Facebook Pixel Ολυμπιακός: Διαπραγματεύσεις Ολυμπιακού για πώληση-βόμβα - Αυτόν... σπρώχνει, ακούγονται εξωπραγματικά ποσά!
| 2019-12-31 21:40:00

Διαπραγματεύσεις Ολυμπιακού για πώληση-βόμβα - Αυτόν... σπρώχνει, ακούγονται εξωπραγματικά ποσά!

του Παναγιώτη Νικολάου
Διαπραγματεύσεις Ολυμπιακού για πώληση-βόμβα - Αυτόν... σπρώχνει, ακούγονται εξωπραγματικά ποσά!

Προχωρημένες συζητήσεις. Ποια είναι τα δεδομένα. Κάτι μυρίσαμε...

Ολυμπιακός: Καπνός υπάρχει και παραϋπάρχει στην υπόθεση Καμαρά - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Εστω και αν τα οικονομικά δεδομένα της δεν είναι ευκρινή. Οι "λεπίδες" εν όψει Ιανουαρίου ψάχνουν έναν κεντρικό χαφ α λά Καμαρά, έναν ακόμη πιο επιθετικογενή με βασικό χαρακτηριστικό του την ευχέρεια στο σκοράρισμα, έναν στόπερ και αν περισσέψουν χρήματα, έναν τερματοφύλακα.

3+1 λοιπόν κινήσεις για την ευχάριστη έκπληξη της φετινής Πρέμιερσιπ. Η προσθήκη του Καμαρά (ή ενός παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Καμαρά) δεν συνιστά προτεραιότητα για τη Σέφιλντ. Θέλουν έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή προκειμένου να προσθέσουν βάθος σε μια θέση που είναι κομβική για το σύστημα με το οποίο αγωνίζονται (3-5-2), τα λεφτά όμως θέλουν να τα δώσουν για το "δεκάρι".

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ορισμένα ερωτηματικά. Η Σέφιλντ, έχοντας εξασφαλίσει την άνοδο της στην Πρέμιερ, το περασμένο καλοκαίρι ξόδεψε περίπου 47 εκατ. ευρώ για τις αγορές της, καθιστώντας ως ρεκόρ μεταγραφής στην ιστορία της την προθήκη του Γάλλου επιθετικού Λις Μουσέ έναντι 11 εκατ. ευρώ.

Μεσούσης της σεζόν, με τουλάχιστον τρεις κινήσεις να θέλει να κάνει, θα μετατρέψει σε ρεκόρ αγοράς της έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα (και όχι στο «φουσκωμένο» σε επίπεδο τιμών αγγλικό) και η ενίσχυση στη θέση που αγωνίζεται δεν συνιστά τη Νο1 προτεραιότητα της εν όψει Ιανουαρίου;

Και ενώ  μάλιστα, θέλει να κάνει τουλάχιστον άλλες δύο κινήσεις, με συνολικό μπάτζετ, όπως τουλάχιστον εκτιμούν τα τοπικά ΜΜΕ στο Σέφιλντ, που δεν θα ξεπερνάει το 50% του καλοκαιρινού τους; Πάνω κάτω δηλαδή 25 εκατ. ευρώ. Θα δώσει λοιπόν το 60% αυτού για έναν παίκτη, για τον συγκεκριμένο παίκτη, αναζητώντας με τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ (το πολύ τόσα) να κάνει άλλες δύο τουλάχιστον προσθήκες, με τη μία μάλιστα εξ αυτών (του δεκαριού) να είναι ορισμένη ως η βασική της μεταγραφική στόχευση;

Θέμα προφανέστατα υπάρχει. Η Σέφιλντ θέλει τον Καμαρά, συζητάει με τον Ολυμπιακό, αλλά μοιάζει πολύ δύσκολο βάσει και λογικής, αλλά κυρίως ρεπορτάζ, οι αριθμοί και τα  νούμερα που διακινούνται τις τελευταίες μέρες ως προτάσεις των "λεπίδων" να απηχούν στην πραγματικότητα. Ανεξαρτήτως βέβαια του αν είναι κάπως "τσιμπημένα" ή όχι, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως ο Ολυμπιακός το συζητάει. Και το συζητάει πολύ σοβαρά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδιανόητο deal Γκαλέτι - Το πήρε πάνω του - Έκλεισε μεταγραφάρα 12 εκατ. ευρώ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags