Ένα σχετικό ρεπορτάζ του sportdog προ εβδομάδων ήταν αυτό που άναψε την σπίθα που τις τελευταίες μέρες έχει γίνει φλόγα αναφορικά με τον αριθμό των αναμενόμενων μεταγραφών που θα κάνει ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι. Και μπορεί η… πλειοδοσία να δίνει και να παίρνει, ο «σκύλος» όμως θα παραμείνει και θα στηρίξει την αιρετική του – εξ αρχής – άποψη.

Η πανδημία έχει προκαλέσει ζημιά και έχει αλλοιώσει όχι μόνο το μπάτζετ το οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί ο Τσάβι Ρόκα, αλλά και την ποσότητα του αριθμού των μεταγραφών που θα ήθελε ο Καταλανός να κάνει. Και μην ξεχνάμε – αφού επιβάλλεται να τονιστεί – πως σε μια από τις συνεντεύξεις που έδωσε ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού στο διάστημα της καραντίνας υπεραμύνθηκε της τόνωσης και του πλάνου ελληνοποίησης αλλά και της περαιτέρω αξιοποίησης των παιδιών των ακαδημιών, κάτι που προφανώς δεν συνάδει με αυξημένο αριθμό μεταγραφών.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα σίγουρα. Δύο δεξιοί μπακ και ένας αριστερός. Αυτά και μόνο! Ούτε καν προσθήκη εξτρέμ δεν είναι δεδομένη (πόσο μάλλον δύο που λέγεται δεξιά και αριστερά). Σε σχέση με τη φετινή σεζόν, ο αριθμός των εξτρέμ στο ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν έχει μειωθεί. Χατζηγιοβάννης, Εμμανουηλίδης που επιστρέφει και (υπό προϋποθέσεις, παρότι το πλάνο δεν τους φέρνει να αγωνίζονται στη συγκεκριμένη θέση) μπορούν να τραβηχτούν στα άκρα οι Μπουζούκης, Κολοβός, Χατζηθεοδωρίδης.

Στο ρόστερ μάλιστα υπάρχουν οι Μπεκ, Μολό. Και για τους δυο θα γίνει προσπάθεια λύσης συμβολαίων, αλλά το περυσινό πάθημα επιβάλλει μικρό καλάθι, πόσο μάλλον όταν φαίνεται και μια τάση – ειδικά για τον Δανό – να «προβληθεί» επικοινωνιακά μήπως και καταφέρει να γυρίσει το φύλλο στα επερχόμενα play-off.

Για χαφ, τα έχουμε πει και επιμένουμε. Αν τελικά μείνει ο Δώνης, δεδομένα δεν θα γίνει προσθήκη εν δυνάμει βασικού, πολύ σοβαρό ενδεχόμενο είναι να μην γίνει καν προσθήκη. Αν αποχωρήσει ο 26χρονος μέσος, ναι, θα αποκτηθεί αντικαταστάτης.

Τέλος, για την επίθεση, κουβέντα μπορεί να γίνει μόνο σε περίπτωση αποχώρησης του Μακέντα. Μέχρι λοιπόν να έρθει πρόταση για τον Ιταλό και να φύγει, είναι μάλλον άσκοπο να συζητάμε για μια θέση στην επίθεση, η οποία αυτήν την στιγμή αριθμοί 4+1 παίκτες (Καρλίτος, Μακέντα, Περέα, Καμπετσής + Εμμανουηλίδης), ενώ ο Ρόκα θέλει να παραμείνει στο ρόστερ και να πάρει μια ακόμη ευκαιρία και ο Βέργος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διέρρευσε το πλάνο Γιαννακόπουλου - Μόνο τρεις παίκτες μένουν σίγουρα στον ΠΑΟ - Έρχεται... λαίλαπα