Facebook Pixel Άρης - ΠΑΟΚ 0-2: "Περίπατος" του Δικεφάλου στο Βικελίδης (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-06-28 21:11:00

"Περίπατος" ΠΑΟΚ στο Βικελίδης – "Καθάρισε" τον Άρη και περιμένει ΑΕΚ με... άγριες διαθέσεις! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Περίπατος" ΠΑΟΚ στο Βικελίδης – "Καθάρισε" τον Άρη και περιμένει ΑΕΚ με... άγριες διαθέσεις! (Vid)

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, καθώς κυριάρχησε στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και νίκησε άνετα τον Άρη με 2-0.

Ο Δικέφαλος μπήκε δυναμικά στο ντέρμπι και έχασε πέναλτι με τον Σφιντέρσκι μόλις στο 3’, όμως εν τέλει «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο χάρη σε γκολ των Βαρέλα (36’) και Σφιντέρσκι (45+4’). Αξίζει να σημειωθεί πως η σημερινή ήταν η πρώτη φετινή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη (μετά το 2-2 στην Τούμπα και το 2-4 στο Βικελίδης).

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε κατά τρεις βαθμούς την ΑΕΚ, που έχει ματς λιγότερο (κόντρα στον Ολυμπιακό) στη μάχη της δεύτερης θέσης. Πολλά θα κριθούν την προσεχή Τετάρτη (1/7), όταν οι Θεσσαλονικείς υποδέχονται την Ένωση στην Τούμπα.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Το παιχνίδι ξεκίνησε με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Χουλιάν Κουέστα, καθώς ο γκολκίπερ του Άρη «αρνήθηκε» στον ΠΑΟΚ το γκολ σε τρεις περιπτώσεις στο πρώτο τέταρτο του ματς!

Μόλις στα 48 δευτερόλεπτα αγώνα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι, αφού ο Μπα έκανε χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή του Άρη έπειτα από μπαλιά του Μπίσεσβαρ. Ο Σφιντέρσκι ανέλαβε την εκτέλεση, όμως νικήθηκε από τον Κούεστα! Το ίδιο συνέβη και στο 10’, με τον Κουέστα να λέει «όχι» στον Μπίσεσβαρ σε τετ α τετ, ενώ ο Ισπανός πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε διαγώνιο σουτ του Γιαννούλη στο 13’ και σε τετ α τετ με τον Σφιντέρσκι στο 28’.

Ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε για την υπεροχή του στο 36’ και άνοιξε το σκορ. Για ακόμα μια φορά η άμυνα του Άρη υστέρησε και ξέχασε τον Βαρέλα σε εκτέλεση φάουλ του Στοχ. Ο Αφρικανός αμυντικός πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και νίκησε τον Κούεστα για το 1-0.

Το γκολ του ΠΑΟΚ «αφύπνισε» τον Άρη, που έφτιαξε άμεσα δύο καλές ευκαιρίες, τις πρώτες του στο ματς. Ωστόσο, ο Πασχαλάκης… μιμήθηκε τον Κουέστα και παρενέβη τόσο στο δυνατό σουτ του Γκάμα στο 41’ όσο και στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματίγια στο 43’.

Παρ’ όλα αυτά, αντί να γίνει το 1-1, ο φωτεινός πίνακας έγραψε 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ! Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Μαουρίσιο αιφνιδίασε τον Άρη εκτελώντας γρήγορα φάουλ στον χώρο του κέντρου και βρίσκοντας τον Μπίσεσβαρ. Αυτός πέρασε όμορφη κάθετη πάσα στον Σφιντέρσκι, που σκόραρε το 2-0 με αριστερό πλασέ σε τετ α τετ.

Το δεύτερο ημίχρονο «κύλησε» σε σαφώς χαμηλότερο τέμπο, με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει τον ρυθμό και να κρατά άνετα το μηδέν στα μετόπισθεν. Μάλιστα ο Δικέφαλος θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του σε τρεις περιπτώσεις. Στο 67’ ο Μάτος πήρε την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Εσίτι έκλεψε (με υποψία φάουλ) και πάσαρε στον Στοχ, αυτός έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Σφιντέρσκι, όμως ο Πολωνός πλάσαρε πάνω στον Κούεστα. Από νέα καταπληκτική σέντρα του Στοχ στο 72’ ο Σφιντέρσκι έπιασε κεφαλιά που μπλόκαρε και πάλι ο Κουέστα.

Ο Άρης ολοκλήρωσε το ντέρμπι με δέκα παίκτες, αφού ο Δεληζήσης είδε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 91’ για ανατροπή του Άκπομ πριν βγει σε θέση τετ α τετ με τον Κουέστα.

Το χαμένο πέναλτι του Σφιντέρσκι

Το 1-0 του Βαρέλα

Το 2-0 του Σφιντέρσκι

Οι συνθέσεις:

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Μπα, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Τόνσο, Γκάμα, Μαντσίνι, Ιντέγε.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (90+2' Μιχαηλίδης), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (86' Τσιγγάρας), Τζόλης (81' Ροντρίγκο), Στοχ (86' Λημνιός), Σβιντέρσκι (81' Άκπομ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags