Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ από τον Μάσιμο Καρέρα, άπαντες προεξόφλησαν -και απολύτως λογικά- πως αυτή η επιλογή θα αναβάθμιζε και τον ρόλο του ακριβότερου (βάσει του ποσού που δαπανήθηκε για την αγορά του) καλοκαιρινού μεταγραφικού αποκτήματος της Ενωσης και το δεύτερο συνολικά επί ημερών Δημήτρη Μελισσανίδη (μετά τον Μάρκο Λιβάγια), του Ντανιέλε Βέρντε δηλαδή.

Τρία παιχνίδια όμως με τον Ιταλό στον πάγκο, ο συμπατριώτης του όχι μόνο δεν δείχνει αναβαθμισμένος, αλλά μάλλον παραγκωνισμένος. Στο ντεμπούτο του Μάσιμο Καρέρα στην Ξάνθη αγωνίστηκε στο τελευταίο τέταρτο, έχοντας -ομολογουμένως- θετική παρουσία και συμβάλλοντας στο να ανέβουν οι Kιτρινόμαυροι και να πάρουν το παιχνίδι.

Στο δεύτερο, στη φιλοξενία του Αστέρα Τρίπολης, ο Ντανιέλε Βέρντε πάτησε στο γήπεδο στο τελευταίο εικοσάλεπτο, διάστημα που συνδυάστηκε με την απόλυτη... ανυπαρξία της ΑΕΚ από το γήπεδο, με τη νίκη να διαφυλάσσεται χάρη στις επεμβάσεις του Παναγιώτη Τσιντώντα.

Τις προάλλες στη Λαμία, παρότι ο κόουτς αποφάσισε να αλλάξει τον σχηματισμό σε 4-2-3-1 (έστω και εύκαμπτο), προτιμήθηκε σε ρόλο εξτρέμ ο Παουλίνιο, με την αλλαγή του Καρέρα να είναι ο Χρήστος Αλμπάνης (είχε προηγηθεί η αντικατάσταση του τραυματία Νέλσον Ολιβέιρα με τον Γιώργο Γιακουμάκη) και ως εκεί, αφού ο Ιταλός τεχνικός παρά το 0-0 δεν έκανε άλλη αλλαγή, "ξεχνώντας" αυτήν τη φορά τον συμπατριώτη του, δίπλα του στον πάγκο.

Προφανώς και εγείρονται αρκετά ερωτηματικά αναφορικά με τον Ντανιέλε Βέρντε, ο οποίος το καλοκαίρι ήρθε για να πάρει φανέλα βασικού, δεν βρήκε σταθερό ρόλο και χρόνο επί Νίκου Κωστένογλου και φαίνεται πως παρά την αλλαγή στον πάγκο η κατάσταση για τον ίδιο δεν βελτιώνεται. Και όπως εξελίσσονται τα πράγματα σε βαθμό... επικίνδυνο, με την ΑΕΚ να φλερτάρει με το να... κάψει μια επένδυση η οποία σε βάθος τριετίας της κόστισε το καλοκαίρι περισσότερα από 3,5 εκατ. ευρώ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μελισσανίδης όπως Μαρινάκης - Πώληση που ταράζει τα νερά στην ΑΕΚ - Δεν είναι ο Μάνταλος!