερό. Οι Δώνης και Κουρμπέλης ήταν τα δύο χαφ, τριάδα μπροστά τους ήταν οι Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης και Περέα και μοναδικός προωθημένος ο Μακέντα.

Από πλευράς Άρη ο Μίκαελ Ένινγκ ξεκίνησε και αυτός με 4-2-3-1, με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, τους Δεληζήση και Βέλεθ στα στόπερ, τον Κόρχουτ στο δεξί άκρο και τον Ρόουζ στο αριστερό. Οι Ματίγια και Σάσα πήραν θέση στα χαφ και οι Φετφατζίδης, Λάρσον και Γκάμα ήταν πίσω από τον Ιντέγε.

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Αποστολάκης, Νούνες, Πούγγουρας, Ινσούα, Μπουζούκης (74’ Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης (66’ Ζαχίντ), Περέα (83’ Περέα), Μακέντα.

Άρης (4-2-3-1): Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (90’+2’ Ντιγκινί), Λάρσον (71’ Τόνσο), Γκάμα (58’ Μαντσίνι), Ιντέγε.

Η ΦΑΣΗ: Το δοκάρι του Κουρμπέλη στο 82' που θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Λιγοστές δύσκολες φάσεις για τον διαιτητή Διαμαντόπουλο και τους βοηθούς τους, που στην πιο σημαντική, ακύρωσαν ορθά το γκολ του Φετφατζίδη, που ήταν σε θέση οφσάιντ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Παναθηναϊκός και Άρης πρόσφεραν φτωχό θέαμα στο ΟΑΚΑ, με τους Θεσσαλονικείς να είναι λίγο καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και τους Πράσινους ανώτερους στο δεύτερο, αλλά χωρίς τελικά να καταφέρνει κανείς από τους δύο να πάρει το τρίποντο.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ το δοκάρι του Κουρμπέλη και ΕΔΩ το ακυρωθέν γκολ του Φετφατζίδη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags