Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Γιατί τρελάθηκε ο Αλαφούζος με Δώνη, τι έκανε μετά το ντέρμπι!
| 2020-06-22 09:56:00

Κόλαση στον ΠΑΟ - Γιατί τρελάθηκε ο Αλαφούζος με Δώνη - Τι έκανε μετά το ντέρμπι - Χοντρό παρασκήνιο

του Νίκου Στεργίου
Κόλαση στον ΠΑΟ - Γιατί τρελάθηκε ο Αλαφούζος με Δώνη - Τι έκανε μετά το ντέρμπι - Χοντρό παρασκήνιο

Παναθηναϊκός: Μετά την περίφημη παράδοση της επιστολής, με την οποία ο Γιώργος Δώνης -άκομψα ομολογουμένως- ενημερώνονταν για την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου για τη μη συνέχιση της συνεργασίας τους μετά το τέλος των play off, έγιναν αρκετά. Πρώτα η διαρροή της επιστολής, για την οποία ο ιδιοκτήτης "χρέωσε" τον προπονητή (παρότι ο ίδιος το αρνήθηκε).

Η ένταση από αυτή τη δημοσιοποίηση -που έφτασε μέχρι και στη σοβαρότατη σκέψη τότε, του Αλαφούζου για άμεση απομάκρυνση του Δώνη- καταλάγιασε με επικοινωνία των δύο ανδρών με την οποία αποφασίστηκε η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ηρεμία ως το τέλος του μίνι πρωταθλήματος και η τότε συζήτηση για το όσο το δυνατόν πιο συναινετικό και κόσμιο "διάζυγιο".

Λόγια όμως. Η απόφαση του Δώνη να πάει, χωρίς να ενημερώσει και χωρίς να ζητήσει την άδεια κανενός, στην κυριάκατικη τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού του προέδρου του Ολυμπιακού, την περασμένη εβδομάδα, προκάλεσε εντονότατο εκνευρισμό στον ιδιοκτήτη των "πράσινων", που συνδυάστηκε και με την ανερμάτιστη εικόνα στο γήπεδο κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι εξελίξεις στη διάρκεια της εβδομάδας, με την οριστικοποίηση της μη επέκτασης των συμβολαίων έστω για ένα μήνα των Ζαχίντ, Γιόχανσον, Ινσούα, Δώνη, αποτέλεσαν ακόμη ένα κομμάτι της κόντρας των δύο ανδρών, με τον Δώνη να θεωρεί πως είναι μέρος της διοικητικής ανυπαρξίας η συγκεκριμένη εξέλιξη, που τον άφηνε "γυμνό" από επιλογές στο υπόλοιπο των play off.

Βέβαια, ήταν αυτός που έβαλε χθες το βράδυ στο γήπεδο βασικό για τρίτο σερί ματς τον Ζαχίντ, μόνο και μόνο για να τον κάνει αλλαγή για δεύτερο σερί στο ημίχρονο, γνωρίζοντας πως θα ήταν το τελευταίο του στην Ελλάδα. Ηταν αυτός που κράτησε σε όλο το παιχνίδι τον γιο του, στο δικό του τελευταίο ματς με τα πράσινα, χωρίς σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει την παρουσία του (κακός στα play off). Βάζοντας δηλαδή ποδοσφαιριστές που δεν πρόκειται να συνεχίσουν από... σήμερα στην ομάδα, αντί να δώσει ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές που θα είναι σε αυτήν, είτε στο υπόλοιπο της σεζόν είτε και στην επόμενη.

Η συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού στο γήπεδο προφανώς προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο, διοικητικό, εκνευρισμό, με τις δηλώσεις του Δώνη να τον φτάνουν -και πάλι- στο ταβάνι! Ο Αλαφούζος ήταν έξαλλος, θεωρώντας πως το "τρένο" αποποιείται τις δικές του ευθύνες για την εικόνα της ομάδας, μεταφέροντας τες στη διοίκηση και στους παίκτες και πως ανεξαρτήτως συνθηκών δεν είναι δυνατόν να τις επικαλείται (τις συνθήκες) ενώ έχει τη δυνατότητα ορθολογικότερων επιλογών.

Η επιλογή του άμεσου διαζυγίου έχει προκύψει και πάλι δυναμικά από χθες, αφού ο Αλαφούζος θεωρεί πως ο Δώνης προκαλεί την άμεση απόλυσή του, κάνοντας ό,τι μπορεί προκειμένου να την... επισπεύσει και προφανώς ό,τι μπορεί προκειμένου το διαζύγιο να μην είναι τελικά συναινετικό. Θεωρεί ο Αλαφούζος πως η κατάσταση στον επόμενο ένα μήνα μέχρι να τελειώσει η σεζόν θα γίνει χειρότερη γι’ αυτό και ζυγίζει τα δεδομένα.

Από τη μια, η σχεδόν διπλάσια αποζημίωση που θα προσφέρει τώρα στον Δώνη σε περίπτωση που τον απολύσει άμεσα αντί για το τέλος της σεζόν (με συναινετικό, τότε, "διαζύγιο", όπως είχαν συμφωνήσει οι δυο πλευρές) -κάτι που θεωρεί εύλογα ο Αλαφούζος πως είναι η τελική σκοπιμότητα του Έλληνα προπονητή- και από την άλλη η ολοένα και μεγαλύτερη διολίσθηση, αγωνιστική και μη, ως το τέλος της χρονιάς που μόνο κακό θα κάνει σε όσους παραμείνουν στην ομάδα και μετά τη φυγή του Δώνη και η οποία προφανώς δεν αποτιμάται με κανένα ποσό αποζημίωσης.

Το τι, τελικά, θα αποφασίσει ο ιδιοκτήτης των "πράσινων", θα διαπιστωθεί άμεσα, πιθανότατα και εντός της ημέρας.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags