ΑΕΚ - Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Το μόνο εύκολο στην εποχή που ζούμε, με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται λόγω πανδημίας οι γενικόλογοι ισχυρισμοί περί «ανοιγμάτων», περί προσπάθειας γεφύρωσης αποστάσεων και χασμάτων, ισχυρισμοί που πέραν του ότι δεν έχουν βάση, δεν μπορούν και να αποδειχτούν.

Ας δούμε λίγο τα δεδομένα. Στην ΑΕΚ εκτιμούν ήδη πως η χασούρα της φετινής σεζόν θα ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ. Και σύμφωνα με το εξαγγελθέν εδώ και χρόνια πλάνο αυτάρκειας της Ενωσης, τουλάχιστον μέχρι να μπει στο νέο της γήπεδο, αυτό το ποσό θα πρέπει να «ρεφαριστεί», να ισοσκελιστεί από τον προϋπολογισμό της επόμενης σεζόν, τελευταίας των «κιτρινόμαυρων» εκτός Αγιάς Σοφιάς.

Δεδομένη συνεπώς η μείωση του μπάτζετ, δεδομένες και συγκεκριμένες αποφάσεις που ενδεχομένως ανατρέψουν τα όσα γνωρίζαμε. Δεν είναι τυχαίο που στην ΑΕΚ επιβεβαιώνουν πως θα προχωρήσουν σε επαναδιαπραγμάτευση με Λας Πάλμας και Αχμάτ Γκρόζνι για τις ρήτρες αγοράς των Αραούχο και Σιμάνσκι.

Δεν είναι τυχαίο πως έχουν – επικοινωνιακά – φέρει μια τουλάχιστον πώληση βασικού ποδοσφαιρική πολύ ψηλά στη μεταγραφική τους ατζέντα, αφού με τα έσοδα εκτιμάται πως θα καλυφθεί (άμεσα και με τη μία) η «τρύπα» των 5 εκατ. ευρώ.

Προφανώς, οι μεταγραφικές προτεραιότητες της ΑΕΚ αφορούν και επικεντρώνονται ουσιαστικά σε ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Τέτοιος είναι και ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ο Σουηδός εξτρέμ για τον οποίο ο Ιλια Ιβιτς προσπάθησε τον περασμένο Ιανουάριο και φέρεται να εξακολουθεί να τον διεκδικεί, με τα τελευταία σενάρια να θέλουν τον 25χρονο άσο να έχει κάνει «άνοιγμα» προς την πλευρά της Ενωσης.

Να υπενθυμίσουμε λίγο τα δεδομένα. Τον Ιανουάριο, η πλευρά Τάνκοβιτς αξίωνε ένα συμβόλαιο 800.000 ευρώ ετησίως και πριμ υπογραφής, που μαζί με τις μανατζερικές προμήθειες, θα άγγιζε το εκατομμύριο. Ποσά που μόλις τα άκουσαν στην ΑΕΚ, άρχισαν να… τρέχουν!

Οπως πληροφορείται ο sportdog από τη Σουηδία, οι απαιτήσεις του Τάνκοβιτς δεν έχουν μειωθεί. Η έστω, δεν έχουν μειωθεί σε επίπεδο που να θεωρούνται εφικτές, υλοποιήσιμες να καλυφθούν από την ΑΕΚ. Ακόμη και αποδοχές 700.000 ευρώ για παράδειγμα, αυτομάτως θα φέρουν τον Σουηδό στο top-3 των πλέον ακριβοπληρωμένων της Ενωσης ενώ ένα ανάλογο ποσό ως πριμ υπογραφής και μανατζερικών προμηθειών θα φέρει τη σούμα (χοντρικά) στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Απλά, καθαρά και ξάστερα: παρότι ο Τάνκοβιτς όντως αρέσει, παρότι όντως ο Ιβιτς προσπαθεί να υπενθυμίζει την παρουσία του ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης του δεν έχουν μεταβληθεί σε τέτοιο επίπεδο που να δικαιολογείται οποιαδήποτε αισιοδοξία. Και σίγουρα, δεν προκύπτει αφενός το όποιο «άνοιγμα» από την πλευρά του Τάνκοβιτς, πόσο μάλλον αυτό να έχει γίνει με δεδομένα που να επιτρέπουν ουσιαστικές πιθανότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε "βόμβα" από Καρέρα - "Η ΑΕΚ δεν δίνει τόσα χρήματα - Εύχομαι στο καλύτερο στην..."!