ΑΕΚ – Κώστας Γαλανόπουλος: Στο προσκήνιο έρχεται η υπόθεση του Κώστα Γαλανόπουλου, ο οποίος λόγω του τραυματισμού του έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν, ωστόσο πριν μείνει στα πιτς είχε καλές εμφανίσεις με ΑΕΚ και Εθνική με αποτέλεσμα ομάδες από το εξωτερικό να τον έχουν στο στόχαστρο.

Σύμφωνα με το Sportime, η Μάιντς ενδιαφέρεται για την απόκτηση του 22χρονου μέσου και ο υπεύθυνος μεταγραφών της γερμανικής ομάδας, Ρόουβεν Σρέντερ, θεωρεί πως μπορεί να αποκτηθεί με ένα σχετικά μικρό αντίτιμο. Ο ατζέντης του, Πολ Κουτσολιάκος, ειδικεύεται στην γερμανική αγορά και έχει στείλει αρκετούς Έλληνες παίκτες στην Bundesliga.

Εδώ πάντως να τονίσουμε, ότι η ΑΕΚ δεν έχει πολλά περιθώρια στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο Γαλανόπουλος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2021. Συνεπώς, είτε θα πρέπει να επεκτείνει τη συνεργασία τους, είτε θα επιχειρήσει να τον πουλήσει, αλλιώς οι Γερμανοί μπορεί να τον κλέψουν.

Πάντως αναμένεται να παιχτεί τρελό πόκερ στις διαπραγματεύσεις. Το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι ο Γαλανόπουλος δύσκολα θα μπορούσε να πωληθεί με περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης.

Ποιο ήταν τον ποσό που αξίωνε η ΑΕΚ για τον παίκτη; Τον Αύγουστο του 2019, ο τότε τεχνικός διευθυντής της Ένωσης, Νίκος Λυμπερόπουλος είχε ερωτηθεί από εκπρόσωπο ενδιαφερόμενης ομάδας. Η τιμή εκκίνησης για τον ποδοσφαιριστή ήταν τα 5 εκατ. Ευρώ. Τότε όμως η απαξίωση του παίκτη από τον Μιγκέλ Καρντόσο είχε φέρει εκνευρισμό στον ατζέντη του ο οποίος όχι μόνο δε ήθελε να ακούει το ποσό των πέντε εκατομμυρίων, αλλά είχε θέσει τον πήχη πολύ χαμηλότερα και δη το ποσό που αναφέρεται στο σημερινό ρεπορτάζ.