Ολυμπιακός: Μέχρι να διακοπεί λόγω κορωνοϊού η αγωνιστική σεζόν 2019-2020 ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη στην καριέρα του Κώστα Τσιμίκα.

Όπως έχουν αναφέρει ήδη οι ειδικοί του ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, ο 23χρονος είναι με διαφορά, ο παίκτης που εξελίχθηκε περισσότερο από όλους στο ερυθρόλευκο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο Τσιμίκας έχει κάνει υπέρβαση, οι πάντες όμως νιώθουν , ότι έχει και άλλο να δώσει. Δεν έχει ταβάνι και το γεγονός, ότι είναι προσγειωμένος δείχνει, ότι η καριέρα του προδιαγράφεται λαμπρή.

Ειδικά η εμφάνιση του στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα έκανε τους πάντες στον Πειραιά να παραμιλούν. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού πριν ο κορωνοϊός αλλάξει τα δεδομένα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και στην καθημερινότητα της ανθρωπότητας είχε μετρήσει 37 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη καταγράφοντας 7 ασίστ.

Νάπολι, Ίντερ, Λέστερ και Πόρτο είναι οι ομάδες που τον έχουν βάλει στο στόχαστρό τους, ενώ μεσούσης της εβδομάδα προέκυψαν δύο ακόμα ομάδες από Αγγλία. Στο παιχνίδι για την απόκτηση του ακραίου αμυντικού έχουν μπει και η Τότεναμ με την Άρσεναλ.

«Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τότεναμ από την αρχή της σεζόν, την έχει βάλει στο δρόμο για «rebuild». Η αναζήτηση νεαρών, ταλαντούχων και εξελίξιμων ποδοσφαιριστών, δίχως ταμπέλα «σταρ», είναι η συνταγή που έφερε τους Λονδρέζους ψηλά τα τελευταία έτη», αναφέρει στο sportdog ο Γιώργος Γκίκας, συντάκτης του διαδικτυακού περιοδικού Ελλήνων Υποστηρικτών Αγγλικών Ποδοσφαίρου (eyap.gr).

«Περιπτώσεις σαν του Κώστα Τσιμίκα, ταιριάζουν «γάντι» στους Άγγλους, οι οποίοι ψάχνουν τα τελευταία χρόνια αριστερό μπακ. Όσον αφορά την εμπειρία, παραστάσεις σε Ελλάδα, Ολλανδία και Ευρώπη, συνθέτουν ένα πλούσιο βιογραφικό. Αγωνιστικά, ο τεχνικός των «πετινών», Zοσέ Μουρίνιο, είναι λάτρης του παιχνιδιού αντεπιθέσεων, με αμεσότητα στις επαφές, κυρίως από τα πλάγια. Η ικανότητα του Τσιμίκα με την μπάλα στα πόδια, η εκρηκτικότητά του, καθώς και οι σέντρες του, συμπληρώνουν όλες τις προϋποθέσεις», προσθέτει και καταλήγει:

«Κάνοντας μια ...βόλτα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο 23χρονος, αποτελεί ήδη γνωστή φιγούρα. Οι εμφανίσεις του κόντρα στην Τότεναμ, κέρδισαν τον σεβασμό των οπαδών του συλλόγου, ενώ με αυτές κόντρα στην Άρσεναλ, άσπονδης εχθρού της Tότεναμ, τον «μετέτρεψαν» σε ...αγαπημένο παιδί των οπαδών!».

Από την πλευρά του ο αρχισυντάκτης του eyap.gr, Γεράσιμος Καλλιβοκάς στέκεται στις φετινές εμφανίσεις του άσου του Ολυμπιακού με τις αγγλικές ομάδες. «Και ξαφνικά η Arsenal θέλει τον Κώστα Τσιμίκα. Βασικά όχι και τόσο ξαφνικά, αφού τον αντιμετώπισε δις στα παιχνίδια των «32» του Europa League, με τον Έλληνα μπακ να «σβήνει» κατά σειρά τον νεαρό αστέρα της και MVP της στο Europa League, Μαρτινέλι, την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της, Πέπε, και φυσικά τον καλύτερό της παίκτη την τελευταία διετία, Ομπαμεγιάνγκ. Ο 23χρονος αριστεροπόδαρος άσος με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο συνέβαλε σοβαρά στον απόκλεισμό της, αλλά επιβεβαίωσε και τα άκρως θετικά σχόλια που ακούγονταν γι' αυτόν στο Λονδίνο μετά τις αναμετρήσεις με την Τότεναμ στο Champions League».

Χωράει όμως στο ρόστερ του Αρτέτα; «Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ΝΑΙ, αφού ο «wonderkid» Σακα αγωνίζεται εκεί κατά συνθήκη -είναι χαφ-, ο ασταθής Κολάσινατς έχει φέτος μόλις 10 (!) ενενηντάλεπτα και ο Τιέρνεϊ, που μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξί μπακ, είναι αρκετά επιρρεπής σε τραυματισμούς και ακόμα δεν έχει πείσει για την αξία του», καταλήγει ο Γεράσιμος Καλλιβοκάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα πάρει παίκτη από τη β΄ Τουρκίας ο Ολυμπιακός; Ρεπορτάζ που δείχνει ότι υπάρχει καπνός!