Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Μεγάλος ντόρος γίνεται τις τελευταίες ώρες σχετικά με την επιλογή του Παναθηναϊκού να ψηφίσει υπέρ της απόρριψης της καταγγελίας που έκανε ο Ολυμπιακός για αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν οι Πράσινοι, προχώρησαν σε αυτή την απόφαση, επειδή ξέρουν πως πριν από δυο χρόνια έμειναν στην κατηγορία επειδή άλλαξε ο κανονισμός για τη μη αδειοδότηση και έκριναν πως δεν θα μπορούσαν να είναι υπέρ στο να υποβιβαστεί οποιαδήποτε ομάδα με εξωαγωνιστικό τρόπο.

Το πιο βασικό, ωστόσο, είναι πως ο Παναθηναϊκός θεωρεί ξεκάθαρα ότι η ΕΕΑ δεν είναι κάποιο πειθαρχικό όργανο που να μπορεί να πάρει τέτοιες αποφάσεις, για αυτό και δεν συναίνεσαν στο να ψηφιστεί η αποβολή των δυο ομάδων επειδή κινήθηκαν νομικά.

Άλλωστε, και ο Παναθηναϊκός στο παρελθόν είχε κινηθεί νομικά και είχε πάει στα πολιτικά δικαστήρια, τον Φεβρουάριο του 2016 συγκεκριμένα, συνεπώς δεν θα μπορούσαν τώρα να αλλάξουν στάση. Στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως η κίνηση που έκαναν Ξάνθη και ΠΑΟΚ δεν υπάρχει παράβαση του άρθρου 35 για την απαγόρευση της προσφυγής σε πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια, και επέλεξαν να απορρίψουν την καταγγελία του Ολυμπιακού.