ΑΕΚ: Η επιστροφή του Ογκνιεν Βράνιες στις Βρυξέλλες κάθε άλλο παρά ρόδινη φαίνεται πως είναι. Το επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκη ο Βόσνιος στόπερ για – τι άλλο; - για τα μάτια μιας γυναίκας σε νυχτερινό μαγαζί στην Μπάνια Λούκα και για το οποίο κατηγορείται (μαζί με τον αδερφό και μάνατζέρ του) για πρόκληση σωματικών βλαβών θα τον… συνοδεύσει στην επάνοδο του στην Αντερλεχτ.

Και δεν είναι καθόλου περίεργο που αρκετά δημοσιεύματα στο Βέλγιο θέλουν τους «μωβέ» να επιδιώκουν την αποδέσμευσή του. Να τον… ξεφορτωθεί θέλει η Αντερλεχτ σύμφωνα με τα αυτά τα δημοσιεύματα. Τότε όμως, γιατί «φαγώθηκαν» οι άνθρωποί της να τον επαναφέρουν στο δυναμικό τους;

Εύλογο ερώτημα, διακρίνει την αλήθεια. Ο Βράνιες έχει μιλήσει εδώ και πολύ καιρό τόσο με τον νέο τεχνικό διευθυντή της Αντερλεχτ όσο και με τον προπονητή, τον Βενσάν Κομπανί, Αμφότεροι του τόνισαν πως θα ήθελαν να τον δοκιμάσουν από την αρχή, δίνοντας του μια δεύτερη ευκαιρία στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συλλόγου.

Και τον έπεισαν. Γι’ αυτό και ο ίδιος ο Βράνιες όπου στέκονταν και όπου βρίσκονταν, πριν καν κιόλας προκύψει θέμα, έλεγε πως θα είναι στις Βρυξέλλες την 1η Ιουλίου, οπότε και του είχε ζητηθεί και ο ίδιος είχε συμφωνήσει. Αν πάει καλά, αν δουλέψει, τότε θα παραμείνει.

Αλλιώς, ναι, τότε η Αντερλεχτ θα κυνηγήσει ένα «διαζύγιο». Οριστικό αν μπορέσει, σίγουρα όμως όχι κοστοβόρο. Η επιδίωξη του βελγικού club σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι είτε πώληση του Βράνιες, έστω και με πρόταση… ενός ευρώ είτε δανεισμός του, με κάλυψη από την ομάδα που θα τον δανειστεί του 100% του τεράστιο συμβολαίου του (900.000 ευρώ) και θέσπιση υποχρεωτικής option αγοράς.

Επιλογές που σε περίπτωση που δεν παραμείνει ο Βράνιες στις Βρυξέλλες αποσκοπούν σε ένα και μόνο ζητούμενο για την Αντερλεχτ: να μη δαπανήσει περαιτέρω χρήματα για τον Βόσνιο, έστω και αν αυτά είναι το 1,8 εκατ. ευρώ που έχει να πληρώσει για την εναπομείνασα διετία του συμβολαίου του Βόσνιου.

Και, παράλληλα -γιατί είναι χρήσιμο να καταγραφεί- επιλογές που προφανώς τελειώνουν οποιοδήποτε σενάριο αναθέρμανσης, οποτεδήποτε και αν και εφόσον αυτό προκύψει της διαχρονικής ιστορίας του Βόσνιου με την ΑΕΚ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΟΚ: Εκεί ετοιμάζονται να κάνουν τον τελικό Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ - Θα γίνει... μακελειό