Facebook Pixel Παναθηναϊκός – ΟΦΗ: "Αντίο" με νίκη για τον Δώνη, 3-2 οι Πράσινοι
| 2020-07-19 22:01:00

Έπαιξαν και για τον κόουτς - "Αντίο" με νίκη για Δώνη σε τρελή ματσάρα - Ήρωας πάλι ο Ξενόπουλος!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Έπαιξαν και για τον κόουτς - "Αντίο" με νίκη για Δώνη σε τρελή ματσάρα - Ήρωας πάλι ο Ξενόπουλος!

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ: Παναθηναϊκός – ΟΦΗ: Με νίκη ολοκλήρωσε τη θητεία του στον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης, καθώς οι Πράσινοι επικράτησαν με 3-2 του ΟΦΗ σε ένα… χορταστικό ματς, όλα τα γκολ του οποίου σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο νεαρός γκολκίπερ Ξενόπουλος, ο οποίος στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων απέκρουσε πέναλτι για δεύτερο σερί ματς, νικώντας τον Φιγκεϊρέντο, που στη συνέχεια της φάσης αστόχησε προ κενής εστίας!

Ο Ούφε Μπεκ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, με τους Μακέντα και Χατζηγιοβάνη να πετυχαίνουν τα άλλα δύο γκολ του Τριφυλλιού. Οι Φιγκεϊρέδο και Βαζ σημείωσαν τα τέρματα του ΟΦΗ.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να παίξουν… φουλ επίθεση, με αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να εξελιχθεί σε ένα φεστιβάλ επιθετικού ποδοσφαίρου με πολλές ευκαιρίες και πέντε γκολ!

Ο ΟΦΗ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά και απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 8’, όταν ο Ξενόπουλος έκανε φοβερή διπλή απόκρουση σε διαδοχικές προσπάθειες των Νέιρα και Ναμπί. Οι Κρητικοί εξακολούθησαν να μπαίνουν μα χαρακτηριστική άνεση στην αντίπαλη περιοχή και θα είχαν ανοίξει το σκορ εάν ήταν πιο αποτελεσματικοί στις προσπάθειες των Φιγκεϊρέδο (21’) και Ναμπί (22’).

Κόντρα στη ροή του ματς, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που προηγήθηκε! Στο 27’ ο Κουρμπέλης τροφοδότησε τον Μπεκ, ο οποίος νίκησε τον Γουάλι με αριστερό διαγώνιο πλασέ, πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, η απάντηση του ΟΦΗ ήταν άμεση, αφού στο 29’ ο Φιγκεϊρέδο ξεχάστηκε από την «πράσινη» άμυνα και νίκησε τον Ξενόπουλο με κοντινό πλασέ για το 1-1.

Στο 35’ ο Παναθηναϊκός ανέκτησε το προβάδισμα, καθώς ο Μακέντα εκμεταλλεύτηκε λάθος του Γουάλι μετά από γύρισμα του Χατζηγιοβάνη και σκόραρε προ κενής εστίας. Ο ΟΦΗ είχε και πάλι απάντηση στο 38’, ισοφαρίζοντας σε 2-2! Οι Κρητικοί κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, με τον Φιγκεϊρέδο να βρίσκεται στη μεγάλη περιοχή. Ο Ζαγαρίτης τον έκοψε τελευταία στιγμή, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Βαζ, που πλάσαρε εύστοχα τον Ξενόπουλο από το ύψος του πέναλτι.

Στο 42’ ήταν η σειρά του Χατζηγιοβάνη να βρει δίχτυα με κοντινή προβολή έπειτα από σέντρα του Μακέντα, για το 3-2 του Παναθηναϊκού. Μια μεγάλη ευκαιρία του Φιγκεϊρέδο στο 45’ και μια εντυπωσιακή επέμβαση του Ξενόπουλου στο 45+2’ κράτησαν το προβάδισμα του Τριφυλλιού στο… χορταστικό πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο από άποψη ρυθμού, με τις δύο ομάδες να ρίχνουν αισθητά το τέμπο και να δημιουργούν σαφώς λιγότερες ευκαιρίες για γκολ.

Ουσιαστικά οι μοναδικές… υποψίες φάσεων στο πρώτο ημίωρο ήταν ένα σουτ του Βαζ, που πέρασε λίγο άουτ στο 52’, και ένα πλασέ του Μπεκ μετά από «1-2» με τον Μακέντα, που μπλόκαρε ο Γουάλι στο 58’. Ένα γκολ του Δεληγιαννίδη για τον ΟΦΗ στο 76’ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Ο ΟΦΗ έφτασε μια… ανάσα από την ισοφάριση στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, καθώς κέρδισε πέναλτι για χέρι του Κολοβέτσιου. Ο Φιγκεϊρέντο ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά νικήθηκε από τον Ξενόπουλο και στη συνέχεια έχασε απίστευτη ευκαιρία σουτάροντας άουτ προ κενής εστίας από τη μικρή περιοχή!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Θεοχάρης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης (46’ Αλεξανδρόπουλος), Μπουζούκης, Σερπέζης (58’ Κολοβός), Μπεκ (76’ Τζαβίδας), Χατζηγιοβάνης (68’ Αθανασακόπουλος), Μακέντα (68’ Περέα).

ΟΦΗ (4-2-3-1): Γουάλι, Μπράουν, Βίκτορ (61’ Βαφέας), Γιαννούλης, Δεληγιαννίδης, Νέιρα, Στάικος, Βαζ, Ναμπί (79’ Μίγγος), Νοικοκυράκης (79’ Σουρνάκης), Φιγκεϊρέδο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags