Παναθηναϊκός - Γιάννης Αλαφούζος: Ανεξαρτήτως αν διαχειρίζεται μεγαλύτερο ή μικρότερο μπάτζετ (που είναι προφανές πως έχει σαφώς περισσότερη… άπλα), ανεξαρτήτως αν προτιμάει ή όχι τους ξένους ποδοσφαιριστές και ανεξαρτήτως αν το πλάνο που υιοθετεί δεν είναι ανάλογο των όσων κατ’ επανάληψη έχει δεσμευτεί σχετικά με στήριξη των παιδιών της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, αυτό που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει στις μέχρι στιγμής επιλογές του Τσάβι Ρόκα είναι πως οι επιλογές του, όλες του οι ως τώρα επιλογές, είναι καλοί ποδοσφαιριστές.

Ποδοσφαιριστές με εμπειρίες, παραστάσεις, βιογραφικό καλό, όχι προβλήματα τραυματισμών. Στοιχεία δηλαδή που είτε δεν υπήρχαν στις προσθήκες των προηγούμενων χρόνων είτε… περίσσευαν (αν μιλάμε για το ιατρικό τους ιστορικό). «Καθρέφτης» φυσικά για όλους το γήπεδο, κανείς δεν έπαιξε ποτέ μόνο με το βιογραφικό, αλλά είναι γεγονός πως στα χαρτιά τουλάχιστον ο Ρόκα δεν πετάει τα χρήματα που του έχει προσφέρει ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού για να κινηθεί.

Και εδώ ακριβώς είναι η ειδοποιός διαφορά. Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν είναι εδώ και πολύ καιρό απόμακρος, ξεκομμένος από το ποδοσφαιρικό τμήμα και από το ποδόσφαιρο γενικότερα. Για τους δικούς του λόγους, ασχολείται. Για την ακρίβεια, υπέρ-ασχολείται. Και όχι μόνο με θέματα Παναθηναϊκού. Μοιραία λοιπόν, επειδή πρόκειται για άνθρωπο και επιχειρηματία με γνώμη και άποψη, σε αρκετά θέματα θα συμπεριφέρεται και θα λειτουργεί ως ένας κλασικός ποδοσφαιρικός παράγοντας, χωρίς τεχνοκρατική δηλαδή διάθεση, αλλά με τον συναισθηματισμό (ακόμη και σε λογικές… σκοπιμότητας) ενίοτε να κυριαρχεί.

Αυτό δεν σημαίνει πως υποσκάπτει τον Ρόκα. Ούτε και τον «καπελώνει», ή αμφισβητεί τις επιλογές του. Επίσης, αυτό ακριβώς υποδηλώνει πως οποιαδήποτε επιλογή του Καταλανού έχει την έγκριση του Αλαφούζου. Αν λοιπόν ο Ρόκα μπαίνει σε διαδικασία να αποψιλώσει το ελληνικό στοιχείο (που δεν το κάνει αλλά λέμε τώρα) – όπως πρώιμα κατηγορείται – το κάνει με την έγκριση και τις ευλογίες του «Αλαφού».

Ολη αυτή η επικοινωνιακή επίθεση που δέχεται ο Ρόκα το τελευταίο διάστημα είναι… καταγεγραμμένη τόσο από τον ίδιο τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού όσο πλέον και από τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο. Είπαμε, ο ιδιοκτήτης του «τριφυλλιού» πλέον υπέρ-ασχολείται και δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Όταν λοιπόν άμεσα αμφισβητούνται οι δικές του επιλογές, που εκφράζονται μέσω των κινήσεων του στενότερου αυτήν την στιγμή συνεργάτη του (ή αν θέλετε του εκφραστή της πολιτικής του στο αγωνιστικό τμήμα), το θεωρεί ως άμεση αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του.

Και όπως δείχνει συνεχώς τους τελευταίους 18 μήνες, όχι μόνο δεν επηρεάζεται από αυτήν την αμφισβήτηση, όχι μόνο δεν αλλάζει ρότα, αλλά όσοι – θεωρεί πως – του επιτίθενται, ταυτοποιούνται, καταγράφονται και σίγουρα δεν ξεχνιούνται. Και για έναν Παναθηναϊκό ο οποίος πλέον δίνει συμβόλαια του μισού εκατομμύριου, περιορίζοντας συνεχώς τις οφειλές του και αποπληρώνοντας συνεπέστατα όλα του τα χρέη, τέτοιες είσοδοι σε «μαύρα κατάστιχα» δεν ευνοούν όσους επιδιώκουν να συνεργαστούν με τον σύλλογο.

Η προσπαθούν, προφανώς άκομψα όπως φαίνεται, να δημιουργήσουν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν, όπως για παράδειγμα με τις συνεχείς επιθέσεις προς τον Ρόκα για την «ισπανοποιήση» του Παναθηναϊκού. Υπενθυμίζουμε πως ο Νταμπίζας πέρυσι – η αποτελεσματικότητα και επιτυχίες των επιλογών του οποίου δεν χρειάζεται να επισημανθεί για νιοστή φορά… - σε σύνολο 9 καλοκαιρινών προσθηκών, έφερε μόνο έναν (1) Ελληνα ποδοσφαιριστή.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Δημήτρης είναι εδώ! Post-φωτιά στο Instagram για Ολυμπιακό, Ευρωλίγκα - Βροχή τα σχόλια! (ΦΩΤΟ)