Παναθηναϊκός: Μόνο χθες, κυκλοφόρησαν τρία ονόματα μεταγραφικών στόχων, εκτός αν έχουν ξεφύγει άλλα στην καταμέτρηση. Ο Λίκα, ο Πορτογάλος εξτρέμ που μένει ελεύθερος από την Μπελενένσες, ο Αντόνοβ, ο Σέρβος αριστερός μπακ, ο οποίος μάλιστα δεσμεύεται με συμβόλαιο στη Μουσκρούν και ο γνώριμος κάθε μεταγραφικής περιόδου των ελληνικών ομάδων, ο Αιγύπτιος αριστερός μπακ, Καρίμ Χαφέζ.

Κανείς, τη δεδομένη στιγμή, δεν φαίνεται πως συνιστά προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό. Κανείς δεν είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα του Τσάβι Ρόκα στη θέση που αγωνίζονται. Πιθανώς μάλιστα τη δεδομένη στιγμή οι μεταγραφές να μην είναι προτεραιότητα του Καταλανού, αφού πρωτεύει η άφιξη του Ντάνι Πογιάτος, η ανακοίνωσή του και από εκεί και πέρα, η προετοιμασία για τη νέα σεζόν.

Όπως και να 'χει το ασφαλέστερο στο ρεπορτάζ είναι το πλαίσιο και επειδή αυτό διαφοροποιείται καθημερινά, πάμε να δούμε τι ακριβώς έχει κατά νου ακριβώς στη μέση του καλοκαιριού ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού.

Η είδηση προκύπτει ότι ανεξαρτήτως της πληθωρικής παρουσίας του Αλεξανδρόπουλου στα play off ο Πογιάτος ψάχνει "εξάρι", έναν καθαρόαιμο αμυντικό χαφ, που προορίζει μάλιστα και για αδιαμφισβήτητο βασικό.

Αν αυτός είναι ο Ανουάρ ή όχι, κανείς δεν μπορεί να το ξέρει, το δεδομένο είναι πως στο μυαλό του Ρόκα είναι σαφές ότι ο 18χρονος αμυντικός μέσος, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, δεν μπορεί να είναι ο βασικός της ομάδας για την επόμενη σεζόν.

Από εκεί και πέρα, τα προφανή παραμένουν, αλλά πλέον η ποσότητα έχει αλλάξει. Ένας δεξιός και ένας αριστερός μπακ αναζητούνται κάτι που προφανώς σημαίνει πως ο ρόλος π.χ. του Ζαγαρίτη διατηρείται, αντίθετα τα πράγματα για τον Χατζηθεοδωρίδη, ειδικά μετά τον τραυματισμό και την απόσταση που υπήρξε στην πρώτη επαφή για την ανανέωση του συμβολαίου του δεν μοιάζουν θετικά.

Στα δεξιά, το γεγονός ότι ο Ρόκα ψάχνει για έναν ποδοσφαιριστή, προφανώς σημαίνει την παραμονή στο ρόστερ και την ενεργοποίηση του Θεοχάρη, ο οποίος πριν έναν μήνα ήταν με το 1,5 πόδι εκτός ομάδας.

Από εκεί και πέρα, ο Καταλανός θέλει (και θα πάρει) έναν ακόμη εξτρέμ, τον οποίο μάλιστα και προορίζει για βασικό, μαζί με τον Αϊτόρ. Χατζηγιοβάνης και Εμμανουηλίδης έχουν συμπληρωματικό ρόλο στην ομάδα που σχεδιάζει ο Ρόκα για την επόμενη σεζόν, γι’ αυτό και άλλωστε είναι σαφές από τη στάση του τεχνικού διευθυντή των "πράσινων" πως θα συζητούσε -για διάφορους λόγους για τον καθένα- ενδεχόμενη παραχώρησή τους.

Το ίδιο θα κάνει, όπως έχουμε αναλύσει και στο παρελθόν και στην περίπτωση του Μακέντα, επιδιώκοντας μάλιστα την πώλησή του και όχι απλώς περιμένοντας να έρθει μια πρόταση, αφού γνωρίζει πως η πρόθεση του Ιταλού είναι να μη βιαστεί και αν δεν συμφωνήσει σε νέο συμβόλαιο (που δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από μεριάς του Ρόκα) τότε να υπογράψει ελεύθερος όπου επιθυμεί από 1η Ιανουαρίου.

Κάτι που ο Καταλανός θέλει να αποφύγει γι' αυτό και όσο περνάει το καλοκαίρι τόσο και περισσότερο θα πιέζει για την πώληση του Μακέντα, τον οποίο και φυσικά -αν και εφόσον τελικά φύγει από τον Παναθηναϊκό- θα αντικαταστήσει με έναν διαφορετικού τύπου, αλλά σαφέστατα αναπληρωματικό, του Καρλίτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ασταμάτητος Αλαφούζος! Έτσι απογειώνει τον ΠΑΟ - Η επόμενη μεγάλη κίνηση - Άναυδοι οι οπαδοί