Ολυμπιακός - Αχμέντ Χασάν: Οταν το «φωνάζαμε» εδώ στον sportdog πως ο Χασάν δεν είναι η πρώτη επιλογή, κανενός στον Ολυμπιακό για την ενίσχυση στην επιθετική γραμμή των «ερυθρόλευκων», ήμασταν οι μόνοι. Πλέον, είναι  κοινός τόπος. Ο Ολυμπιακός θέλει επιθετικό, ο Αιγύπτιος όμως δεν είναι η πρώτη επιλογή ούτε του προπονητή ούτε, συνολικά, του συλλόγου.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ο Χασάν δεν «παίζει». Προφανώς και είναι εντός λίστας στους επιθετικούς που σκάναρουν οι «ερυθρόλευκοι». Δεν είναι όμως η βασική τους επιλογή. Απολύτως λογικά όμως δεν «καίγεται» γιατί πολύ απλά τον Ιανουάριο δεν υπάρχει τόση μεγάλη ευχέρεια στην αναζήτηση, στην εύρεση, αλλά και στην αγορά του (εκάστοτε) «εκλεκτού».

Να δώσουμε και μια άλλη παράμετρο του όλου θέματος. Αυτήν την στάση του Ολυμπιακού,  ο Αιγύπτιος την γνωρίζει. Γνωρίζει λοιπόν πως δεν είναι πρώτη επιλογή. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα για το δικό του άμεσο μέλλον. Βλέπει πως ουσιαστικά είναι εκτός πλάνων της Μπράγκα, πως δεν υπολογίζεται και συνεπώς, έχοντας έξι μήνες ακόμη στο συμβόλαιο του, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να μπορέσει να αποδεσμευτεί άμεσα για να συνεχίσει την καριέρα του οπουδήποτε άλλου θα έχει μεγαλύτερο ρόλο και χρόνο.

Λέτε να μην αντιλαμβάνεται και ο ίδιος πως και στον Ολυμπιακό ο ρόλος του δεν θα είναι πρωταγωνιστικός, όπως ήταν πέρυσι στο δεύτερο μισό της σεζόν, αλλά συμπληρωματικός του αρχισκόρερ των «ερυθρόλευκων» και αδιαμφισβήτητου βασικού,  Ελ Αραμπί; Εννοείται πως το γνωρίζει. Και κάτι ακόμη. Στον Ολυμπιακό δεν άρεσε καθόλου αυτό που άκουσαν στις πρώτες (και όχι μόνο στις πρώτες) επαφές που έκαναν με τον Αιγύπτιο αναφορικά με τις οικονομικές (αλλά και αγωνιστικές) απαιτήσεις του. Και σίγουρα αυτό δεν ενίσχυσε πιθανή αλλαγή στην ιεράρχηση που υπάρχει στο λιμάνι για τον Αχμέντ Χασάν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρασκήνιο με Λάζαρο στον Ολυμπιακό - "Μπήκε" φουριόζος - Απόφαση Μαρτίνς!