Ολυμπιακός - Κώστας Τσιμίκας: Ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στις αναφορές των ιταλικών media δεν πρέπει να δίνεται. Πάντα τουλάχιστον.

Αποδείχτηκε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, με αφορμή την προσπάθεια της Νάπολι να αποκτήσει τον Κώστα Τσιμίκα. Εστω και με ελληνική συνδρομή τα ποσά που γράφονταν στους γείτονες ξεπερνούσαν κατά πολύ την οποιαδήποτε πραγματικότητα.

Οι «παρτενοπέι», όπως έχουμε ξεκαθαρίσει από τον sportdog, ποτέ δεν ανέβασαν την προσφορά τους πάνω από τα 12 εκατ. ευρώ (μετρητά) και μάλιστα, επειδή ακριβώς διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει σύγκλιση, από πολύ νωρίς στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, έκοψαν κάθε επαφή και προσπάθεια επικοινωνίας με τον Ολυμπιακό.

Τώρα που φαίνεται πως επανήλθαν, η πραγματικότητα είναι πως «συντηρούν» την επικοινωνία τόσο με τον Ολυμπιακό (μέσω των μανατζερικών καναλιών που και από τους «ερυθρόλευκους» έχουν… έγκριση για επικοινωνία και προώθηση των επαφών – κάτι που συνηθίζεται και είναι απαραίτητο στη σύγχρονη μορφή της πραγματοποίησης διάφορων μεταγραφικών deals) όσο και με την πλευρά του Τσιμίκα.

Ούτε όμως νέα, πόσο μάλλον βελτιωμένη, πρόταση έχουν κάνει και φυσικά δεν υπάρχει – όπως Ιταλός δημοσιογράφος τουίταρε χτες – καμία συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων (εδώ πλέον καλά καλά δεν υπάρχει καν η θετική στάση που υπήρχε τον Ιανουάριο από την πλευρά του ποδοσφαιριστή).

Και δεν γίνεται να υπάρξει όχι λόγω πανδημίας (που προφανώς παίζει τον δικό της ρόλο), αλλά κυρίως λόγω της εξέλιξης του «Τσίμι» που έχει παρασύρει προς τα πάνω τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Πάνω από 25 εκατ. ευρώ το ποσό που «ακούνε» πλέον οι «ερυθρόλευκοι», θα συμβιβαστούν – όπως εκτιμάται – με κάτι λιγότερο, αλλά τη δεδομένη στιγμή η απόσταση είναι πολύ μεγάλη για να την προσεγγίσουν οι Ναπολιτάνοι.

Και κυρίως, με τις αγγλικές ομάδες να έχουν (όντως) μπει στον χορό για τον διεθνή αριστερό μπακ, δεν προβλέπεται άμεσα καμία συμφωνία, ειδικά εφόσον οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί επιτρέπουν στον Ολυμπιακό να περιμένει… πλειστηριασμό προκειμένου να παραχωρήσει τον Τσιμίκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σφήνα" Ουζουνίδη για παικταρά που εξετάζει ο Ολυμπιακός για την άμυνα - Θα γίνει... μάχη!