Όλαφ Ρέμπε - Αμπέλ Φερέιρα: Το δεδομένο, το μίνιμουμ αυτού του καλοκαιρινού έξτρα πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε χτες, επιτεύχθηκε για τον ΠΑΟΚ. Σαφώς με δράμα, προφανώς με εξωτερική παρέμβαση που δεν άρεσε καθόλου στον κόσμο, αλλά και γενικότερα στον οργανισμό, χωρίς πειστικές εμφανίσεις, με αρκετά ζόρια και προβλήματα, που προφανώς και αυξάνουν τα κεφάλαια του βιβλίου που θα μπορούσε να γράψει ο Αμπέλ Φερέιρα, όπως κατά τη διάρκεια των play off είχε πει θέλοντας να τονίσει τις δυσκολίες που έκρυβε όλη η φετινή σεζόν.

Η 2η θέση λοιπόν, έστω και με τρόπο σύμφυτο της γενικότερης προβληματικής σεζόν του «δικέφαλου» (μια ισοπαλία δηλαδή 0-0 με τον συντοπίτη Αρη, που έφτασε στην Τούμπα με μόλις μια ενδεκάδα και έναν τερματοφύλακα στον πάγκο) κατακτήθηκε και μαζί το δικαίωμα να διεκδικηθεί στα προκριματικά η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, που έχει καταντήσει σε… ψύχωση για τους περυσινούς νταμπλούχους.

Το δεδομένο λοιπόν είναι πως το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας σεζόν για τον ΠΑΟΚ έρχεται το διήμερο 25-26 Αυγούστου, οπότε και είναι προγραμματισμένο αυτό που θα δώσει στο πλαίσιο του του 2ου προκριματικού γύρου. Κοινώς σε 35 μέρες από σήμερα. Χρόνος ελάχιστος, χρόνος που πρακτικά απαγορεύει ουσιαστικές, δομικές αλλαγές.

Πρώτη, κυριότερη και ουσιαστικότερη αυτή του προπονητή. Κανέναν δεν έχει πείσει ο Αμπέλ Φερέιρα, έβγαλε τη σεζόν μόνο και μόνο επειδή δεν υπήρχε δυνατότητα – λόγω των περιορισμένων που υπάρχουν στο FFP – να απολυθεί, «αναβαθμίστηκε» μάλιστα κατά τη διάρκεια της καραντίνας σε υπεύθυνο του μεταγραφικού σχεδιασμού, με την εικόνα όμως του ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως των θετικών που είχε, στη διάρκεια των play off να επαναφέρει από την αρχή τους το θέμα της παραμονής του ή όχι στον πάγκο.

Ακόμη, τελεσιδίκο δεν είναι τίποτα. Θα γίνει όμως άμεσα, εντός των επόμενων 24ωρων, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει περιθώριο για κάτι διαφορετικό. Το μόνο σίγουρο είναι πως τίποτα δεν έχει αλλάξει αναφορικά με τη δυνατότητα του συλλόγου να αποζημιώσει και δεύτερον, ο νέος τεχνικός διευθυντής, ο Όλαφ Ρέμπε όντως έχει εισηγηθεί την παραμονή του Φερέιρα, θεωρώντας το συγκεκριμένο timing καταστροφικό για οποιαδήποτε αλλαγή, ειδικότερα όταν αυτή είναι τόσο καθοριστική για την πορεία της ομάδας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πρώτος που υπογραφεί στον... νέο ΠΑΟΚ με εντολή Σαββίδη - "Μάχη" με Ίντερ, θα... αφήσει εποχή!