Facebook Pixel Sportdog.gr | Δύο "μπαμ" Ίβιτς - "Χαμός" στην ΑΕΚ με Τσάμπιονς Λιγκ - Όνειρο ο Γκαρσία - Τα σκάει σε "πράσινο";
| 2020-06-04 14:06:00

Δύο "μπαμ" Ίβιτς - "Χαμός" στην ΑΕΚ με Τσάμπιονς Λιγκ - Όνειρο ο Γκαρσία - Τα σκάει σε "πράσινο";

του Γιώργου Θεοδωράκη
Δύο "μπαμ" Ίβιτς - "Χαμός" στην ΑΕΚ με Τσάμπιονς Λιγκ - Όνειρο ο Γκαρσία - Τα σκάει σε "πράσινο";

Δεδομένες εδώ και καιρό οι μεταγραφικές προτεραιότητες της ΑΕΚ. Όταν και εφόσον ο Ίλια Ίβιτς πάρει το πράσινο φως από τον Δημήτρη Μελισσανίδη προκειμένου να δραστηριοποιηθεί έμπρακτα και ουσιαστικά στο παζάρι, τότε δύο θα είναι οι προτεραιότητές του. Ένας εξτρέμ, κατά προτίμηση με δυνατότητα να παίζει στο αριστερό άκρο και -πιθανότατα- ένας αριστερός μπακ, ο οποίος και θα πλαισιώσει τον Λόπες.

Από εκεί και πέρα, οι έξτρα κινήσεις και προσθήκες θα έχουν να κάνουν με ενδεχόμενες αποχωρήσεις. Οποιος δηλαδή φεύγει, θα αντικαθίσταται. Το συγκεκριμένο, σαφέστατο πλαίσιο δεν σημαίνει πως περιορίζει και τα σενάρια και τη μεταγραφολογία. Κάθε άλλο. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως θα πρέπει να δίνουμε και ιδιαίτερη σημασία σε αυτά, τουλάχιστον μέχρι να αποσαφηνιστεί η κατάσταση στην AΕΚ.

Διαφορετικά τα δεδομένα αν η Ένωση τερματίσει 2η και έτσι διεκδικήσει μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ και διαφορετικά αν μείνει στην 3η θέση και παίξει στα προκριματικά του Γιουρόπα (μια ακόμη δηλαδή παράμετρος ως προς το εύρος των μεταγραφικών επιλογών της. Το χρονικό διάστημα, προφανώς, δεν αναιρείται).

Σε κάθε περίπτωση όμως, χαφ οι Κιτρινόμαυροι και δεξιό μπακ δεν αναζητούν. Ζωή να έχουν, οι κεντρικοί μέσοι στο ρόστερ της Ενωσης είναι υπερ-αρκετοί. Ακόμη και με τις δυσκολίες που εμφανίζονται τις τελευταίες ώρες για την αγορά του Σιμάνσκι, οι οποίες όμως μοιάζει πως τελικά δεν θα είναι ικανές να αποτρέψουν την απόκτηση του και το γεγονός ότι ο Γαλανόπουλος μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, ανάγκη για προσθήκη στο κέντρο, άμεσα τουλάχιστον, δεν υπάρχει.

Ακόμη και αν υπάρχει η δυνατότητα αυτή η προσθήκη να αφορά έναν τόσο ποιοτικό παίκτη όσο είναι ο Ισπανός χαφ Αλέις Γκαρσία για τον οποίο έγινε λόγος στην πατρίδα του πως βρίσκεται μεταξύ αυτών που εξετάζει η ΑΕΚ. Και επίσης, με τη δεδομένη παρουσία των Μπακάκη και Παουλίνιο, θέμα και τρίτου δεξιού μπακ, δεν προβλέπεται.

Ακόμη και αν βρίσκονταν λύση στο συμβόλαιο του Πορτογάλου (έχει έναν ακόμη χρόνο), σε επιλογή τύπου Γιόχανσον, ο οποίος αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα πως εξετάζεται από την AΕΚ, η Ένωση δεν θα πήγαινε. Και ο λόγος είναι πολύ απλός: ο Σουηδός ψάχνει συμβόλαιο που να ξεπερνάει τις 350.000 ευρώ και τέτοιο η AΕΚ δεν προσφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Τρελάθηκε" ο Τίγρης! Ξαφνική "σφήνα" στον Ολυμπιακό για άσο του ΠΑΟ - Θα γίνει... μακελειό

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags