Facebook Pixel Πρωταθλητής με... αστερίσκο ο Ολυμπιακός - Νίκησε με γκολάρες την ΑΕΚ - Περιμένει το CAS! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-06-28 23:25:00

Πρωταθλητής με... αστερίσκο ο Ολυμπιακός - Νίκησε με γκολάρες την ΑΕΚ - Περιμένει το CAS! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Πρωταθλητής με... αστερίσκο ο Ολυμπιακός - Νίκησε με γκολάρες την ΑΕΚ - Περιμένει το CAS! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του με έναν μικρό... αστερίσκο, πανηγυρίζει από σήμερα ο Ολυμπιακός! Οι Ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με 2-1 στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ και ανέβασαν την διαφορά τους από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στο +19, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τον τίτλο, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι οφ.

Φυσικά, εκκρεμεί ακόμα η απόφαση του CAS για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ για την αφαίρεση των 7 βαθμών, με την εκδίκαση του CAS να αναμένεται να διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου. Πάντως, ακόμα και να αλλάξει κάτι με την βαθμολογία, οι Πειραιώτες θα βρίσκονται ούτως ή άλλως μια ανάσα από το πρωτάθλημα.

Όσο για το ματς στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, καταφέρνοντας να πάρει προβάδισμα δύο γκολ, με μια γκολάρα του Ελ Αραμπί στο 38' και μία του Καμαρά στο 45'. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο δεύτερο, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 με τον Αραούχο στο 66'.

Πώς παρατάχθηκαν

Με αρκετές αναγκαστικές αλλαγές παρατάχθηκε η ΑΕΚ στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, αφού απουσίαζαν λόγω τιμωρίας οι Σιμόες, Ολιβέιρα και Μάνταλος και λόγω τραυματισμών οι Μπάρκας, Λόπες και Μπακάκης.

Έτσι, λοιπόν, κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Τσιντώτας, οι Τσιγκρίνσκι και Σβάρνας ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, στο δεξί άκρο ο Παουλίνιο και στο αριστερό ο Χουλτ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι, μπροστά σε τριάδα οι Αλμπάνης-Λιβάγια-Βέρντε και στην κορυφή της επίθεσης πήρε θέση ο Αραούχο.

Από πλευράς Ολυμπιακού, κάτω από τα δοκάρια βρισκόταν ο Σα και στην άμυνα ήταν οι Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο και Ελαμπντελαουί. Στο σύστημα 4-3-3 στα χαφ ξεκίνησαν μαζί πάλι οι Γκιλιέρμε – Μπουχαλάκης και Μασούρας, στα άκρα ήταν οι Φορτούνης – Μασούρας και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Το ματς

Πολύ πιο ορεξάτος σε σχέση με την ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός και προσπάθησε από το ξεκίνημα να πιέσει και να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ. Στο 5’ ο Μασούρας πήρε την ωραία κάθετη του Φορτούνη και πέρασε τον Τσιντώτα, όμως ο Σβάρνας έκανε καίρια παρέμβαση και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και το έδειχνε μέσα στο γήπεδο και στο 14’ απείλησε για πρώτη φορά σημαντικά την άμυνα της Ένωσης, όταν ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά από σέντρα του Φορτούνη, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του κίπερ των γηπεδούχων.

Στο 19’ ο Φορτούνης πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς, όταν έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και να χτυπάει έξω από την γραμμή, ενώ στο 28’ ο Μασούρας δεν μπόρεσε να πλασάρει από κοντά για να ανοίξει το σκορ.

Η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς με εμφατικό τρόπο στο 38’, αφού ο Μασούρας έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο Ελ Αραμπί πετάχτηκε στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα και με εναέριο βολέ πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ κάνοντας το 0-1 στο ΟΑΚΑ. Και σαν να μην έφτανε αυτό για την ΑΕΚ, στο 45’ ο Μπουχαλάκης έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου από τον Λιβάγια, έδωσε δεξιά στον Φορτούνη, ο οποίος γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι στον Καμαρά, που με όμορφο πλασέ «έγραψε» το 0-2.

Από την μεριά της η Ένωση δεν απείλησε ούτε μία φορά την εστία του Σα στο πρώτο μέρος, καθώς στην μοναδική προσπάθεια που πήγε να κάνει κάτι αξιόλογο, σε συνεργασία Αραούχο-Λιβάγια, ο Μπα έκανε τάκλιν και έδιωξε τον κίνδυνο για τον Ολυμπιακό.

Αλλαγμένη προς το καλύτερο ήταν στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ, καθώς ανέβασε την απόδοσή της και έχασε καλή ευκαιρία στο 49’ για να μειώσει, όμως το σουτ του Κρίστιτσιτς έφυγε λίγο άουτ. Το ματς είχε ανοίξει αρκετά, με τον Ολυμπιακό να απειλεί με ένα σουτ του Μασούρα στο 52’, ενώ δύο λεπτά πριν ο Ελ Αραμπί είχε σκοράρει στην αντεπίθεση, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ.

Στο 58’ ο Φορτούνης σούταρε στην αγκαλιά του Τσιντώτα, με τους γηπεδούχους να αυξάνουν την πίεσή τους μετά το 60’ και να έχουν ένα τρίλεπτο-φωτιά, που κατέληξε τελικά σε γκολ.

Στο 64’ ο Χουλτ μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε το σουτ, όμως ο Σα απέκρουσε, ενώ στο 65’ παραλίγο να σημειωθεί αυτογκόλ, όταν ο Ελ Αραμπί έστειλε άθελά του την μπάλα προς τον Σα, αλλά ο Πορτογάλος κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.

Η πίεση απέφερε καρπούς για την ΑΕΚ, καθώς στο 66’ ο Λιβάγια εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αραούχο έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ομάρ, στη συνέχεια ο Σα απέκρουσε, αλλά ο Αργεντινός πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1. Το γκολ έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους Κιτρινόμαυρους, που είχαν καταφέρει να ανησυχήσουν τον Ολυμπιακό, σχεδόν σε όλες τις στημένες φάσεις.

Στο 73’ ο Οικονόμου έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Λιβάγια, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, την ώρα που ο Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε να φρεσκάρει τον Ολυμπιακό, που έδειχνε νωθρός, βάζοντας στο ματς τους Καφού, Χασάν και λίγα λεπτά πριν τον Ραντζέλοβιτς.

Στα εναπομείναντα λεπτά η ΑΕΚ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά χωρίς να καταφέρει να απειλήσει την ερυθρόλευκη άμυνα κι έτσι το 1-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τον Ολυμπιακό να παίρνει ακόμα μία νίκη και να να κατακτά και μαθηματικά τον 45ο τίτλο της ιστορίας του, αν και περιμένει έναν... αστερίσκο με την απόφαση του CAS.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας (89' Χριστόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Αλμπάνης (31' Οικονόμου), Βέρντε (83' Μαχαίρας), Λιβάγια, Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (90'+2' Λοβέρα), Φορτούνης (71' Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (77' Καφού), Αραμπί (77' Χασάν).

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ του αγώνα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags