Ολυμπιακός - Κώστας Τσιμίκας: Ομάδα που βρίσκεται σε αναζήτηση αριστερού μπακ αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη και να μην έχει γραφτεί πως τουλάχιστον εξετάζει την περίπτωση του Τσιμίκα δεν πρέπει να υπάρχει. Ανεξαρτήτως αν αυτές οι ματιές έχουν ρεαλιστική υπόσταση και μπορούν να μετουσιωθούν σε προτάσεις για τον διεθνή άσο του Ολυμπιακού, μόνο υπερβολικοί δεν είμαστε, αφού αν κάτσει κανείς και μετρήσει τις ομάδες που έχουν γραφτεί στα διεθνή media πως έχουν τουλάχιστον τσεκάρει τον «Τσίμι» ο αριθμός προσεγγίζει τις 20!

Μια εξ αυτών ήταν, σε διάφορες εποχές και φάσεις, η Πόρτο. Οι «δράκοι» έχουν βγάλει στη βιτρίνα τους τον Αλεξ Τέλες και περιμένουν να εισπράξουν τα 40 εκατ. ευρώ του buy-out του Βραζιλιάνου, είτε από την Παρί είτε από την Τσέλσι, οι οποίες και αυτήν την στιγμή εμφανίζονται ως οι βασικότερες υποψήφιες για να τον αποκτήσουν.

Στο πλαίσιο της αντικατάστασης του λοιπόν, οι πρωτοπόροι του πορτογαλικού πρωταθλήματος είχαν εμφανιστεί να τσεκάρουν τον Τσιμίκα. Ο sportdog, έγκυρα και έγκαιρα είχε ξεκαθαρίσει το ακριβές περιεχόμενο και του «ενδιαφέροντος» της Πόρτο, αλλά και το τι ακριβώς αναζητάει στο παζάρι, διευκρινίζοντας πως για πολλούς λόγους αυτό το φλερτ δεν θα μπορούσε παρά να είναι – στην καλύτερη των περιπτώσεων – όψιμο.

Ενδεικτικό άλλωστε το γεγονός για το που κοιτάνε πλέον οι «δράκοι», αλλά και το πώς στοχεύουν στις μεταγραφικές τους αναζητήσεις, τα σημερινά πρωτοσέλιδα δύο πορτογαλικών εφημερίδων, της A’ Bola και της Record, οι οποίες εμφανίζουν δύο διαφορετικούς στόχους της Πόρτο ως βασικούς υποψήφιους για να καλύψουν το κενό που θα αφήσει η πώληση του Τέλες.

Πρόκειται για τον 24χρονο αριστερό μπακ Αλφόνσο Πεντράθα, ο οποίος αγωνίζεται στη Βιγιαρεάλ δανεικός από την Μπέτις και τον 22χρονο μπακ της Αλμερία, ομάδα της Σεγούντα (!), Ιβάν Μάρτος! Τσιμίκας, πουθενά και καμία απολύτως αναφορά…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια έκπληξη με Τοροσίδη και Αβραάμ - Να τι αποφάσισε ο Μαρτίνς - Τι θα κάνει ο Μαρινακης