ΠΑΟΚ – Αντελίνο Βιεϊρίνια: Οι αποδοκιμασίες μετά το τέλος των παιχνιδιών; Γνωστή κατάσταση στην Τούμπα. Πέραν του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ, οπότε δηλαδή προέκυψε και η μοναδική εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ στα play off, όλες τις υπόλοιπες φορές διοίκηση, προπονητής και παίκτες τα άκουσαν από συγκεντρωμένους οπαδούς του «δικεφάλου» μετά το τέλος των παιχνιδιών.

Η αδυναμία στο γκολ; Πάλι με την εξαίρεση του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ, σε όλα τα υπόλοιπα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε. Δεν συζητάμε για την εικόνα ή την απόδοση. Οφθαλμοφανή, παρά τις εξάρσεις, παρότι στα τελευταία παιχνίδια είναι γεγονός πως υπήρξε βελτίωση σε τρεξίματα και ανασταλτική λειτουργία.

Γνωστά όλα και τίποτα και κανείς δεν περίμενε να διαφοροποιηθεί – όπως και… δεν διαφοροποιήθηκε – στο χτεσινό τέλος των play off με τη «λευκή» ισοπαλία στο τοπικό ντέρμπι με τον Αρη. Αν υπάρχει κάτι όμως που αναδείχτηκε είναι η εικόνα του Βιεϊρίνια.

Ο Πορτογάλος χρειάστηκε ένα θρίλερ προκειμένου να πειστεί (;), να δεχτεί (;), να συμφωνήσει να παραμείνει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ ως το τέλος της σεζόν, επεκτείνοντας το συμβόλαιο του – στο παρά ένα κυριολεκτικά του deadline – απλώς ως τα τέλη της σεζόν. Χωρίς φυσικά την παραμικρή δέσμευση ή υποσημείωση πως αυτή του η κίνηση θα μπορούσε να αποτελέσει, πόσο μάλλον να αποτελεί όντως πρόδρομο χαρακτηριστικό για την ευρύτερη επέκταση του συμβολαίου του.

Όπως πολλοί περίμεναν στην Τούμπα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ πέρασε όλα τα παιχνίδια των play off μετά την 1η Ιουλίου τραυματίας. Η παρουσία του στον πάγκο ήταν περισσότερο συμβολική παρά ουσιαστική. Χτες μόνο, στο τέλος, ο Φερέιρα τον έβαλε στο παιχνίδι. Και αυτός, εκνευρισμένος μέχρι εκεί που δεν πήγαινε, προκάλεσε ουσιαστικά την αποβολή του, χτυπώντας τον Μαντσίνι, φεύγοντας από το γήπεδο αναγνωρίζοντας το λάθος του και με σπριντ στ’ αποδυτήρια.

Πολύ χαρακτηριστική εικόνα, πολύ ενδεικτική της ψυχοσύνθεσης του Βιεϊρίνια, ο οποίος προφανώς και δεν νιώθει καλά εδώ και καιρό στην Τούμπα, προφανώς πολλά τον «χαλάνε» στα αποδυτήρια – και όχι μόνο – και σίγουρα προφανώς και με τη συγκεκριμένη του ενέργεια επιτρέπει να γίνει κουβέντα για να εξωτερικευθούν. Και το χειρότερο για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ; Συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά και μάλιστα με πολύ σημαντικές πιθανότητες ακόμη και το ενδεχόμενο φυγής του από την ομάδα…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη ανατροπή! Ραγδαίες εξελίξεις στον ΠΑΟΚ - Συμφώνησε με Πάμπλο Γκαρσία ο Σαββίδης!