Σε καιρό κορωνοϊού, σε εποχή λαίλαπας στην Ιταλία, οι γείτονες ανακάλυψαν, σαφώς πιο έντονα σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο, τον Κώστα Τσίμικα. Τότε, το ενδιαφέρον της Νάπολι είχε «συστήσει» πρακτικά τον διεθνή Ελληνα αριστερό μπακ στο ιταλικό κοινό. Δεν στάθηκε ικανό να τον φέρει και στην Ιταλία, αφού οι αλλεπάλληλες κρούσεις και προτάσεις των «παρτενοπέι» δεν μπόρεσαν να ικανοποιήσουν έστω τις μίνιμουμ απαιτήσεις των «ερυθρόλευκων».

Πλέον όμως, εδώ και κάποιες ημέρες, το… level έχει αυξηθεί, με κοτζάμ Gazzetta Dello Sport να κάνει λόγο για ενδιαφέρον της Ιντερ, αξιολογώντας το ως σοβαρό και δίνοντας έτσι το στίγμα και την τάση για μια σειρά δημοσιευμάτων στη γειτονική χώρα, αποθεωτικά για τον ίδιο τον Τσιμίκα, ο οποίος – και σύμφωνα τουλάχιστον με σημερινά – συγκρίνεται με την μορφή του παρελθόντος για τους «νερατζούρι», έναν άλλον δικό μας, τον Γρηγόρη Γεωργάτο.

Πρακτικά τώρα. Η Ιντερ έχει τσεκάρει και έχει τσεκάρει επανειλημμένως τον Τσιμίκα. Ψάχνει για αριστερό μπακ-χαφ, που θα «κολλήσει» στο 3-5-2 του Αντόνιο Κόντε και οι φετινές εμφανίσεις του 24χρονου μπακ του Ολυμπιακού έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του scouting των Μιλανέζων, αφού ο Τσιμίκας δείχνει ικανός – παρότι σε διαφορετική διάταξη στον Ολυμπιακό – να ανταποκριθεί άψογα στο εν λόγω σύστημα.

Προφανώς, ο Τσιμίκας δεν είναι ο μόνος που εξετάζεται από την Ιντερ. Δεν μιλάμε δηλαδή για επιλογή (για να μην φτάσουμε στην πρόταση), αλλά – προς στιγμή – για σοβαρή εξέταση. Και επίσης, στην όλη ιστορία θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πλέον το κόστος που θα κληθεί να πληρώσουν οι ιταλικές ομάδες (και όχι μόνο) από  την πανδημία, όταν με το καλό αυτή ξεπεραστεί.

Και ο λόγος που πρέπει να το συνυπολογίσουμε είναι γιατί το +15 εκατ. ευρώ που ήταν το μίνιμουμ που «άκουγε» ο Ολυμπιακός τον Ιανουάριο, πλέον, έχει φτάσει το +20 εκατ. Και ίσως η συγκεκριμένη τιμολόγηση να είναι και μικρή, αλλά στους «ερυθρόλευκους» εκτιμούν πως  είναι απολύτως εφικτό ένα τέτοιο νούμερο να έρθει για τον Τσίμικα, γνωρίζοντας τις ομάδες που ενδιαφέρονται σοβαρά για τον Ελληνα μπακ. Και μιλάμε για ομάδες τύπου Ιντερ, ομάδες δηλαδή με πρωταγωνιστικό ρόλο και επίπεδο σε κορυφαία πρωταθλήματα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ετοιμάζει τεράστιο deal με το Νησί ο Ολυμπιακός – Ξεφεύγουν τα νούμερα από την Ελλάδα!