Χτες το πρωί η ΑΕΚ επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχε δημοσιευτεί σε διάφορα ελληνικά media πως δηλαδή δέχτηκε και απέρριψε πρόταση της Σέλτικ για τον Βασίλη Μπάρκα. Πρόταση η οποία αφορούσε καταβολή 3,5 εκατ. ευρώ μετρητά και έξτρα ενός εκατομμυρίου ακόμη υπό μορφή μπόνους.

Παράλληλα, όπως «συνοδεύτηκε» η αρχική πληροφορία, γίνονταν λόγος πως ο διεθνής Ελληνας τερματοφύλακας ήταν πολύ κοντά στο να συμφωνήσει με τους πρωταθλητές Σκωτίας και πως δεν είχε καμία αντίρρηση να μετακομίσει στο «Σέλτικ Παρκ». Κάτι που σημερινές αναφορές του βρετανικού Τύπου τονίζουν ιδιαίτερα, εκτιμώντας ως δεδομένη την επιθυμία του Μπάρκα να ντυθεί στα πράσινα.

Ο «σκύλος» έχει το ακριβές και αδιαμφισβήτητο ρεπορτάζ. Η κατάθεση πρότασης εκ μέρους της Σέλτικ, εννοείται πως δεν αμφισβητείται. Το θέμα είναι… γιατί έγινε; Η Σέλτικ εδώ και πολύ καιρό γνωρίζει τις απαιτήσεις της ΑΕΚ και γνωρίζει πως δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να γίνονταν δεκτή μια πρόταση σαν και αυτήν που κατέθεσε χτες. Από την άλλη και η ΑΕΚ όταν είχε ενημερωθεί για το ενδιαφέρον της Σέλτικ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν «ακούει» τίποτα λιγότερο για τον Μπάρκα από ένα ποσό 7-8 εκατ. ευρώ.

Δύο οι λόγοι που πιθανότατα έγινε η συγκεκριμένη πρόταση. Ο πρώτος, προφανής και όπως λέγεται στην πιάτσα κάτι τέτοιες ενέργειες, συνιστά… μανατζεριά. Ο δεύτερος, στην καλύτερη των περιπτώσεων να συνίσταται σε ανίχνευση εδάφους εκ μέρους των «καθολικών», να διαπιστώσουν δηλαδή αν η ΑΕΚ όντως εμμένει σε αυτά που προ μηνός (και βάλε) είχε διαμηνύσει τελευταία φορά. Προφανώς και την απάντηση την πήραν καταλλήλως.

Και ως προς τον ίδιο τον Μπάρκα. Είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον της Σέλτικ, δεν έχει όμως ούτε μιλήσει, πόσο μάλλον συμφωνήσει με τους πρωταθλητές Σκωτίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κίνηση-ματ Μελισσανίδη σε Σαββίδη - Του "κλέβει" θηριώδη στόπερ - "Μάχη" για τον παικταρά του Ίβιτς!