Facebook Pixel "Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, αλλά..."
| 2011-10-17 21:11:00

"Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, αλλά..."

"Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, αλλά..."

Ο Φάνης Γκέκας με συνέντευξή του στο katimagiko.gr αναλύει την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού, Ντόρτμουντ, ενώ μίλησε και για τα σενάρια που τον έφερναν στο λιμάνι το καλοκαίρι.

Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός αναλύει, μεταξύ άλλων, τα θετικά και τα αρνητικά των πρωταθλητών Γερμανίας, τι πρέπει να προσέξουν και πού πρέπει να χτυπήσουν, αλλά και για τα σενάρια που τον ήθελαν να μιλάει με τους πειραιώτες το περασμένο καλοκαίρι.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φάνη Γκέκα στο katimagiko.gr:

Καλησπέρα Φάνη, ξέρεις την Ντόρτμουντ πολύ καλά, μπορείς να μας πεις δύο λόγια γι' αυτήν;
«Είναι μία πολύ καλή ομάδα, αλλά ταυτόχρονα περίεργη. Δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, όμως στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να έχει βρει ρυθμό. Η Ντόρτμουντ δεν βασίζεται σε 1-2 παίκτες, αλλά στο σύνολο, το οποίο απαρτίζεται κυρίως από νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι τρέχουν ακατάπαυστα 90 λεπτά».

Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά της στοιχεία;
«Στα αρνητικά της συγκαταλέγεται πως παρουσιάζει κάποια προβλήματα κυρίως στην αμυντική της λειτουργία, τα οποία όμως δεν είναι και τόσο μεγάλα. Όσον αφορά τα θετικά της, κυκλοφορεί 90 λεπτά τη μπάλα, είναι γρήγορη και αθλητική ομάδα και καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο».

Υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής που να χρειάζεται επιπλέον προσοχή από τους παίκτες του Ολυμπιακού;
«Όπως είπα και πριν η Ντόρτμουντ δεν βασίζεται σε 1-2 συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, είναι ομάδα συνόλου. Αυτό φάνηκε και τη σεζόν που πέρασε, κατακτώντας εύκολα το πρωτάθλημα. Με λίγα λόγια είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, με ποιοτικούς και νεαρούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της».

Οι απουσίες των Τοροσίδη, Φουστέρ, Φέισα και Γέστε πιστεύεις θα επηρεάσουν τον Ολυμπιακό;
«Σίγουρα, ειδικά αυτές του Βασίλη και του Φουστέρ είναι τεράστιες απώλειες, ειδικά για ένα τέτοιο παιχνίδι όπως αυτό με την Ντόρτμουντ. Είναι καλοί παίκτες και σημαντικοί για το σύνολο του Ολυμπιακού. Ο Φέισα και ο Γέστε είναι κι αυτοί με τη σειρά τους καλοί ποδοσφαιριστές, όμως δεν έχουν παίξει ακόμα πολλά ματς ώστε να βρουν τον ρυθμό τους».

Στα εκτός έδρας παιχνίδια της η Ντόρτμουντ χάνει μέρος της δύναμης της ή είναι εξίσου δυνατή και μακριά από το «Βεστφάλεν»;
«Οπωσδήποτε και χάνει μέρος της δύναμής της. Στη Γερμανία δεν πολυφαίνεται αυτό, όμως στην Ευρώπη δεν δείχνει το ίδιο πρόσωπο εντός και εκτός έδρας. Αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βιαστεί ή να παρασυρθεί από τον κόσμο και να ανοιχτεί για να πετύχει κάποιο τέρμα, γιατί μπορεί να το “πληρώσει” ακριβά».

Κατά τη γνώμη σου, πού θεωρείς ότι πρέπει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός την Ντόρτμουντ;
«Όπως είπα και πριν, στο κέντρο της άμυνας παρουσιάζει κάποιες αστάθειες την φετινή σεζόν και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Δεν υπάρχει η περσινή χημεία στην αμυντική λειτουργία της κι αυτό είναι ένα θέμα».

Θεωρείς ότι η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων επηρέασε αρνητικά τον Ολυμπιακό;
«Αναμφίβολα και τον επηρέασε. Αυτό φάνηκε και από τους τραυματισμούς ποδοσφαιριστών του, αφού αν δεν υπήρχαν τα ματς των εθνικών ομάδων πιθανότατα δεν θα υπήρχαν τραυματισμοί, ενώ και ο Ολυμπιακός δεν θα έχανε τον ρυθμό που είχε αρχίσει να βρίσκει».

Πιστεύεις πως η εμπειρία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ του δίνει ένα παραπάνω πλεονέκτημα έναντι της Ντόρτμουντ, η οποία δεν έχει την ανάλογη εμπειρία από τέτοια ματς;
«Είναι μία ευκαιρία αυτή για τον Ολυμπιακό, αφού η Ντόρτμουντ απέχει αρκετά χρόνια από την διοργάνωση. Επίσης, είναι μία νέα ομάδα με νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν έχουν τις απαιτούμενες εμπειρίες από τέτοια ματς. Είναι διαφορετικά τα παιχνίδια στο γερμανικό πρωτάθλημα και διαφορετικά στην Ευρώπη. Αυτό ίσως να παίξει το ρόλο του στη διάρκεια του αγώνα».

Το περασμένο καλοκαίρι πολλά σενάρια σε ήθελαν να συζητάς το ενδεχόμενο μεταγραφής σου στον Ολυμπιακό. Αλήθεια, πόσο κοντά έφτασες στο να φορέσεις τα ερυθρόλευκα;
«Ποτέ δεν υπήρξαν συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, παρά τα όσα γνωρίζω ότι γράφτηκαν στον Τύπο».

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags