Facebook Pixel Sportdog.gr | Βόμβες Κούγια στην εκδίκαση για ΠΑΟΚ-Ξάνθη! Πότε θα βγει η απόφαση
| 2020-02-24 16:25:00

Βόμβες Κούγια στην εκδίκαση για ΠΑΟΚ-Ξάνθη! Πότε θα βγει η απόφαση

Sportdog Team
Βόμβες Κούγια στην εκδίκαση για ΠΑΟΚ-Ξάνθη! Πότε θα βγει η απόφαση

Ακούστηκαν... παπάδες! Ποιος έβαλε "αυτογκόλ". Οι διάλογοι-φωτιά.

Η εκδίκαση της υπόθεσης περί πολυιδιοκτησίας Ξάνθης – ΠΑΟΚ από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Superleague πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020.

Εκεί βρέθηκαν οι νομικοί εκπρόσωποι τόσο του Δικεφάλου όσο και της Ακριτικής ΠΑΕ αλλά και του Ολυμπιακού που έχει κάνει την καταγγελίας, καθώς και ο Αλέξης Κούγιας.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ εξαρχής υποστήριξε πως ήθελε να συνεχιστεί κανονικά η δίκη αλλά να μπουν στην ουσία. Παράλληλα τόσο οι Ασπρόμαυροι όσο και η Ξάνθη ζήτησαν να μην συμμετέχουν τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΛ στην διαδικασία αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό, με τα πνεύματα ανάμεσα στο ιδιοκτήτη της Λάρισας και τον Μπαλτάκο να... ανάβουν.

Όπως υποστήριξε η Ακριτική ΠΑΕ δεν έχει ελπίδες για πρόκριση στα πλέι οφ, ενώ την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ και βρίσκεται μόλις λίγους βαθμούς πίσω από την 6η θέση.

Αυτόν ήταν κάτι που προκάλεσε τόσο την αντίδραση του Ολυμπιακού όσο και του Αλέξη Κούγια.

Έπειτα πήρε τον λόγο ο Αλέξης Κούγιας ,ο οποίος σχολίασε πως υπάρχουν «Αν στα πλέι άουτ που θα παίξει Βόλος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, αν έχεις τρεις θυγατρικές, καθορίζεις την τύχη τη δική μου» και πρόσθεσε Κούγιας: «στην πολυιδιοκτησία του ΠΑΟΚ ανήκει και ο Βόλος, ένας γνωστός δημοσιογράφος είπε ότι ανήκει και ο Παναιτωλικός.»

Βέβεια μετά το ντόρο που ακολούθησε στις παραπάνω δηλώσεις του προχώρησε σε διάψευση πως έχει έγραφα που αποδεικνύουν τα όσα ισχυρίστηκε.

 Τελικά αποφασίστηκε από το προεδρείο οι εμπλεκόμενες πλευρές θα κληθούν να καταθέσουν τα υπομνήματα τους την Παρασκευή το μεσημέρι και έπειτα αναμένεται η απόφαση.

Δείτε αναλυτικά όσα συνέβησαν νωρίτερα:

Υπομνήματα μέχρι την Πέμπτη λέει το προεδρείο. "Από Καθαρά Δευτέρα και μετά που λέτε είναι πολύ μακριά", λέει το προεδρείο. Μέχρι την Παρασκευή τα υπομνήματα. Στις 12 το μεσημέρι. Τελικώς 2 το μεσημέρι και μετά απόφαση.

Προθεσμία για υπομνήματα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή το μεσημέρι στις 12.00

Μαυρομμάτης: Το μόνο που θέλουν είναι να πάρουν τα έγγραφα και να τα κάνουν φύλο και φτερό. Το μόνο που θα κάνουν είναι να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία. Είναι δυνατόν να τους δώσετε το μετοχολογιο μας. Αμφισβητείται ότι κάποια έγγραφα μόλις δώθηκαν στην ΕΕΑ βγήκαν στην δημοσιότητα. Δεν μνημόνευσα κάποιο πρόσωπο.

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση!

Παπαδοπουλου, Ξάνθη: Εντυπωσιακή η αναδίπλωση που επιχειρείται, δεν κάλεσε καν την rfa η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

Παπαδοπουλου, Ξάνθη: Δεν αποδείχθηκε νόθευση. Δεν αποδείχθηκε πουθενά ότι η RFA άσκησε επιρροή στην Ξάνθη.

Κούγιας: Δεν έχω δει τον Νιάρχο να πουλάει γηπεδάκια στον Ωνάση για 100.000 ευρώ.

Χριστοδούλου, Ξάνθης: Είναι συκοφαντικοί ισχυρισμοί, επιφυλασσόμαστε ρητά.

Χριστοδούλου, Ξάνθης: Ποια είναι τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, είπε κάτι ωραίο ο κ. Μπαλτάκος για Νιάρχο και Ωνάση, προσπαθούν να δέσουν πράγματα που δεν δένουν μεταξύ τους.

Χριστοδούλου, Ξάνθης: Κανένας δεν στάθηκε στα αποδεικτικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν στο υπό κρίση πόρισμα. Κανένας δεν στάθηκε στον ΕΝΦΙΑ όπου προκύπτει η αξία του ακινήτου.

Χριστοδούλου, Ξάνθης: Δεν άκουσα ότι τα παρένθετα πρόσωπα ενήργησαν κατά τρόπο που είναι σαφές ότι ενεργούσαν σαν παρένθετα πρόσωπα.

Χριστοδούλου, Ξάνθης: Δεν άκουσα από Ολυμπιακό ότι από αυτό το στοιχείο ή συγκεκριμένη απόφαση της ΠΑΕ ελήφθη υπό κράτους επηρεασμού

Χριστοδούλου, Ξάνθης: Λέγανε ότι τα ακίνητα αυτά ήταν ζωτικής σημασίας για την ΠΑΕ. Αν προπονούνται οι ακαδημίες, ακούστε τι μας λένε, ότι τα γήπεδα που προπονούνται οι ακαδημίες του Ολυμιακού ανήκουν στην intrakat. Όταν ανήκαν, ο Κόκκαλης ασκούσε επιρροή στον Ολυμπιακό.

Χριστοδούλου, Ξάνθης: Πρέπει πάση θυσία να αποδειχθεί η πολυιδιοκτησια, τι ακούσαμε; Η καταγγελία ξεκίνησε με ένα ρεπορτάζ για τον ανηψιό του Σαββίδη. Τρίτου βαθμού συγγενής με πρόεδρο και με τον ιδιοκτήτη 4ου βαθμού. Ότι αγόρασε vialand, ότι τα γήπεδα ανήκουν στη vialand και επειδύ μπορεί να προκαλέσει ασφυξία η vialand υπάρχει διασύνδεση.

Χριστοδούλου, Ξάνθης: Δεν μπορώ να μην αναφερθω σε ορισμένα γεγονότα που θα βοηθήσουν να φωτίσουν ορισμένες γωνίες της υπόθεσης. Όταν κληθήκαμε στην ΕΕΑ η πολυιδιοκτησία δεν ήταν στο κατηγορητήριο.

Λάμπρος Μπίρδας, ΠΑΟΚ: Ούτε η ΕΕΑ μας είπε που είναι οι μετοχές του παρενθέτου προσώπου.

Λάμπρος Μπίρδας, ΠΑΟΚ: Προσπαθούνε να μας τρελάνουν. Έκανε μέλος της ΕΕΑ αυτοψία και δεν πήγε κτηματολόγιο για να δει που ανήκει η περιουσία.

Λάμπρος Μπίρδας, ΠΑΟΚ: Θα σας ενημερώσω ότι 27/1/2020 δημοσιευσαν το διατακτικό. 10/2 πήραμε το επίσημο διατακτικό, είναι κατάτι διαφορετικό. Χαρακτήρισε για πρώτη φορά την παράβαση βαρεία.

Μαυρομμάτης (ΠΑΟΚ): Πλείστες όσες περιπτώσεις εντός του ποδοσφαίρου, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν συνδεδεμένες ομάδες. Αν θεωρήσουμε ότι ο όμιλος Μαρινάκης, έχει δικηγόρο Κούγια που έχει την ΑΕΛ, δεν υπάρχει σχέση;

Μαυρομμάτης (ΠΑΟΚ): Η ΕΕΑ ζήτησε από Λίγκα ζήτησε στοιχεία για σχέσεις ΠΑΟΚ - Ξάνθης, τα έστειλε, τα πήρε ο Ολυμπιακός και αμέσως δημοσιοποιήθηκαν.

Μαυρομμάτης (ΠΑΟΚ): Ο Ολυμπιακός για Κλιγκόπουλο έδωσε 300.000 ευρώ και μετά πήγε Αιγινιακό. Να πούμε για Γιάννη Μασούρα που πήγε σε Πανιώνιο και Λάρισα. Τι έκανε ο Ολυμπιακός. Η ΕΕΑ νομιμοποίησε παράνομα την παρουσία του Ολυμπιακού και έπαιρνε ο Ολυμπιακός τα έγραφα και τα δημοσιοποιούσε.

Μαυρομμάτης (ΠΑΟΚ): Δώσαμε και μια λίστα δανεικών του Ολυμπιακού. Οι σχέσεις ΠΑΟΚ - Ξάνθης δεν ξεφεύγει από όρια νομιμότητας, ούτε από τα συνιθισμένα.

Μαυρομμάτης (ΠΑΟΚ): Ο Φασίδης αποκτήθηκε καλοκαίρι 2019 και έμεινε στην ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά συμβόλαια και έχει δανείσει πολλούς παίκτες. Και στην ΑΕΛ δώσαμε δύο παίκτες και τώρα είναι εναντίον μας. Τον καθιστά αυτό παρένθετο πρόσωπο;

Μαυρομμάτης (ΠΑΟΚ): Ποιές είναι οι σχέσεις των δύο ομάδων που δημιουγούν εντυπώσεις. Ο Ζίφκοβιτς ήταν στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του. Ο ΠΑΟΚ ενημέρωσε την Ξάνθη ως όφειλε. Ο Λεβαντόφσκι έπαιξε αντίπαλος της Μπάγερν στον τελικό του Κυπέλλου. Αν και πότε ανακοινώνεται μια μεταγραφή είναι θέμα των δύο ΠΑΕ. Ο Μελιόπουλος αποκτήθηκε Γενάρη 2019, μεγάλο ταλέντο, έμεινε έξι μήνες δανεικός στην ομάδα του και ανακοινώθηκε από μας όταν ενσωματώθηκε

Μπαλτάκος, ΠΑΟΚ: Ξέρει κανείς ότι αν το ρωτήσεις τον Συγγελίδη πόσες εταιρείες έχει, δεν ξέρει να απαντήσει. Μπορεί να πει κανείς ότι ο Νιάρχος είναι αχυράνθρωπος του Ωνάση; Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού επειδή στη νέα τους είναι νέοι, ο αδερφός του Συγγελίδη, ο Γιάννης παλιά ήταν πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, είχε και το 10% των μετοχών. Ο Νιάρχος είναι αχυράνθρωπος του Ωνάση, γιατί αυτό ακούμε εδώ σήμερα

Μπαλτάκος, ΠΑΟΚ: Δεν είναι δυνατόν αυτός που εκμισθώνει γραφεία να ελέγχει τις αποφάσεις του ΔΣ. Αυτός που νοικιάζει τα γραφεία στην Σούπερ Λιγκ ασκεί κυριαρχική επιρροή επί των αποφάσεων της;

Μπαλτάκος, ΠΑΟΚ: Λέει ότι η vialand έχει το δικαίωμα να ασκεί επιρροή στην Ξάνθη; Πώς το ασκεί; Είναι σα να λέμε ότι οι πατάτες ασκούν κυριαρχικά στο μανάβη!

Μπαλτάκος, ΠΑΟΚ: Ο Ολυμπιακός λέει ότι η vialand έχει το δικαίωμα να διορίζει το ΔΣ. Όχι δεν το έχει αφού οι μετοχές ανήκουν σε Πανόπουλο και Συγγελίδη, το 94%.

Μπαλτάκος, ΠΑΟΚ: Ο Ολυμπιακός δέχεται ότι η Ξάνθη είχε θυγατρική εταιρία που ήλεγχε τα προπονητικά κέντρα που έκαναν προπονήσεις οι έφηβοι. Τι άλλο έχει η vialand; Γραφεία, που μισθώνει στην Ξάνθη. Η σχέση είναι ανύπαρκτη άρα η υπόθεση ανύπαρκτη, εντελώς ανύπαρκτη

Μπαλτάκος, ΠΑΟΚ: Θα αναφερθώ στη σχέση vialand Ξάνθη.

Κατσάς, ΠΑΟΚ: Τα πραγματικά περιστατικά που επικαλείται ο Ολυμπιακός ήταν γνωστά.

Κατσάς, ΠΑΟΚ: Τα χρήματα που αγοράστηκε η vialand είναι από κέρδη τη rfa. Σε κανένα στάδιο της ακροαματικής διαδικασίας δεν φάνηκε ότι υπάρχει παράκαμψη οργάνων της rfa.

Κατσάς, ΠΑΟΚ: Από ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχθηκε τίποτα.

Κατσάς, νομικός ΠΑΟΚ: Δεν μας λένε όμως ποιες είναι οι ακριβείς συναλλαγές του Καλπαζίδη με εταιρείες του Ιβάν Σαββίδη.

Κούγιας, ΑΕΛ: Δεν εχω συμβόλαια μεταβιβάσεως ούτε του Βόλου, ούτε του Παναιτωλικού.

Κούγιας, ΑΕΛ: Η τροπολογία λόγω του χρόνου που ψηφίστηκε δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Κούγιας, ΑΕΛ: Δεν είναι δυνατόν το πόρισμα να ανατραπεί από εσάς, σε καμία περίπτωση. Η βάση του είναι το παράρτημα α΄ του πειθαρχικού κώδικα.

Κούγιας, ΑΕΛ: Και ο Ολυμπιακός έχει περισσότερα στοιχεία από εμάς, εμείς δεν τα έχουμε.

Κούγιας, ΑΕΛ: Τα στοιχεία που υπάρχουν δεν τα γνωρίζουμε, η ΕΕΑ δεν μας τα έδωσε. Εδώ τα ακούω.

Κούγιας, ΑΕΛ: Θέλω να κάνω μια δήλωση. Λυπάμαι που οι του ΠΑΟΚ, που νομίζουν ότι αυτοί που ασχολούνται με την απόφαση, από ΑΕΛ και Ολυμπιακό έχουν λοβοτομή. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά.

Καρπετόπουλος, Ολυμπιακός: Υπάρχει η διακριτική αποχή Πανόπουλου που εμφανίζεται μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο. Αν βρείτε έστω και ένα στους 100 μετά από έρευνα που πιστεύει ότι δεν υπάρχει σχέση των δύο ομάδων, είναι θαύμα.

Καρπετόπουλος, Ολυμπιακός: Αναφέρεται στον τερματοφύλακα Ζίφκοβιτς. Δεν δημοσιοποιήθηκε πουθενά, όχι μόνο στο κοινό αλλά και στον προπονητή της Ξάνθης.

Καρπετόπουλος, Ολυμπιακός: Το Νοέμβριο του 2018 αποφάσισαν να πάρουν τις μετοχές της Ξάνθης και να τις πάνε σε άλλη εταιρεία χωρίς ποτέ να εξηγήσουν το γιατί. Από εκεί και μετά που γίνεται αυτή η διαδικασία υπάρχει μια αφετηρία σχέσεων του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης που έχει κάποιες σκιές όχι κατανοητές στο κοινό. Κάποιες μεταγραφές που δεν έγιναν γνωστές άμεσα όπως ο Μελλιόπουλος. Ο ΠΑΟΚ τον Ιούνιο ή Ιούλιο και ανακοίνωσε μια μεταγραφή που επί επτά μήνες ήταν κρυφή.

Καρπετόπουλος: 'Το cas απεφάνθει ότι δεν μπορεί να έχουν σχέσεις. Το κριτήριο που βάζει είναι ότι δεν μπορεί να δημιουργείται στο κοινό η πεποίθηση ότι δύο ομάδες έχουν μεταξύ τους μια τέτοια σχέση που καθιστά τα αποτελέσματα προβληματικά.

 Βενιέρης, Ολυμπιακός: Το άρθρο 69 λέει ότι αν υπάρχει άμεσος ή έμμεσος έλεγχος υπάρχει παράβαση, τελεία. Υπάρχει άμεση σύνδεση, αυτό θεωρούμε

Βενιέρης, Ολυμπιακός: Υπάρχει παραδοση ότι είναι συνδεδεμένη η rfa με την dimera. Παίρνεις μέρισμα και δίνεις 7 εκατ. για να πληρώσεις δάνειο του ΠΑΟΚ. Οι εταιρείες έχουν την ίδια έδρα, ίδιο προσωπικό και ξεχνούν ότι αυτά αρκούν για άρση αυτοτέλειας του νομικού προσώπου. Υποτιμούν το δάνειο και ξεχνούν ότι ο νόμος μιλάει για έλεγχο.

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Αυτός ο έμμεσος έλεγχος ασκείται δια παρενθέτου προσώπου. Θα σας πάω στον αστικό κώδικα. παρένθετο πρόσωπο είναι αυτό που δεν επιθυμεί να εμφανιστεί και να αποκρύψει το αποτέλεσμα που παράγει. Το ποιος είναι παρένθετο πρόσωπο μπορεί να μας πει και ο εμπορικός νόμος.

Βενιέρης, δικηγόρος Ολυμπιακού: Μιλάμε για πραγματικά περιστατικά με συνδεδεμένο μέλος.

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Υπάρχει απόλυτη διασύνδεση, σίγουρα αυτή που απαιτεί ο νόμος. Σιγουρα υπάρχει απαγορευμένη διασύνδεση σύμφωνα με το νόμο. Η dimera έχει σίγουρα δικαίωμα διοίκησης στην Ξάνθη

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Πως αποφάσισε αυτός ο κύριος να δραστηριοποιηθεί στην Ξάνθη, που ο μοναδικός του σκοπός ήταν τα ακίνητα που ανήκαν στην Ξάνθη. Πως αποφάσισε αυτή την επένδυση;

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Αγοράζει ομολογίες του ΠΑΟΚ που μπορεί να τις μετατρέψει σε μετοχές. Επίσης ένα άλλο θέμα που πρέπει να ερευνήσετε αν αποφασίσετε να μπείτε στην ουσία, η εταιρία του κυρίου έχει την ίδια έδρα με τη dimera στην Κύπρο.

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Ο Καλπαζίδης ποτέ δεν ήρθε να πει κάτι. Ούτε το πόθεν έσχες του, που βρήκε τα λεφτά. Ο Ανισίμοφ είναι αποδεδειγμένα παιδί που ανδρώθηκε στον όμιλο και συνδέεται με τον όμιλο. Υπάρχει και ένα δάνειο που βγήκε στη δημοσιότητα, πως αυτός ο άνθρωπος, το πρώτο του μέρισμα το εμβάζει σε λογαριασμό της dimera που έχει τον ΠΑΟΚ, 6.8 εκατ, ευρω.

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Ο Καλπαζίδης είναι ανηψιός του Σαββίδη, συνδέεται διαχρονικά με τις εταιρίες του. Η επαγγελματική του ενασχόληση έχει να κάνει σε χώρα, σε εταιρία του ομίλου Σαββίδη.

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Έχει αποδειχθεί ο έλεγχος. Ο κ. Καλπατζίδης είναι ο πιο κρυπτόμενος διάδικος, δεν έχει εμφανιστεί πουθενά όλο αυτό το διάστημα

Χριστοδούλου, Ξάνθης: Δεν είπα μόνο αυτό, πες τα όλα συνάδελφε

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Η vialand ανήκει 100% στην rfa. Eκανε μια επένδυση 100 εκατομμυρίων, μετά από αυτή την επένδυση δεν άλλαξε ούτε ένα μέλος. Το ΔΣ που είχαν οι πωλητές, επανεκλέγεται χωρίς να κάνει καμία προσθήκη. Αυτό από μόνο του κάτι σημαίνει. Στην ερώτηση στην ΕΕΑ γιατί παρέμειναν ήταν "έλα ντε".

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Οι ξενώνες, το κέντρο που προπονείται η Ξάνθη, είναι το κέντρο της vialand όπου αν δεν κάνω λάθος αγωνίζονται και οι ακαδημίες. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διοικητική διάρθρωση. Οι δύο εταιρείες έχουν τον ίδιο διευθύνοντα σύμβουλο, τον κ. Πιαλόγλου.

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Τα περιουσιακά στοιχεία της vialand, προπονητικό κέντρο και ξενώνες , έχουν μισθωθεί στην Ξάνθη. Μόνο η Ξάνθη. Είναι τόσο σημαντικές οι σχέσεις που οι συμβάσεις μισθώσεις είναι μη ακυρώσιμες.

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Η vialand είναι σάρκα από τη σάρκα της Ξάνθης με απόσχιση του κλάδου των ακινήτων από την Ξάνθη.

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Αυτό που λέει η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι το εξης: ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω παρένθετων προσώπων, της rfa, δύναται να ασκεί, να έχει δικαίωμα διοίκησης μέσω της θυγατρικής της rfa, της vialand στην Ξάνθη. Αρκεί να αποδειχθεί η σύνδεση vialand με Ξάνθη και με rfa. Αν θεμελιωθούν αυτές οι δύο συνδέσεις, θεμελιώνεται και η κατηγορία.

Ο λόγος στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για τους ισχυρισμούς της επί της ουσίας

Χριστοδούλου, Ξάνθης: Μας λένε ότι η ΕΕΑ αποφάσισε χωρίς στοιχεία. Ή θα έχετε στοιχεία και θα πείτε στην ουσία ή δεν υπάρχουν οπότε η ουσία της απόφασης είναι έωλη. Ο Χατζησαββάογλου είπε η απόφαση της ΕΕΑ δεν ελέγχεται από κανένα.

Χριστοδούλου, Ξάνθης: Βλέπω μια αγωνία να μην μπείτε στην ουσία. Με ενδείξεις; Με ενδείξεις αμαυρώνουμε ονόματα; Ακούστηκε ότι υπάρχει πολυιδιοκτησία Συγγελίδη με ΠΑΣ Γιάννινα.

Χριστοδούλου, Ξάνθης: Αναφερόμαστε σε δηλώσεις συκοφαντικές για επιχειρηματίες μόνο και μόνο επειδή εδώ είναι παρόντες δημοσιογράφοι. Διακρίνω μια αγωνία να μην μπούμε στην ουσία, αν ισχύουν αυτά από Ολυμπιακό και ΑΕΛ γιατί φοβούνται να μπούμε στην ουσία αυτό που ακούγεται για κακουργηματικές πράξεις αλλά αόριστα και με ενδείξεις. 

Μπαλτάκος, ΠΑΟΚ: Είπα δύο λέξεις, νομιμότητα και αναγνωστέα. Δεν μπορεί να έχουν τεκμήριο νομιμότητας οι πράξεις της εκτελεστικής εξουσίας απέναντι στη δικαστική.

Μαυρομμάτης, ΠΑΟΚ: ΠΑΟΚ και Ξάνθη δεν ζήτησαν τροποποίηση του νόμου, η κυβέρνηση το έκανε για να υπάρχει κοινωνική ηρεμία. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του έκανε λόγο για γνωμοδότηση. Ο Ολυμπιακός δεν λέει αν είναι δεσμευτική η εισήγηση. Που θα πρέπει να πάμε εμείς;

Μαυρομμάτης: Αυτό που μας λένε ότι το πόρισμα της ΕΕΑ δεν θα κριθεί πουθενά σε κανένα. Είπαμε ότι δεν θέλουμε αναβολή της υπόθεσης. Θέλουμε να δικαστούμε στην ουσία,. Αν κρίνετε ότι δεν μπορείτε, τότε μπορείτε να πείτε ότι αναβάλετε μέχρι να δικαστεί η υπόθεση στα πολιτικά δικαστήρια. Δεν καταθέσαμε τα χαρτιά της προσφυγής γιατί δεν μας τα ζητήσατε;

Απαντούν οι νομικοί: Άρα δεν υπάρχει δίωξη, πως θα τιμωρηθούμε;

Πρόεδρος: Δεν υπάρχει. Από την ΕΠΟ έχει έρθει η απόφαση εδώ

Μπίρδας, ΠΑΟΚ: Δεν υπάρχει διαβιβαστικό ότι το πόρισμα πήγε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Κούγιας, ΑΕΛ: Αν στα πλέι άουτ που θα παίξει Βόλος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, αν έχεις τρεις θυγατρικές, καθορίζεις την τύχη τη δική μου.

Κούγιας, ΑΕΛ: Η ΑΕΛ ως άμεσο έννομο συμφέρον έχει την κατάργηση της πολυιδιοκτησίας. Στην πολυιδιοκτησία του ΠΑΟΚ ανήκει και ο Βόλος, ένας γνωστός δημοσιογράφος είπε ότι ανήκει και ο Παναιτωλικός.

Κούγιας, ΑΕΛ: Την Κυριακή παίζει Ξάνθη - ΠΑΟΚ και η Ξάνθη είπε ότι δεν έχει ελπίδες για εξάδα σα να προβλέπει ότι η Ξάνθη θα χάσει την Κυριακή με τον Ολυμπιακό.

Μπαλτάκος: Έχει πρόστιμο, 300.000 ευρώ

Κούγιας, ΑΕΛ: Για ποιον λόγο έσπευσαν στα πολιτικά δικαστήρια αφού δεν έχει καμία κύρωση

Κούγιας, ΑΕΛ: Αυτό το πόρισμα είναι αποτέλεσμα μιας έρευνας στην οποία πήραν μέρος όλα τα διάδικα μέρη; Συμμετείχαν; Είπαν ότι η Επιτροπή είναι ανύπαρκτη; Όχι

Κούγιας, ΑΕΛ: Για ποιον λόγο αφού η ΕΕΑ είναι ένα τίποτα, ο εισαγγελέας το παρέλαβε και στη συνέχεια το διαβίβασε σε εσάς.

Κούγιας, ΑΕΛ: Ενώ λένε ότι η ΕΕΑ ήταν ένα τίποτα, πήγαν κανονικά και συμμετείχαν στην εκδίκαση. Όλοι αυτοί πληρώθηκαν κανονικά για τις νομικές τους γνώσεις και τη διαδικασία ενώπιον της ΕΕΑ. Όλη αυτή η διαδικασία ήταν ένα τίποτα και αυτό που προέκυψε ήταν ένα τίποτα. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας όμως, με βάση το πόρισμα άσκησε δίωξη. Δεν ήταν υποχρεωμένος να αντιγράψει το πόρισμα.

Μπαλτάκος: Να το τηρήσουμε τότε

Κούγιας, ΑΕΛ: Αυτό λέει το savoir vivre

Μπαλτάκος: Δεν είναι έτσι

Κούγιας, ΑΕΛ: Αγνοούν το τεκμήριο νομιμότητας της ΕΕΑ. Ο νόμος προβλέπει ότι η ΕΕΑ είναι ισότιμη με τον ΣΤΕ

Κούγιας, ΑΕΛ: Ταυτόχρονα ο έγκριτος νομικός της Ξάνθης λέει ότι η καταγγελία έπρεπε να γίνει σε εσάς.

Κούγιας, ΑΕΛ: Οι συνάδελφοι μου αφενός ισχυρίζονται ότι η ΕΕΑ ουσιαστικά δεν είναι τίποτα, αποτελείται από λογιστές και δεν δημιουργούν καμία δέσμευση σε οποιοδήποτε ασχοληθεί με αυτή την υπόθεση για την οποία θα πρέπει να ασχοληθείτε μόνο 'εσείς.

Σουλούκου, Ολυμπιακός: Όσο δεν τινάζεται το πρωτάθλημα στον αέρα, σημαίνει ότι ο νόμος λειτουργεί ορθά.

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Ο νομοθέτης θέλει τις αθλητικές διαφορές να λύνονται χθες και γι' αυτό έδωσε στην ΕΕΑ τις αρμοδιότητες να κρίνει εκείνη και μόνο εκείνη την ουσία

Χατζησαββάογλου Ολυμπιακός: Μας καλύπτει η θέση ότι δεν υπάρχει ποινή για να τους τιμωρήσει γι' αυτές τις παραβάσεις.

Απαντούν οι νομικοί του ΠΑΟΚ: Υπάρχει ημερομηνία για 2 Απριλίου σ.σ. τότε θα εκδικαστεί η αίτηση αναστολής της απόφασης της ΕΕΑ από τα πολιτικά δικαστήρια

Σουλούκου, Ολυμπιακός: Δεν υπάρχει ημερομηνία για εκδίκαση

Σουλούκου, Ολυμπιακός: Η πτοσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια είναι παράνομη. Δεν έχουν καταθέσει τα χαρτιά ότι προσέφυγαν. Δεν υπάρχει

Σουλούκου, Ολυμπιακός: Από τη μία σας προσδίδουν τη δυνατότητα να μπειτε στην ουσία και από την άλλη να μην επιβάλετε ποινή. Τι αρμοδιότητες έχει το όργανο σας; Μπορείτε να πάτε σε ιδρύματα και να ζητήσετε άρση απορρήτου όπως έκανε η ΕΕΑ ή να πάρετε το μετοχολογιο μιας ΠΑΕ. Εδώ η ΕΠΟ αρνήθηκε να σας δώσει τα έγγραφα της αδειοδότησης επικαλούμενη ρήτρα εμπιστευτικότητας

Σουλούκου, Ολυμπιακός: Η διάταξη αυτή κάνει λόγο για αποβολή και υποβιβασμό. ΠΑΟΚ και Ξάνθη μας λέτε ότι δεν μπορείτε να επιβληθείτε με βάση του αθλητικού νόμου και άρα έχουν το ακαταδίωκτο.

Σουλούκου, Ολυμπιακός: Η διάταξη της ΟΥΕΦΑ για την πολυιδιοκτησία θα πρέπει να μπει στο καταστατικό της ΕΠΟ

Η κα Σουλούκου μιλάει για το άρθρο 30 περί πολυιδιοκτησίας που στον πειθαρχικό κώδικα φέτος δεν υπάρχει. 

Τσιρωνάς: Ακούστηκε ότι δεν ισχύει το παράρτημα α' του πειθαρχικού κώδικα επειδή δεν αναφέρει το συγκεκριμένο παράρτημα αλλά ότι ισχύει γιατί πρέπει να μπείτε στην ουσία.

Αθανάσιος Τσιρωνάς: Τέθηκαν 2 ζητήματα, το ένα αφορά ποιοι κανόνες εφαρμόζονται και το δεύτερο με τη δεσμευτικότητα της απόφασης της ΕΕΑ

Εμμέσως ο κ. Χριστοδούλου, Ξάνθης θέτει θέμα αναβολής.

Χριστοδούλου, Ξάνθης: Το ξεκαθαρίσαμε την προηγούμενη φορά. Αν πηγαίνετε στην ουσία, καλώς. Αν δεν μπείτε στην ουσία, είστε υποχρεωμένοι να αναβάλλεται.

Πρόεδρος: Δεν υπάρχει αίτημα αναβολής;

Δετσαρίδης: Πως μια διοικητική επιτροπή θα δεσμεύσει δικαιοδοτικό όργανο; Αν δεν αποφασίζετε εσείς στην ουσία, τότε έχετε υποχρέωση τα πολιτικά δικαστήρια. Αν αποφασίζετε στην ουσία τότε καλώς συνεχίζετε. 

Μπαλτάκος: Πως είναι δυνατόν να αποφασίζει ένα όργανο εκτελεστικής εξουσίας σα να μιλάμε για πριν από τη γαλλική επανάσταση.

Μπαλτάκος: Η τροπολογία δεν λέει δεσμία απόφαση, δεν θα υπάρξει ποτέ. Στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου υπήρχε, τώρα όχι. Επίσηγς, γίνεται λόγος για έκθεση της Επιτροπής. Σας ρωτ'ω κυρία πρόεδρε, αν υπποθέσουμε ότι ο εισαγγελέα;ς ασκήσει δίωξη και έρθει σε ποινικό δικαστήριο απόφαση της επιτροπής σας, ο εισαγγελέας δεν θα προτείνει και θα πάμε επί της ποινής άρα αγορεύσατε επί της ποινής;

Μπαλτάκος: Το σύνταγμα λέει ότι η ΕΕΑ δεν μπορεί να είναι δικαιοδοτικό όργανο, ότι η δικαιοσύνη απονέμεται από τακτικούς δικαστές. Το ίδιο το Σύνταγμα λέει ότι δεν μπορείτε να επικυρώσετε πράξη δικαιοδοτικής αρχής, απαγορεύεται από το Σύνταγμα.

Πρόεδρος: Την έχω μελετήσει την απόφαση αυτή

Μπαλτάκος, ΠΑΟΚ: Το 2016 άλλαξε ο κανονισμός, και στις 13/12 η πρόεδρος του Πειθαρχικού Κώδικα τότε είχε πει ότι η έκθεση της ΕΕΑ δεν μπορεί να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Η τρίτη ένσταση μας είναι ότι η όλη διαδικασία προχώρησε με μη νόμιμη λειτουργία της ΕΕΑ που θα την κρίνουν τα πολιτικά δικαστήρια και με χρησιμοποίηση μη νόμιμων μέσων. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις μεροληψίας. 102 ώρες μετά την υποβολή των υπομνημάτων, την ώρα του αγώνα με τον Βόλο βγήκε η απόφαση. Υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες μεροληψίας. Σε εκπομπή έχουν γίνει καταγγελίες για δωροδοκία μέλος της ΕΕΑ σε άλλη απόφαση, βέβαια.

Μαυρομμάτης, ΠΑΟΚ: Δευτερος ισχυρισμός μας έχει να κάνει με την δυνατότητα παρέμβασης σας. Τα δικαιοδοτικά όργανα είναι σαφές, είναι όργανα διαιτησίας. Το 2016 τροποποίησε τον πειθαρχικό κώδικα και εβαλε ρητή αναφορά ότι οι προϋποθέσεις της ΕΕΑ εξετάζονται στην ουσία.

Μαυρομμάτης, ΠΑΟΚ: Πουθενά δεν υπάρχει άρθρο με ποινές για πολυιδιοκτησία στον πειθαρχικό κώδικα ή τον ΚΑΠ. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στους κανονισμούς με την πολυιδιοκτησία.

Μπίρδας, ΠΑΟΚ: Θέλω να εκφράσω το παράπονο μου για την ΕΕΑ, δεν ήταν μόνο απίστευτη η σύνθεση, η αυτοψία, ήταν πρωτοφανές τα μέλη της να βγαίνουν στις τηλεοράσεις και να κάνουν δηλώσεις

Μπίρδας, ΠΑΟΚ: Δεν έχετε πλαίσιο να μας διώξετε, πρέπει να κηρυχθεί απαράδεκτη η πειθαρχική δίωξη και να απαλλαγούμε. Δεν υπάρχει κανονισμός γι' αυτή την παράβαση. Ζητάμε να απορριφθεί η δίωξη

Μπίρδας, ΠΑΟΚ: Αν καταλογιστεί παράβαση, κατά την άποψη των καθηγητών εμπορικού δικαίου που είναι εδώ, δεν υπάρχει καν υπόθεση, ούτε καν παράβαση.

Μπίρδας: Σύμφωνα με ΚΑΠ απαγορεύονται ποινές που δεν προβλέπονται στο καταστατικό της ΕΠΟ και δεν αναφέρονται στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Κούγιας: Η ΑΕΛ παρεμβαίνει γιατί θεωρεί ότι υπάρχει μία διαρκής περίπτωση πολυιδιοκτησίας, υπέρ του Ολυμπιακού, υπέρ του καταγγέλοντος μιλάμε.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν δηλαδή, και θα αποφανθεί η κυρία πρόεδρος με την απόφαση, αν τις κάνει δεκτές. Άρα Ολυμπιακός και ΑΕΛ μένουν κανονικά στη διαδικασία 

Πρόεδρος: Το δικαστήριο επιφυλάσσετε με την απόφαση να αποφανθεί για τις παρεμβάσεις.

Δετσαρίδης, Ξάνθη: Η ΑΕΛ δεν έχει βαθμολογικό συμφέρον άρα πρέπει να αποβληθεί από την πρόσθετη παρέμβαση.

Σουλούκου: Οπαδιλίκι όχι σε μένα; Είναι αυτές εκφράσεις καθηγητή Πανεπιστημίου;

Δετσαρίδης, Ξάνθη: Οπαδιλίκι όχι σε μένα, αναφέρεται προς τον Δ. Καρπετόπουλο

Δετσαρίδης, Ξάνθη: Επιτρέπεται η παρέμβαση μόνο υπέρ εγκαλούμενου, δεν είμαστε εδώ σε αυτή τη διαδικασία. Το βαθμολογικό ενδιαφέρον πρέπει να είναι ενεστώς και δω δεν υπάρχει ενεστώς. Ο Ολυμπιακός αναφέρεται σε συμμετοχή της Ξάνθης στα πλέι οφ και τώρα αυτό δεν ισχύει.

Μπίρδας, ΠΑΟΚ: Ζητάμε να μην συμμετέχουν περαιτέρω στη διαδικασία. Το διαιτητικό δικαστήριο πρόσφατα, στην υπόθεση Άρη - Ντουρμισάι, είχε αποβάλει τον Άρη που είχε κάνει πρόσθετη παρέμβαση (προσκομίζει την απόφαση)

Μπίρδας, ΠΑΟΚ: Για ΑΕΛ είναι πρωτοφανές να παρεμβαίνει, υπέρ του παρεμβαίνοντος.

Μπίρδας, ΠΑΟΚ: Οι παρεμβάσεις είναι πολλαπλώς μη νόμιμες και απαράδεκτες.

Μαυρομμάτης, ΠΑΟΚ: Τώρα πρέπει να αποβληθούν με απόφαση σας. Δεν πρέπει να γίνουν δεκτές οι παρεμβάσεις.

Μπαλτάκος: Ζητάμε να αποβληθούν οι παρεμβαίνουσες ομάδες, τα έγγραφα δεν έχουν υπογραφή - πληρεξούσιο έγγραφο των δύο ΠΑΕ, Η ΑΕΛ δεν έχει απόφαση από ΔΣ, ο Ολυμπιακός έχει έγγραφο με υπογραφή Αγραφιώτη μόνο. Μη νομότυπη υπογραφή λοιπόν, των δύο παρεμβάσεων. Ζητούμε να ληφθεί απόφαση ως προς το νομότυπο της υπογραφής των εγγράφων.

Αλέξης Κούγιας "Δεν μπορείτε να εξετάσετε την ουσία της υπόθεσης, έτσι θα οδηγήσετε σε κατάλυση μια ανεξάρτητη αρχή. Η σημερινή διαδικασία, είναι διαδικασία της επιβολής ποινών. Η τροπολογία της κυβέρνησης δεν μπορεί να ισχύσει, η διαδικασία είναι σε εξέλιξη."

Ανέβηκαν λίγο οι τόνοι ανάμεσα σε Κούγια και Μπαλτάκο με την Πρόεδρο να παρεμβαίνει και να τονίζει: "Σας παρακαλώ θα διακόψω".

Μπαλτάκος: Εξορία δεν θέλουμε, εξορία

Κούγιας: Γραφικότητες δεν θέλουμε εδώ

Μπαλτάκος: Στον ΣΚΑΙ και πολύ καλά έκανα. Μπαίνει στην ουσία κύριε πρόεδρε

Κούγιας: Ηρέμησε λίγο, έβγαινες στον ΣΚΑΙ και μίλαγες

Μπαλτάκος: Κύριε πρόεδρε μπαίνει στην ουσία

Κούγιας: Έχουμε την ταπεινή άποψη είναι ότι εσείς πρέπει να επιβάλλεται την ποινή

Κούγιας: Η ΑΕΛ παρεμβαίνει κατά της Ξάνθης και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπέρ της καταγγελίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός.  Ζητούμε να γίνει δεκτή η απόφαση της ΕΕΑ και να επιβληθούν οι ποινές για τις παρεμβάσεις που έχουν χαρακτηριστεί βαρείες.

Καρπετόπουλος Ολυμπιακού: Παρεμβαίνουμε για τη διασφάλιση της επιβολής των ποινών, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Μπαλτάκος: Υπέρ ποιου διαδίκου παρεμβαίνουν;

Μαυρομμάτης, ΠΑΟΚ: Έχουμε ένσταση για τις παρεμβάσεις

Χριστοδούλου, Ξάνθης: επιφυλάξεις για να πούμε τις θέσεις μας αφού μιλήσουν οι πρόσθετες παρεμβάσεις

Μαυρομμάτης: Δεν έχουμε κάποια απόφαση για την προσωρινή διαταγή

Μπαλτάκος: Επιθυμούμε να γίνει η δίκη. δεν θα ζητήσουμε καμία αναβολή, έχουμε εμπιστοσύνη, μολονότι υπάρχουν οι πολιτικές δίκες. Επιθυμούμε τη συνέχιση της διαδικασίας.

Ήρθε η πρόεδρος του Πειθαρχικού Οργάνου Μαρία Τσαγκιά.

Η Ξάνθη εκπροσωπείται νομικά από τους κ. Δασκαλάκη (δικηγόρος Πανόπουλου), Σορίνα Παπαδοπούλου, Κώστα Χριστοδούλου (δικηγόροι Συγγελίδη), Δετσαρίδης, Στράτος (ΠΑΕ Ξάνθη).

Για τον ΠΑΟΚ είναι οι Τάκης Μπαλτάκος, Αχιλλέας Μαυρομμάτης, Λάμπρος Μπίρδας.

Για τον Ολυμπιακό είναι οι Λίνα Σουλούκου, Δημήτρης Καρπετόπουλος, Ιάκωβος Βενιέρης, Αθανάσιος Τσιρωνάς.



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags