Facebook Pixel Τρελό... δωράκι Άρη σε ΠΑΟΚ - Πήρε 2-2 από ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ - Έπεσε τρίτη και τώρα το Κύπελλο (vid)
| 2020-06-20 23:30:00

Τρελό... δωράκι Άρη σε ΠΑΟΚ - Πήρε 2-2 από ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ - Έπεσε τρίτη και τώρα το Κύπελλο (vid)

του Δημήτρη Σκούφου
Τρελό... δωράκι Άρη σε ΠΑΟΚ - Πήρε 2-2 από ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ - Έπεσε τρίτη και τώρα το Κύπελλο (vid)

Ισόπαλοι 2-2 αναδείχτηκαν ΑΕΚ και Άρης στο ΟΑΚΑ, μετά από ματς με δύο πέναλτι, VAR και πολλές αναγκαστικές αλλαγές. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ απώλεσε την διαφορά δύο βαθμών που είχε με τον ΠΑΟΚ και πλέον αμφότεροι οι Δικέφαλοι ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση και αναμένεται μεγάλη μάχη για τo εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Ο Άρης προηγήθηκε με πέναλτι του Γκάμα στο 55', όμως η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Αραούχο στο 62'. Και πάλι όμως οι Κίτρινοι πήραν προβάδισμα με κεφαλιά του Μαρτίνες στο 75', με την Ένωση να παίρνει τον βαθμό με πέναλτι του Ολιβέιρα στο 86'.

Πώς παρατάχθηκαν

Στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Όγκνιεν Βράνιες, ο Μάσιμο Καρέρα παρέταξε την ΑΕΚ με τον Μπάρκα στο τέρμα, τους Σβάρνα-Οικονόμου στο κέντρο της άμυνας, τον Μπακάκη στο δεξί άκρο και τον Λόπες στο αριστερό. Οι Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι ήταν τα δύο χαφ, μπροστά τους «δεκάρι» ο Μάνταλος, αριστερά στην επίθεση ο Λιβάγια, δεξιά ο Βέρντε και στην κορυφή ο Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του.

Από πλευράς Άρη, ο Μίχαελ Ένινγκ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, έχοντας στο μυαλό και της ρεβάνς των δύο ομάδων για το Κύπελλο την ερχόμενη Τετάρτη στο «Βικελίδης». Συγκεκριμένα, ο Κουέστα ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Δεληζήσης-Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας, ο Ρόουζ δεξιά και ο Σόουζα αριστερά. Οι Ματίγια και Σάσα πήραν θέση στα χαφ, τριάδα μπροστά ήταν οι Μπρούνο Γκάμα, Τόνσο, Φετφατζίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μαντσίνι.

Το ματς

Φουριόζα ξεκίνησε το παιχνίδι η ΑΕΚ, αφού μόλις στο 4’ απώλεσε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της με πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός δέχτηκε την μπάλα από κεφαλιά-γέμισμα του Σιμάνσκι και εντελώς μόνος του έκανε μια κεφαλιά-ψαράκι, όμως ο Κουέστα απέκρουσε και μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Η Ένωση είχε το πάνω χέρι, την ώρα που ο Άρης αναγκάστηκε να προβεί σε δύο αλλαγές, λόγω τραυματισμών, αρχικά του Βέλεθ στο 13’ και έπειτα του Σόουζα στο 30’.

Αυτές οι αλλαγές στο βασικό σχήμα δημιούργησαν αναδιοργάνωση στην ομάδα του Ένινγκ, που δεν μπορούσε να απειλήσει την ΑΕΚ, η οποία συνέχισε να πιέζει, χάνοντας ακόμα μία καλή φάση με σουτ του Βέρντε στο 36΄, που έβγαλε σε κόρνερ ο Κουέστα.

Στο 40’ ο Μάνταλος πήρε την μπάλα από δεξιά και έβγαλε την σέντρα μέσα στην περιοχή, όπου περίμενε ο Σιμάνσκι, όμως το σουτ που έπιασε ο Πολωνός έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα του Άρη. Ένας Άρης, που το μόνο που κατάφερε να κάνει για να γίνει αισθητός στην περιοχή της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, ήταν ένα απευθείας χτύπημα φάουλ του Ματίγια, το οποίο κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Μπάρκα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι Κιτρινόμαυροι έχασαν ακόμα μία τεράστια ευκαιρία, καθώς ο Αραούχο έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Κίτρινων και έφτασε φάτσα με τον Κουέστα, όμως το πλάσε που έκανε έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ισπανού κίπερ.

Το δεύτερο ημίχρονο επιφύλασσε απίστευτες συγκινήσεις, αφού η ροή του ματς άλλαξε άρδην και μας πρόσφερε τέσσερα γκολ με δύο πέναλτι, VAR και ανατροπές. Αρχικά, στο 52' ο Μάνταλος κράτησε τον Μπα μέσα στη περιοχή, για αχρείαστο λόγο και ο Παπαπέτρου μετά από χρήση του VAR έδωσε το πέναλτι, με τον Μπρούνο Γκάμα να το μετουσιώνει σε γκολ στο 55', ανοίγοντας το σκορ για τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Η φάση έφερε τις διαμαρτυρίες της ΑΕΚ και ιδιαίτερα του Μάνταλου, αλλά και του Μπάρκα, ο οποίος είπε στον Παπαπέτρου ότι πριν το τράβηγμα του αρχηγού της Ένωσης, ο Μπα του είχε κάνει φάουλ.

Οι Θεσσαλονικείς δεν κράτησαν για πολύ το προβάδισμα, αφού στο 62' ο Μάνταλος έφυγε από αριστέρα, έβγαλε την σέντρα και ο Αραούχο μέσα από τη περιοχή έπιασε το πλασέ στην κίνηση και νίκησε τον Κουέστα για το 1-1. Η ισοφάριση ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων, που άρχισαν να πιέζουν πολύ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 69' με τον Σιμάνσκι, που από τρομερά πλεονεκτική θέση (ύψος του πέναλτι) έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ είχε το πάνω χέρι και πίεζε ασφυκτικά, ο Άρης έκανε την έκπληξη και πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 75'. Ο Τόνσο έκανε ωραία σέντρα από αριστερά και ο Μαρτίνες, που είχε μπει λίγα λεπτά πριν στο ματς, έπιασε δύσκολη κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπάρκα για το 1-2.

Στο 84' ο Τόνσο έριξε τον Ολιβέιρα μέσα στην περιοχή, με τον Παπαπέτρου να υποδεικνύει νέο πέναλτι, έπειτα από χρήση του VAR και τον Ολιβέιρα να το εκτελεί εύστοχα στο 86' για το 2-2, που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, καθώς στο 93' ο Πορτογάλος επιθετικός είδε τον Κουέστα να αποκρούει το σουτ που έκανε από δεξιά μέσα στην περιοχή.

Με αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ έπεσε τρίτη, αλλά στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ, και πλέον στρέφει την προσοχή της στο ματς της Τετάρτης, ξανά με τον Άρη για την ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου, στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκης (87' Παουλίνιο), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Λιβάια (59' Ολιβέιρα), Βέρντε (81' Αλμπάνης), Αραούχο

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ (60' Ντιγκινί), Σόουζα (30' Λάρσον), Δεληζήσης, Βέλεθ (13' Μπα), Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (60' Μαρτινές), Τόνσο, Γκάμα, Μαντσίνι

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ του αγώνα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags